HaberSpor Haberleri

Güntekin Onay : Quaresma 3 puanı aldı

BEŞİKTAŞ, Çaykur Rize’nin ilk 15 dakikadaki alan vermeyen anlayışı karşısında hayli bocaladı.

İlerleyen bölümde ise ayağa pas yaparak oyun hakimiyetini ele geçirdi. Ancak hücumda İsmail ve Oğuzhan’ın pozisyonları dışında etkili olamadı. Yavaş oynayan siyah-beyazlılarda Gökhan Töre ve Jose Sosa kalitelerinin çok uzağında top kayıpları yaptılar. Gol bölgesindeki Mario Gomez de aksiyon bölgesinde hiç topla buluşamadı.

Şenol Güneş, ikinci yarıya Olcay- Ricardo Quaresma değişikliği ile başladı ve Beşiktaş’ın hücum etkinliği belirgin bir şekilde arttı. İştahlı oynayan Portekizli yıldız Quaresma attığı gol ile sıkışan oyunda takımına hayat verdi. Golden sonra farkı 2’ye çıkaracak net pozisyonları da bulan Beşiktaş, Mario Gomez ve Gökhan Töre ile net fırsatları kaçırdı.

GÖKHAN kadar çabukluğu, gücü ve dengesi olan; teknik kalitesi yüksek bir oyuncu nasıl olur da bu kadar çok top kaybı yapar anlamak mümkün değil. Bu meziyetleri ile çok daha iyisini yapması lazım. Sosa da en çok pas hatası yaptığı maçlardan birini oynadı. Beşiktaş 2. yarıda Rize’nin hemen hemen hiç yarı sahasından çıkartmadı. Atiba ve Beck istikrarlı oyunlarını sürdürdüler. Maç boyunca Kwueke ile boğuşan Ersan da iyi bir maç oynadı.

PORTEKİZLİ KEYİF VERDİ

İKİNCİ yarıda zaman zaman keyif veren Beşiktaş’ı izleme fırsatı bulduk. Eskişehir’de asist yapan Quaresma dün de attığı golle 3 puanın başaktörü oldu. Şayet Gökhan biraz gününde olsa Beşiktaş, bu maçı farklı da kazanabilirdi. 3 haftalık süreç

içinde 6 zorlu maçın ilki geride kaldı. Rize fizikli, disiplinli ve organize bir takım. Böyle bir ekibe karşı oynamak kolay değil. 81. dakikada kalkan ofsayt bayrağı ise hatalı ve Beşiktaş’ın 2. golü resmen güme gitti. Bayrağı yanlış kaldıran Serkan Gencerler, ilk yarıda Rize’nin golünde de kritik bir hata yaptı.

Güntekin Onay / Vatan

[adrotate banner=”267″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu