HaberSpor Haberleri

Hükmen galibiyete cesaret edemediler! Kasımpaşa maçı tekrar edilecek

Kasımpaşa beşiktaş maçı

TFF, Manuel Fernandes’e saldırılan Kasımpaşa Beşiktaş maçı hakkındaki kararını verdi. Saldırı nedeniyle kurallara göre Beşiktaş’ın 3-0 hükmen galip ilan edilmesi gereken Kasımpaşa Beşiktaş maçı, Donk’un pozisyonundaki kural hatası nedeniyle tekrar oynanacak.

15 Aralık 2013 tarihinde oynanan olaylı Kasımpaşa-Beşiktaş maçının merakla beklenen kararı açıklandı. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi, 5 saat süren toplantının ardından oy çokluğu ile maçın tekrarına karar verdi.

Toplantıya daha önce maçta kural hatası olmadığı yönünde görüş bildiren Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, Merkez Hakem Kurulu Eğitim Direktörü Oğuz Sarvan ve Kasımpaşa-Beşiktaş maçının hakemleri katılıdı.
Barış Şimşek başta olmak üzere hakemlerin ve merkez hakem kurulu üylerinin görüşleri dinlenirken, Donk’un tartışma yaratan pozisyonu farklı açılardan defalarca izlendi. Üyeler, görüntüleri izledikten sonra oy çokluğu ile hakem Barış Şimşek’in düdüğünü, Donk elindeki topu Almedia’nın önündeki topa fırlattık sonra çaldığına karar verdi. Maçın yeniden oynanması kararlaştırıldı.

Maçın hangi tarihte oyanancağına ilişkin kararın ise 21 Ocak Salı Günü verilmesi bekleniyor.

Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kavalcı, karara dair açıklamasında “Üzüldüğümüz bir şey var, beklediğimiz bir karar çıkmadı. Kararın 3-0 lehimize çıkmasını bekliyorduk” ifadesini kullandı.

[adrotate banner=”316″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu