BeşiktaşBJKEkonomi HaberleriHaberSpor Haberleri

Beşiktaş’ta deprem yaratan rapor! Kulübe borçlu olan yöneticiler kim?

Beşiktaş Kulübü Denetleme Kurulu raporu camiada adeta bomba etkisi yaratacak.

Beşiktaş Kulübü Denetleme Kurulu, eski yöneticilerden Mario Berk, Behçet Ümitlen ve Kenan Öner’in kulübe borçlu olduğunu rapor etti. Ancak üç yönetici de rapora şiddetle itiraz etti.

Hürriyet’in Haberine Göre;

Beşiktaş Kulübü’nün pazar günü yapılacak Divan Kurulu toplantısı öncesinde Denetleme Kurulu’nun hazırladığı borçlarla ilgili rapor tartışma yarattı.

Rapora göre, siyah beyazlı kulüpte geçmiş yıllarda görev yapan üç yönetici; Mario Berk, Behçet Ümitlen ve Kenan Öner, kulübe borçlu görünüyor. Ancak söz konusu isimler borçlu olmadıklarını belirtip itiraz etti. Üç yöneticinin görüşleri şöyle:

besiktasta-deprem-yaratacak-rapor

(Soldan sağa) Mario Berk, Behçet Ümitlen ve Kenan Öner, Beşiktaş Kulübü Denetleme Kurulu’nun hazırladığı rapora itiraz ettiler.

BERK: 7 YILDIR NEREDEYDİNİZ?
Görev aldığım dönem ibra edildi. Elimde bilanço raporları var. O raporlarda hiçbir borcum görünmüyor. Eğer borcum olduğunu iddia ediyorlarsa 7 yıldan bu yana niye tahsil etmediler.

ÜMİTLEN: O DÖNEM YURT DIŞINA DAHİ ÇIKMADIM
Beşiktaş Kulübü’ne hiçbir borcum yok. Aksine ben katkıda bulundum. İddia ettikleri o rakam yurt dışı seyahatlerden kaynaklanıyormuş. Oysa ben o dönem yurt dışına dahi çıkmadım.

ÖNER: BENİ YIPRATMAK İÇİN HAZIRLANMIŞ BİR RAPOR
Özellikle beni yıpratmak için hazırlanan bir rapor bu. Benim benim Beşiktaş’a hiçbir borcum yok. Yöneticilik yaptığım dönemde kulübe katkı sağlamaktan öte de bir şey yapmadım.

BEŞİKTAŞ KULÜBÜ: BORCUMUZ 926,6 MİLYON TL
Öte yandan Beşiktaş Yönetim Kurulu, kulübün borçları ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Resmi sitede yer alan duyuruda, “Kulübümüz ve grup şirketlerinin 30 Eylül 2015 tarihi itibarıyla konsolide net borcu lira olarak 926,6 milyon, ABD Doları olarak 317.5 milyondur” denildi.

Fikret Orman başkanlığındaki yönetim kurulunun görevi devraldığı 31 Mart 2012’de konsolide net borcun 583 milyon lira (328,8 ABD Doları) olduğunun kaydedildiği açıklamada, “Yönetimimizin görevde olduğu, 31 Mart 2012 ile 30 Eylül 2015 tarihleri arasındaki 42 ayda borcun lira olarak 343,6 milyon arttığı, dolar olarak ise kura bağlı olarak 11,3 milyon azaldığı görülmektedir. Vodafone Arena’nın inşaatı için yapılan 277,6 milyon liralık yatırımın 42 ayda gerçekleşen 343,6 milyon lira artışın içinde olduğunu dikkatlere sunarız” ifadeleri kullanıldı.

BORÇ 3 AYDA 72,7 MİLYON TL ARTTI
30 Haziran’da 853,9 milyon lira olan borcun 3 ayda 72,7 milyon lira arttığı, bu dönemde BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde devam eden yenileme ve bakım çalışmalarının yanı sıra, tüm branşlardaki transfer çalışmalarının gerçekleştirildiği kaydedildi.

[adrotate banner=”267″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu