HaberSpor Haberleri

Kulüpten Pedro Franco açıklaması: O maddeden haberimiz vardı

Fikret Orman

Beşiktaş yönetimi, Pedro Franco’nun sözleşmesinde bulunan ‘1.5 milyon dolara serbest kalır’ maddesine rağmen 2.4 milyon euroya transfer edilmesiyle ilgili çıkan haberlere yanıt verdi.

Siyah beyazlı kulüpten yapılan açıklama şöyle;

Vatan gazetesinde futbolcumuz Pedro Franco’nun transferi ile ilgili yer alan iddialar hakkında açıklamamızdır:
Scouting ekibimiz, Pedro Franco’yu izlemeye almış ve Mayıs ayı içerisinde Futbol Genel Direktörümüz Önder Özen’in göreve gelmesini takiben Özen’e tavsiye etmiştir.

Bu tavsiyenin ardından yine Mayıs ayı içerisinde, Kolombiya’da Pedro Franco’yu canlı olarak izleyen Önder Özen, futbolcuyu takip edilecek oyuncular listesine dahil etmiştir.

O dönemde Millionarios kulübünün Pedro Franco’yu satmaya niyetli olmaması ve futbolcuya İspanya’dan teklifler yapılması nedeniyle, bonservis bedelinin 6-7 milyon Avro’ya çıkabileceği görülmüştür. 1 Haziran tarihinde futbolcunun fon vasıtası ile İspanya’nın Rayo Vallecano ile anlaştığının öğrenilmesi üzerine bu transferden vazgeçilmiştir.

Bugün Vatan gazetesinde yer alan Pedro Franco ile Millionarios kulübü arasındaki sözleşmenin, sanki kulübümüzün bilgisi dışındaymış gibi sunulması gerçeklerle bağdaşmamaktadır.

Franco’nun Millionarios kulübü ile arasında olan sözleşmeden haberimiz olmasının yanı sıra, Futbol Genel Direktörümüz Önder Özen, 18 Haziran 2013 tarihinde gerçekleştirdiği basın toplantısında bu konuyu gündeme getirmiş ve futbolcu ismi vermeden transferle ilgili gelişmeleri basın mensuplarıyla paylaşmıştır.

Pedro Franco ile eski kulübü arasındaki sözleşme maddesi oyuncunun kendi bonservisini boşa çıkartmasını kapsamaktadır. 1,5 milyon dolar getirmesi durumunda futbolcunun kendisinin bonservisini eline alabileceği belirtilmektedir.

Ancak, yine aynı sözleşmede Millionarios kulübünün bir başka kulüp ile anlaşmaya varması durumunda bonservisi üzerinden %30 oyuncuya pay ödeneceği maddesi bulunmaktadır. Sonuç olarak, iddialara konu olan bu madde herhangi bir kulübün Pedro Franco’yu 1,5 milyon dolar bonservis bedeli ödeyerek transfer edebileceği anlamı taşımamaktadır. Ne yazık ki, bu madde söz konusu haberde kasıtlı olarak çarpıtılarak okuyucuya sunulmuştur.

Pedro Franco skandalı! Menajeri de eski çalışan Erdil Arpacı mı?

Pedro Franco ile yapılan görüşmeler sırasında, oyuncunun menajerine önce 2 milyon dolar, daha sonra 2,5 milyon Dolar ve son olarak da 2,4 milyon Avro teklif verilmesine karşın, futbolcunun menajeri hem oyuncunun potansiyeli hem de Rayo Vallecano ile yapılan mutabakat nedeniyle, Franco’nun kendi lisanını konuştuğu ülkede daha büyük anlaşmalar yapabileceği düşüncesi ile teklifimize sıcak bakmamıştır.

Pedro Franco’nun menajeri, İspanya’daki fon ile daha avantajlı bir işbirliği ortamı oluşturulduğunu ileri sürerek oyuncuyu Türkiye’ye getirmek istememiştir. Pedro Franco’nun transferi ile ilgili tüm görüşmeler Kolombiyalı menajeri ile yapılmıştır.

Olumsuz geçen bu görüşmeler sonrasında futbolcu üzerinde hak sahibi konumunda bulunan Millionarios kulübü ile temas kurulmuş ve oyuncu için yapılan son teklif kendilerine de iletilmiştir.

4-5 hafta süren pazarlıklar sonrasında bonservis bedeli olarak Millionarios kulübü ile 2,4 milyon Avro’ya anlaşılmıştır. Oyuncu ile yapılan görüşmeler sonrasında kendisi de Türkiye’ye gelmeye ikna edilmiştir.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş., 1 Temmuz 2013 günü KAP’a yaptığı bildirimde anlaşma şartlarını aşağıdaki şekilde duyurmuştur:

“Profesyonel futbolcu Pedro Franco’nun transferi için kendisi ve kulübü Millonarios ile anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, Millonarios kulübüne oyuncunun transferine ilişkin 2,400,000 Avro fesih tazminatı ödenecektir. Oyuncu ile 5 senelik sözleşme imzalanmış olup şartları şu şekildedir;

2013-14 sezonu: 750,000 Avro
2014-15 sezonu: 750,000 Avro
2015-16 sezonu: 500,000 Avro
2016-17 sezonu: 500,000 Avro
2017-18 sezonu: 500,000 Avro”

Pedro Franco’nun Millionarios kulübüne ödediğimiz bonservis ücretinden, kulüp ile oyuncu arasındaki anlaşma sebebiyle, ayrıca pay alması üzerine, kulübümüz tarafından ilave bir menajerlik anlaşması yapılmamış ve herhangi bir menajere herhangi bir menajerlik ücreti ödenmemiştir.

Ayrıca Pedro Franco’nun transferinde Erdil Arpacı’nın hiçbir fonksiyonu olmamış, kendisi ile hiçbir temas kurulmamıştır ve bu transferin herhangi bir aşamasında dahili olmamıştır.

Vatan gazetesinde yer alan haberdeki iddiaların sebebi ise oldukça düşündürücüdür. Kulübümüzün futbolcu transferlerinde menajerleri devreden çıkartması sebebiyle, bir takım çevrelerin öç alma hevesiyle ortaya attıkları bu iddialara Vatan gazetesinin de alet edilmesi vahim bir tabloyu işaret etmektedir.

Kamuoyunun bilgilerine ve takdirlerine saygılarımızla sunarız.”

Onana Transferi: Burak Yılmaz ve Yönetim Bu Sorulara Yanıt Verecek mi?

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu