Solskjaer: Beşiktaş benim ailem
Beşiktaş Teknik Direktörü Ole Gunnar Solskjaer, "Beşiktaş'ta bir ailem var, bunu hissediyorum. Burada harika bir zaman geçiriyorum" dedi

Solskjaer: Fiziksel bir takım kurmak istiyoruz
UEFA Konferans Ligi Play-Off Turu’nda Beşiktaş yarın 1-1’in rövanşında saat 20:00’de İsviçre’nin Lozan takımını ağırlayacak. Beşiktaş Teknik Direktörü Ole Gunnar Solskjaer, maç öncesi basın toplantısında konuştu:
“El Bilal 23 yaşında, Orkun 25 yaşında. Yaş ortalamamızdan memnunum. Fiziksel bir takım kurmak istiyoruz. Rakibinden fiziksel olarak daha iyi olan bir takım inşa etmek istiyoruz. Şu ana kadar oynanan maçlarda hep biz daha çok koştuk. Kalitemiz var. Bu savaşma ruhunu, fiziksel kapasiteyle gösterince sezon için çok büyük şansımız var. Ancak, şu an daha önemli olan şey yarınki maç.”
“Sürekli ön alan baskısı isterim”
“Başkanımız, scout departmanımız yeni oyuncular getirme konusunda tutku getiriyor. Kariyeri hem iyi hem devamında iyi işler yapacak oyuncular getirmeye çalışıyoruz. Kendilerini geliştirip daha da iyi olacak, kazanacak oyuncular getirecek. Tammy 28 yaşında, Tiago 25 yaşında, Kartal ve Ege geri geldiler, çok gençler, Wilf 28 yaşında. Tecrübeleri de var. Kısa süreli oynasınlar, gitsinler diye getiriyoruz. Rıdvan, 3 yıl sonra Glasgow’dan geri döndü. İnşa ettiğimiz, istediğimiz takımı görmek için sabırsızlanıyorum. Zaman alıyor böyle şeyler. Herkes 1 Temmuz’da takım hazır olsun ister. Zaman ve sabır gerekiyor. Kaliteli oyuncular için sabır gerekiyor. Bekliyoruz ki doğru ve kaliteli oyuncuları getirelim.”
“Wilfried Ndidi, baskı anlamında çok yardımcı olan bir profil. Eyüpspor karşısında Joao, Rafa, Abraham da çok iyi baskı yaptı. Kanatlarımız da çok cesurdu. Önde agresif baskı yapınca defans oyuncuları için de işler rahat oluyor. Beşiktaş olarak sürekli ön alan baskısı isterim. Böyle bir Beşiktaş isterim.”
“İyi savunma yapamadık altı maçta. Önden başlıyor savunma. İyi savunma yapamadığımız için bu kadar gol yedik. Gelişmek için çabalıyoruz. Umarım yarın gol yemeden bitireceğiz maçı. Kazanmanın temeli, gol yememek üzerine kuruludur. Gol yemediğiniz zaman durum çok çok daha iyi olur durum. Bir şeyler kazanmak istiyorsanız 1’den az gol yemeniz, 2’den fazla gol atmanız lazım.”
“İsviçre lanetine inanmıyorum”
“Ben lanetlere (Beşiktaş’ın İsviçre takımlarına karşı şanssızlığı) inanmam. Hak ettiğiniz sonucu alırsınız. Lozan’a karşı iyi hazırlandık. Oyuncular rollerini biliyor. Biz onlara, onlar bize sıkıntı çıkardı ilk maçta. İki takım da fazla fırsat yakaladı. Eğlenceli bir maç olduğu söyleniyor. Topun iki kalede değil sadece bizim fırsatlar yakaladığımız bir maç istiyorum.”
“Dizilişe oyuncuların profili karar verebiliyor. Futbolda çok fazla sistem var. 3-5-2, 3-4-3, 4-4-2, 4-3-3… Teknik direktör olarak kariyerimde bu formasyonları hep çalıştım. Oyuncu profilleriyle de alakalı sistemimiz. Kanat oyuncusu sıkıntımız var. Joao ve Rafa’yı daha merkeze aldım, önlerinde Tammy vardı, onları kanat bekleriyle destekledik. Bakalım yarın nasıl bir sistemle çıkacağız.”
“Beşiktaş’ta bir ailem var, bunu hissediyorum. Burada harika bir zaman geçiriyorum. Beşiktaş’ta yeni bir çağ inşa ediyoruz. Herkes desteklenmeyi sever, ben de seviyorum ama bu desteği hak etmek için iyi performans göstermemiz gerektiğini biliyoruz. Sosyal medyayı takip etmiyorum, söylediğiniz için teşekkür ederim.”
“Play-off maçı, neye ihtiyacımız olduğunu iyi biliyoruz. İyi hazırlandık. Bazı şeyleri iyi yaptık, geliştirmemiz gereken şeyler de var. Hazırız.”