HaberSpor Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Kupası Beşiktaş’ın / Beşiktaş: 77 – Anadolu Efes: 75

besiktas cumhurbaskanligiBeşiktaş basketbol takımı tarih yazmaya devam ediyor. Geçtiğimiz sezonu 3 kupa ile kapatan Beşiktaş, Anadolu Efes’i de 77-75 mağlup ederek tarihindeki ilk Cumhurbaşkanlığı Kupasını kazandı.

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynan karşılaşmaya siyah beyazlılar  Cevher, Jerrells, Vidmar, Serhat ve Christopher beşiyle başladı. Serhat’ın 2 sayılık basketiyle mücadeleye giriş yapan Beşiktaş, Vidmar ve Christopher’ın basketleriyle rakibini zorladı. Savunmada Anadolu Efes’in dış atışlarına çare bulamayan Beşiktaş, öne geçme şanslarını değerlendiremedi. Çeyreğin bitimine 2 dakika kala Muratcan’ın 3 sayılık basketiyle siyah beyazlılar, 14-13 öne geçmeyi başardı. Son hücumlardan iki takım da boş dönmedi ve bu bölüm 18-18 eşitlikle bitti.

2. çeyreğe hızlı başlayan Beşiktaş, Barış’ın 3 sayılık basketi ve Tutku’ya yaptığı asistle 23-22 geçti. Tutku’nun pota altını zorlayarak bulduğu art arda basketlerle siyah-beyazlılar, ilk yarının son 6 dakikasına 30-27 önde girdi. Tutku’nun skorer oyununun devamıyla Kara Kartal çeyreğin son 4 dakikasına 36-29 üstünlükle girdi. İyi oyununu periyot sonuna kadar devam ettiren Beşiktaş, Jerrells’in son hücumda attığı 3 sayılık basketle soyunma odasına 43-35 önde girdi.

3. çeyreğe çok hızlı başlayan Beşiktaş, rakibini üzerinde ilk dakikalardan itibaren baskı kurarak farkı açmaya başladı. Jerrells’in oyunu iyi yönlendirmesiyle hücumda peş peşe basketler bulan siyah-beyazlılar, etkili savunma yaparak rakibine sayı şansı vermedi. Çeyreğin son 5 dakikasına Beşiktaş, 55-41 üstünlükle girdi. Anadolu Efes, farkı azaltmayı başardı ancak siyah-beyazlılar, son bölüme 59-51 önde girdi.

Beşiktaş pota altında rakibini durduramayınca ilk 2 dakika sonunda fark 2 sayıya indi. Etkili savunma yapmaya başlayan ve hücumda Muratcan’la sayılar bulan Beşiktaş, farkı tekrar yükseltti ve son 6 dakika 67-61 Beşiktaş’ın üstünlüğüyle geçildi. Başa baş bir mücadelenin sergilendiği bu çeyrekte son 4 dakikaya 70-64’le girildi. Son bölümü iyi oynayan Beşiktaş karşılaşmadan 77-75 galip ayrıldı.

[adrotate banner=”83″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu