HaberPolitika Haberleri

Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin gözaltına alındı

mustafa zenginCHP’li Maltepe Belediyesi’ne bu sabah yapılan baskının ardından aralarında Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin’in de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. / Mustafa Zengin gözaltında…

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Maltepe Belediye Başkanlığı’na operasyon düzenledi. Yaklaşık 6 ay önce düzenlenen operasyonun ve soruşturmanın devamı olduğu öğrenilen baskında belediyenin düzenlediği kültürel etkinliklerde ücretlerin yüksek tutulduğu ve ihalelerin belediye çalışanların yakınlarına verildiği iddia ediliyor. Maltepe Belediyesi’nde aramalar devam ederken Belediye Başkanı Mustafa Zengin ile birlikte 9 kişi daha gözaltına alındı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada 2010 yılı Aralık ayında başlatılan araştırmada belediyedeki bazı evraklar alınarak incelenmiş ve iddiaların araştırılması için ilgili ihaleler mercek altına alınmıştı.

Konuyla ilgili bu sabah başlatılan çalışmada kapsamında mali polis, belediye başkanlığı ve bağlı binalarda arama yaptı. Polis bazı belge ve bilgisayarlara el koydu. İhale yolsuzluğu iddialarının araştırıldığı ve daha önce adliyeye ulaşan konuların da inceleme kapsamında olduğu öğrenildi.
[adrotate banner=”182″] [adrotate banner=”41″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu