HaberSpor Haberleri

“Nihat’ın dönmesi büyük hataydı”

nihat uzgunnİspanya Milli Takımı ve Villarreal’in yıldız oyuncusu Joan Capdevilla, eski takım arkadaşının Beşiktaş’a imza atarak, kariyer planlamasında önemli bir yanlış yaptığını söyleyip, “Zaten rakamlar da onu gösteriyor” diye konuştu.

Lotto’nun Milano’daki etkinliğine katılan Joan Capdevilla, Türk futbolu, Nihat Kahveci ve Daniel Güiza hakkında FANATİK’e çok özel açıklamalar yaptı. İspanya Milli Takımı formasını da giyen Villarreal’li yıldız, eski takım arkadaşının Beşiktaş’a dönmesini büyük bir hata olarak değerlendirdi. Nihat’ın çok yetenekli bir futbolcu olduğunu belirten 32 yaşındaki sol kanat oyuncusu, “Nihat hem Sociedad hem Villarreal forması altında La Liga’da kalitesini ispat etmiş bir futbolcu. Ancak Türkiye’ye dönmesi bence büyük bir hataydı, bu hamleyle kariyer planlamasında önemli bir yanlış yaptı. Bu sezon ligde sadece 1 gol attığını söylüyorsunuz. Zaten rakamlar geri dönüşün ona iyi gelmediğini gösteriyor. Ancak her oyuncu böyle iniş-çıkışlar yaşar. Kendini bir an önce toparlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

‘Kimse Güiza’ya kötü diyemez’

Fenerbahçe forması giyen Daniel Güiza’nın çok duygusal bir futbolcu olduğunu vurgulayan Capdevilla’nın açıklamaları şöyle: “Güiza duygusal motivasyonu çok yüksek bir oyuncu. Morali bozuk ve kendini yalnız hissettiği zaman performansı düşer. Aragones’in ayrılışından sonra kendini yalnız hissetmiş olabilir. Yurtdışında oynaması zor bir oyuncu. Bu şartlar altında bence o kadar kötü oynamıyor. İspanya Ligi’nde çok daha etkili olabilecek bir futbolcu. Zaten kimse Avrupa Şampiyonu İspanya Milli Takımı’nın formasını giyen bir forvete ‘kötü oyuncu’ diyemez.”

‘2008’de kabusumuz Türkiye’ydi’

“Türk Milli Takımı’nın 2010 Dünya Kupası’na gidememesini çok tuhaf karşılıyorum. Gerçekten grupta Bosna Hersek’in ardında kalmanız inanılmaz. 2008 Avrupa Şampiyonası’nda fantastik bir takımdınız. 2 yıl içinde performansınız nasıl bu kadar düştü anlamak çok güç. Gerçeği söylemek gerekirse EURO 2008’in finalinde sizle karşılaşmayı hiç istemiyorduk. Almanya’yı tercih ediyorduk ve öyle de oldu, kupayı aldık. Türkiye’nin Güney Afrika’da düzenlenecek Dünya Kupası Finalleri’ne olmamasını futbol adına bir kayıp olarak görüyorum.”

‘Dünya Kupası bizim olacak’

“Futbolunuz özellikle 2000’li yıllarda büyük aşama kaydetti. Türk kulüpleri, Avrupa Kupaları’nda iyi sonuçlar alabiliyorlar. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş bildiğim takımlar. Ayrıca çok yetenekli Türk futbolcular var. Benim en çok beğendiğim isim ise Stoke City’de forma giyen Tuncay Şanlı. Oyun stili çok etkili bir forvet. Her şeyini vererek oynayan çok hırslı bir futbolcu. Avrupa Şampiyonası’nda Türk Milli Takımı’nda en etkili ismin o olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Kendimizi Avrupa’ya ispat ettik. Dünyaya kabul ettirmemiz için önümüzde bir fırsat var: 2010 Dünya Kupası Finalleri… Zor olacağını biliyoruz. Ama bunu başarmak için gerekli kapasitemiz var. Kimse merak etmesin Güney Afrika’nın en büyük favorisi biziz. Kupayı alarak, İspanya futbol tarihine geçmek istiyoruz.”

Kaan Bora/FANATİK

[adrotate group=”55″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu