GündemHaber

CHP Beşiktaş’ta Tonguç Çoban skandalı!

Tonguç Çoban

CHP’de aday krizi yaşanıyor. Mustafa Sarıgül’ün yakınındaki isimlerden Tonguç Çoban’ın Beşiktaş Belediye Başkan adayı olma ihtimali Parti Meclisi toplantısında kriz yarattı. Kılıçdaroğlu, Beşiktaş, Bakırköy ve Kadıköy adaylarını daha sonra belirleyecek.

CHP’den dün yapılan kritik Parti Meclisi (PM) toplantısında oylanan listeye göre CHP’nin İstanbul’da belediye başkan adaylığını yürüttüğü 13 ilçenin 8’inde mevcut başkanlar yeniden aday gösterilmedi. 20 yıldır belediye başkan adaylığını yürüten Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, 15 yıldır belediye başkanlığı yapan Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ile 10 yıldır belediye başkanlığı yapan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen yeniden aday gösterilmedi.

MYK’dan çıkan listeye göre Adalar’da Atilla Aykaç, Avcılar’da Handan Toprak, Bakırköy’de Mehmet Karlı, Beşiktaş’ta Tonguç Çoban, Kadıköy’de Bülent Kerimoğlu, Kartal’da Hüsnü Süslü, Maltepe’de Canan Kaftancıoğlu, Şişli’de Hayri İnönü aday gösterildi.

Ancak özellikle Beşiktaş’taki Tonguç Çoban ismi büyük tartışmalara neden oldu.

Edinilen bilgilere göre, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül’ün yakın çalışma arkadaşı Tonguç Çoban’ın aday gösterilmek istenmesine bazı genel başkan yardımcıları muhalefet etti. Bu nedenle saat 14.00’de toplanması beklenen Parti Meclisi’nin toplanması iki saat için ertelendi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu da Tonguç Çoban’ın ismini yeniden değerlendirmek amacıyla, “Beşiktaş’la ilgili yetkiyi ben üstleniyorum. PM’nin onayına sunulup sunulmayacağını bir kez daha değerlendireceğim” diyerek tartışmayı sonlandırdı. Çoban tartışmasının sürdüğü dakikalarda ismi Beşiktaş için geçen ancak Bakırköy adayı yapılması kararlaştırılan Doç. Dr. Mehmet Karlı’dan, “Siyasi etik gereği Bakırköy’den aday olmam doğru olmaz. Ben çekiliyorum” mesajı geldi. Karlı’nın adaylıktan çekilme kararı CHP’nin Kadıköy kararını da etkiledi.

Bakırköy’den aday olan ancak CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun isteğiyle Kadıköy’e kaydırılan Bülent Kerimoğlu’nun yeniden Bakırköy’e kaydırılması seçeneği tartışmaya açıldı. Bu yöndeki tartışmaların da sürmesi nedeniyle Kılıçdaroğlu, “Beşiktaş ile birlikte Kadıköy ve Bakırköy ile ilgili son kararı da ben vereceğim” diyerek toplantıyı tamamladı. Toplantının ardından Parti Meclisi toplantısına geçildi.

Öte yandan MYK’nın onayından geçerek PM üyelerinin onayına sunulmasına karar verilen ilçeler arasında yer alan Beyoğlu’nun belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül’ün eski eşi Aylin Kotil oldu. Sezgin Tanrıkulu’nun tam destek verdiği eski Genel Başkan Yardımcısı ve PM üyesi Gülseren Onanç’a Beyoğlu için vize çıkmadı.

 

Tonguç Çoban kimdir?

Mustafa Sarıgül’ün danışmanlarından olduğu belirtilen Tonguç Çoban, 1967’de Artvin’de doğdu. İlkokulu Giresun’da, ortaokul ve liseyi Samsun Anadolu Lisesi’nde tamamladı.1990’da Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. 2006’ya kadar Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nda eğitim-araştırma dairesi müdürlüğü, uluslararası ilişkiler danışmanlığı ve başkan danışmanlığı görevlerinde bulundu. 2006 yılından itibaren araştırma sektöründe yönetici olarak çalışmaya başladı. Ocak 2011’de Ipsos Sosyal Araştırmalar Enstitüsü Genel Müdürü olarak çalışmaya başladı. Buradaki görevinden Kasım 2013’te ayrıldı.

[adrotate banner=”133″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu