HaberPolitika Haberleri

CHP’de deprem! Kemal Kılıçdaroğlu, Önder Sav’ı alt etti

kilicdaroglu chpp613

Cumhuriyet Halk Partisi’nde bugün “tüzük kurultayı” depremi yaşandı!

Saat 14:30’da yapılması planlanan Parti Meclisi (PM) toplantısına Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu katılmadı. Ancak Genel Sekreter Önder Sav, genel başkansız da toplanır diyerek partinin 27-28 Kasım’da tüzük kurultayına gitmesi için 59 PM üyesinden imza topladı.

Bunun ardından açıklama yapan Önder Sav, Kemal Kılıçdaroğlu için “Hukuku bilmeyene hukuku öğretmek görevimizdir. CHP kimsenin babasının malı değildir. Kılıçdaroğlu aşiret reisi gibi davranmaktadır” gibi sert ifadeler kullandı.

kilicdaroglu savDaha sonra Kemal Kılıçdaroğlu, yeni parti yönetimini açıkladı. Nihat Matkap’ın Genel Sekreter olarak açıklandığı listede Önder Sav ve Hakkı Süha Okay yer almadı.

Hakkı Süha Okay, Önder Sav ile birlikte düzenlediği basın toplantısında açıklanan listenin geçerliliğinin olmadığını, Kurultay’dan sonra partide sözü geçen kurumun Parti Meclisi olduğunu, PM’nin de Kemal Kılıçdaroğlu olmadan toplanarak tüzük kurultayı kararı alındığını açıkladı.

Aynı dakikalarda ise Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibini şok eden bir gelişme yaşandı. Kılıçdaroğlu’nun, Önder Sav’ın yerine Genel Sekreter olduğunu açıkladığı Nihat Matkap görevi kabul etmeyeceğini yönetime bildirdi.

Nihat Matkap’la birlikte yeni yönetimde isimleri geçen Gülsün Bilgehan ve Gökhan Günaydın da kendilerine sorulmadığı gerekçesiyle görevi kabul etmediklerini açıkladı.

Bu gelişmenin ardından Kemal Kılıçdaroğlu kameraların karşısına geçti.

İşte Kılıçdaroğlu’nun basın toplantısı;

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün yaşanan gelişmelerin ardından düzenlediği basın toplantısında isim vermeden Önder Sav’a “Git” mesajı verdi.

Yargıtay cumhuriyet Başsavcılığı’nın yazı göndererek tüzüğün gereğinin yerine getirilmesini istediğini belirterek sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu, “Biz bir hukuk devletiyiz. CHP öteden beri hukuka saygılı bir partidir ve biz bugün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, MYK’yı tüzüğe göre belirledik ve teslim ettik” dedi.

Hatırlanacağı gibi Önder Sav, Genel Başkan olmadan da Parti Meclisi’nin toplanabileceğini, Kılıçdaroğlu’nun belirlediği yeni MYK’nın geçersiz olduğunu iddia etmişti.

Kemal Kılıçdaroğlu ise basın toplantısında üzerine basa basa Genel Başkan olmadan Parti Meclisi’nin toplanamayacağını ve karar alamayacağını söyledi.

Tüzüğün çok açık olduğunu vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, “Hukuka aykırılığa hepimizin karşı çıkması lazım. İnsanlarımızı, partililerimizi seviyoruz. Toplanan arkadaşlarımızı da seviyoruz. Ama hep hukuka bağlı kalmak zorundayız” diye konuştu.

İsim vermeden başta Önder Sav ve Hakkı Süha Okay’ı eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, basın toplantısının büyük bölümünü bu ikiliyi suçlamaya ayırdı.

KOLTUKLARI HİÇ KİMSENİN BABASININ MALI DEĞİL

Kemal Kılıçdaroğlu, Önder Sav’ın “CHP kimsenin babasının malı değildir” sözlerine “Koltuklar hiç kimsenin babasının malı değildir” sözleriyle karşılık vererek “”Beni bu makama örgütüm getirdi. Ama birileri hayır ben koltuğumdan oturacağım, ben başka işler yaparım derse buna izin vermem. Adımız belli. Biz Cumhuriyet Halk Partisi’yiz. Halkın partisiyiz. Birilerinin partisi değiliz. Koltuklar insanlara sürekli otursunlar diye verilmez, halka hizmet için verilir. Oralar ne benim ne de birilerinin babasının malıdır. O koltukların hakkını vereceğiz” ifadelerini kullandı.

ÖNDER SAV’A GİT MESAJI! “GÜCÜNÜ BİR YERDEN ALANLAR BU PARTİDE OLMAK ZORUNDA DEĞİLLER”

Kemal Kılıçdaroğlu eleştirilerinin yanı sıra Önder Sav’a “git mesajı” da verdi.

Halkını sevdiğini ve gücünü onlardan aldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Gücünü bir yerden alanlar bu partide olmak zorunda değiller. Size yeni MYK üyelerimizin isimlerini ve görevlerini bilgilerinize sunmak istiyorum.” dedikten sonra yeni yönetimi açıkladı.

Yeni Genel Sekreter Süheyl Batum…

-Örgütlenme ve Örgüt Yönetimleri Gürsel Tekin,
-İdari ve Mali İşler Hurşit Güneş,
-Seçim ve Hukuk İşleri Mesut Değer,
– Tanıtım, Basın ve Propaganda İsa Gök
-Yerel Yönetimler Alaattin Yüksel,
-Meslek Kuruluşları, Sendikalar ve STK’lar İzzet Çetin,
-Dış İlişkiler ve Yurt Dışı Örgütlenmeler Oğuz Oyan,
-Kadın Örgütlenmesi ve Kadın Kolları Didem Engin
-Gençlik Örgütlenmesi ve Gençlik Kolları Mehmet Zeki Gündüz
-Ekonomik ve Mali Politika Umut Oran,
-Halkla İlişkiler Mehmet Ali Özpolat,
-Ar-Ge BYK Platformu Sencer Ayata,

-Parti İçi Eğitim Melda Onur

Bu sürecin ardından CHP’de bölünme olmayacağını dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi;

“Halkımıza şu vaatte bulunuyoruz. CHP yeni yönetimi, tek ses tek yürek olacaktır. Başarısız olduğumuz zaman hiç endişe etmesinler. Koltuklarımıza saplanıp kalmayacağız. Başarısız olduğumuz zaman alnımızın akıyla gideceğiz. Yerimize yeni arkadaşlarımızı getireceğiz.

O koltuklar bize sürekli oturalım diye verilmedi ve biz yeni bir anlayışla halka gideceğiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Buradan örgütlerime de sesleniyorum. Yeni yönetimin desteklenip desteklenmediğini, komşularına esnafa sorsunlar, emekliye işçiye sorsunlar. Ömür boyu koltuklara oturanların CHP’ye ne verip ne vermediğini sorsunlar.

Biz halkımıza güveniyoruz, inanıyoruz. Hizmet etmek istiyoruz. Hiç kimse bir partinin içinde korku kanalları korku koridorları yaratmamalı. Herkes özgürce düşüncesini söyleyecek. Buna izin verdiğimiz zaman bu parti, demokrasiyi getiren parti, demokrasinin önündeki engel olarak ortaya çıkar. Parti içi demokrasiyi de sağlayacağız. Yeni bir tüzük için söz verdim. Partiye de demokrasiyi getireceğiz. Var olan tüzükteki bütün eksikliklerimizi gidereceğiz.
Öyle blok liste değil, çarşaf liste getireceğiz. İnsanın hakkına düşüncesine özgürce düşüncesini dile getirmesine hep olanak vereceğiz.

kilicdaroglu yeni yonetimm

Kararlıyım kararlılığımı ve bunun desteğini halktan alıyorum. İzin verin diyorum, yetki verin diyorum. Delegelerime de söylüyorum. CHP’yi, Mustafa Kemal’in özgürlükçü CHP’si haline getireceğim. Özgürlükten yana olacağız ve ben CHP’ye geçmiş seçimlerde oy vermemiş seçmenlerime de seslenmek istiyorum.

Yeni CHP’yi bilin, tanıyın. Yeni CHP halka hizmet için yola çıkan bir partidir. Biz hiçbir zaman sırça köşklerde oturmadık. Halk gibi yaşıyoruz, onları kucaklayacağız. Onların desteğini istiyoruz. Çünkü Türkiye’nin demokrasiye ihtiyacı var.”

[adrotate group=”74″ banner=”79″]

Dikkati Çekenler

Bir Yorum

  1. yeni myk çok zayıf partiyi taşıyamaz,6 ay önce chp,ye üye olan insanın genel sekreter yapılmasını,çarşafa rozet takan şahsın genel başkan yrd. cısı yapılmasını,80 kişilik parti meclisinin yok sayılmasını,önder sav,ın tamamen devre dışı bırakılmasını,yenı chp söylemini şahsen yanlış buluyorum.değişimden yanayım fakat böyle darbeci değişim olmaz,hani bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine olacaktık. gelen gideni aratacak galiba…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu