GündemHaberSpor Haberleri

Futbolda siyaset olmazdı değil mi Fikret Orman!

Fikret Orman

Gezi Parkı direnişinde Çarşı grubunun gösterdiği hassasiyeti görmezden gelen, futbola siyasetin karıştığını iddia eden Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın yerel seçimler öncesinde hayli yoğun olduğu iddia edildi!

Hürriyet gazetesinden Yalçın Bayer’in yazısı;

Beşiktaş’tan haberler

BJK Kulübü Başkanı Fikret Orman’ın, Uğur Gökhan Sarı’yı desteklediğini, öbür yandan da İsmail Ünal için CHP Genel Merkezi’ne gittiğini… ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı mühendislerince, Zorlu Center’de 125 dairenin projede görünmediğini, yeraltında 20 bin metrekare sığınak ve mekânların mağaza haline dönüştürüldüğünü, toprak üstünde de 74 bin metrekare fazlalık olduğunun bir raporla tespit edildiğini… BEŞİKTAŞ Vişnezadeki Balkan Şehitliği (Vedat Aşçı) ile Ortaköy Ermeni Mezarlığı; Ortaköy Spor Kulübü ve ilköğretim alanını (Serdar Bilgili ve (AKP Esenler Meclis üyesi Mehmet Uyanoğlu) ve Akatlar’daki ilköğretim alanının (Bahri Büyükhanlı) imara açıldığını…

Beşiktaş’ta eğilim yoklamasında ayıplı seçim; delegeler ilkokul seviyesinde; bir mimar bile yok

CHP Beşiktaş örgütünden bir okurumuz, eğilim yoklaması ile ilgili bir alışma yapmış… Durum vahim; CHP’ye ayıp… Diyor ki:

“Başka ilçelerde gündeme getirdiğiniz rahatsızlık ne yazık ki Beşiktaş ilçesi seçimlerinde de meydana gelmiştir. 5000’e yakın üyesi olan ilçede seçime katılan sayısı 1600 civarı olup, oran olarak, yüzde 30’a denk gelmektedir. Yüzde 70 seçimde oynanacak oyunun ve çıkacak sonucun farkında olduğu için sandığa gitmemiştir. Ne yazık ki ,seçimde 1989 seçimlerini andıran sonuçlar ortaya çıkmıştır. İlk 15’e giren arkadaşların eğitim ortalaması ortaokul bile değildir. Büyükşehir’e Belediyesine gidecek konumda olan arkadaşların eğitim ortalaması ilkokuldur. Genel olarak aynı şehrin, neredeyse aynı köyün insanları seçilmiştir. Beşiktaş’ta yaşayan Trabzonlu, Rizeli, Kastamonulu, Siirtli, Kayserilive daha birçok şehirli grupları listede hiç mi hiç düşünülmemiştir. Sen, ben, bizim oğlan mantığıyla hareket edilerek parti ve daha fazla alınacak bir oy yerine, bireysel çıkarlar göz önünde tutulmuş ve Beşiktaş seçmenine haksızlık edilmiştir. Aralarında bir tek mimar, mühendis, ekonomist, doktor, avukat vs.vs. yoktur. Ne Beşiktaş Belediyesi, ne de İstanbul Belediyesi bu kalitesizliği hiç hak etmiyor. Buradan yola çıkarak seçkincilik yaptığım düşünülmesin lütfen. Tam tersi, daha önce aynı filmi birkaç kez seyretmiş, ve sonuçlarının partiye verdiği zararı yakından yaşamış, eski bir ilçe başkanı, il yöneticisi ve belediye meclis üyesi olarak, sadece partimin seçimdeki başarısını düşünerek yazıyorum. Sosyal demokrat bir partinin yapacağı yoklama, o ilçede yaşayan tüm siyasi unsurların her anlamdaki yelpazesi olmalıdır. Özet olarak, kimi yerlerde başarı olarak lanse edilmeye çalışılan bu sonuç,gerçekte yılların partililerinin bile partiye oy vermekte zorlanacağı izlenimini çok net vermektedir. Aracılığınızla ilgililere bu uyarıyı yapmak istedim.”

[adrotate banner=”315″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu