Haber

İran yardım gemilerinden vazgeçti

iran gemii613Günlerdir dünyayı geren yardım gemileri konusunda İran geri adım attı. İran, İsrail’in saldırma ihtimalinden dolayı Gazze’ye yardım gemisi göndermeyeceğini açıkladı.

İran’ın resmi haber ajansı İRNA’nın haberine göre, Filistin İntifada Destekleme Komitesi Genel Sekreteri Hüseyin Şeyhülislam, 27 Haziran’da İran’dan Gazze’ye gönderilmesi planlanan yardım gemisinin yola çıkmayacağını ve yardımların başka yöntemlerle bu bölgeye gönderileceğini bildirdi.

İranlı yetkili yaptığı açıklamada “İsrail’in Türkiye’nin gönderdiği gemilere uyguladığı insanlık dışı uygulama iptalin en büyük sebebi. İsrail rejimi, Gazze’de abluka altında kalan insanlara yardım gönderme meselesini siyasileştirdi ve biz bu tür insancıl yardımların siyasileştirilmesine karşıyız, çünkü bizim için her şeyden önemlisi Gazze ablukasının kaldırılmasıdır” dedi.

Hüseyin Şeyhülislam, İsrail’in olayı siyasallaştırdığını ifade ederek “İsrail Birleşmiş Milletler’e mektup göndererek, bizim ve Lübnan’ın gemilerinin savaş sebebi olduğunu bildirdi. Bu girişim siyonist İsrail hükümetinin asıl niyetini gösteriyor. Biz de bu bahaneyi İsrail’in elinden almak için insani yardımları İran’ın adı olmadan başka yollarla Gazze’ye göndereceğiz” diye konuştu.

İran’ın göndereceği yardım gemilerine dini lider Ayetullah Hamaney’in izin vermesi halinde devrim muhafızlarının da eşlik edeceği iddia edilmişti.

[adrotate group=”38″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu