HaberPolitika Haberleri

Devlet Bahçeli: AKP’nin ne olduğunu Wikileaks’ten öğrenecek değiliz

devlet bahceli grup613

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada AKP hükümetini çok sert ifadelerle eleştirdi.

Devlet Bahçeli’nin konuşmasından satır başları;

Kim olursa olsun hükümetin şaibeli uygulamalarının karşısındayız. Açığa almada meraklı olan hükümetin aynı işlemi AKP’li belediye başkanları ve bürokratlara da uygulamasını bekliyoruz.

Başta Erdoğan olmak üzere AKP’li yöneticilerin açıklamaları. 3 Generalin askeri yüksek idare mahkemesinden lehlerinde karar almaları halinde yeni düzenlemeye gidecekleri anlaşılmaktadır. Bu ifadeler son derece tehlikelidir. Yargının beğenmedikleri kararları karşısında yeni yasa çıkararak mahkemeleri etkisizleştirmeye çalışan Erdoğan’ın samimi olmadığı ortaya çıkmıştır.

Hukukun üstünlüğünden Erdoğan’ın hukukunu anlıyorlar.
Askeri yargıdan madem bu kadar rahatsızdınız 12 eylül’de neden bunu gündeme getirmediniz.

Adalet tamamen Erdoğan’ın istediği gibi sonuç vermelidir. Sivil demokraside de bunlar yaşanmış. Mahkeme kararlarına rağmen eski konumlarına iade edilmeyen birçok bürokrat vardır. Bu kendini bilmez iktidarın çirkinliklerinin hesabı sandıkta mutlaka sorulmalıdır.

İmralı canavarı tehditlerini sürdürmektedir. Bölücü alçaklar şehirlerimizi yangın yerine çevirmektedir. Ve bundan zerre kadar çekinmemektedirler. Hükümet ise aciz bir şekilde teröre teslim olmuştur.

İstanbul’un ortasında terör örgütünün kuruluş yıldönümü havai fişeklerle kutlanmıştır. AKP hükümeti ise TSK ile uğraşmaktadır.

Türk devletini yıkmak için girişimler başbakan ve hükümetini ilgilendirmemektedir. Kendisini sultan olarak gören Erdoğan’ın gidecek yeri ve yedi nesline yetecek bankada parası bulunmaktadır.

AKP hükümeti yaptıklarının hesabını bu dünyada da mutlaka verecektir.
Okullarda andımızın kaldırılmasını düşünen bu iktidarın defterini dürmek bizim boynumuzun borcudur.

AKP ve işbirlikçileri milli birliğimize zarar vermeye çalışsa da karşılarında durmaya devam edeceğiz. Mehmetçiğimize sahip çıkacağız, milletimizin hakkını hukukunu koruyacağız.

Sabahları çocuklarımızın sınıflarına girerken haykırdıkları “Türküm, doğruyum” sözlerini susturmaya çalışanlarla mücadele etmeye devam edeceğiz.

AKP hükümetinin sırnaşık uygulamalarının sonuçları ortaya çıkmaktadır. Erdoğan’ın son günlerdeki asabiyetinin sebebini burada aramak gerekir.

Uluslar arası ilişkileri kendi imaj çalışması olarak gören iktidar partisi, zavallı ve aciz bir duruma düşmüştür. Füze kalkanının kurulma kararı buna vereceğimiz son örnekler arasındadır.

NATO “Kazandık, sözümüz dinlendi” iddialarının ne kadar boş ve safsata olduğu bugün daha da belirginlik kazanmıştır.
Erdoğan lafla ve sahte diklenmelerle Ortadoğu sokaklarında kendisine gösterilen geçici ilginin büyüsüne kapılmış ve İsrail hakkında sert açıklamalar yapmıştır.

Füze kalkanının kimin için kurulduğunu izah etmelidir. Eğer kendisi bölgemizde barış ve istikrar istiyorsa füze kalkanını kurarak bunu nasıl gerçekleştirecek.

Füzeyle barutla barış yan yana nasıl duracak?

Bu dış politika tam bir rezalettir.

Türkiye’ye biçilen rol koruma görevidir ve NATO bu görevi AKP’ye vermiştir. İran hedefte kendisinin olduğunun bilincindedir.

AKP İsrail ve müttefiklerini koruma konusunda fikir birliği içindedir.

Lizbon’da kediye kedi diyemeyen Erdoğan, Lübnan’da katile katil demiştir. Marmara’nın hesabını soramadan Lübnan’da kuru sıkı atmak doğru ve insaflı bir davranış değildir.

Eğer cesareti n varsa, gücün yetiyorsa, vicdanın da gözlerin kadar kızarıyorsa İsrail’den hesap sor!

Ortadoğu’da yeni bir Nasır olmak istiyorsan pişman olacaksın.

Maalesef Erdoğan kibrin bataklığına saplanmış, yolunu kaybetmiştir.

Hocalı’daki Doğu Türkistan’daki, Bosna’daki, Çeçenistan’daki, bölücü hainlerin kundaktaki yavruları katletmesini hiç ağzına almaz. Sesini dahi yükseltmemiştir. Bağdat’ta 1.5 milyon insanı öldüren canilerle el sıkışmıştır.

Biz MHP olarak 81 ilimizin sesi olacağız.

Wikileaks belgeleri

Özellikle Erdoğan’la birlikte bakanlara yönelik açıklamalar ibareler dikkat çekicidir. Parti olarak yabancı ülkedeki internet sitesine dayanarak AKP hakkında hüküm vermeyiz ve iç politika malzemesi olarak kullanmayız. Ancak milletimiz tarafından iddiaların doğru olup olmadığı hususu önemli bir hal almıştır.

AKP’nin tatmin edici açıklamalarına ihtiyaç vardır. Biz ne Erdoğan’ı ve hükümeti yabancıların görüşlerinden hareket ederek tanıyacak değiliz. Biz AKP’yi biliyoruz, tanıyoruz. Bizim bu konuda hiçbir kaynağa ihtiyacımız yok. AKP’nin ne olduğu, neye hizmet ettiği açıkça görülmektedir.

[adrotate group=”76″ banner=”78″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu