GündemHaber

Beşiktaş ve Ortaköylülerden Galatasaray Üniversitesi’ne uyarı

GALATASARAY UNIVERSITESI'NDEKI YANGIN

Galatasaray Üniversitesi’nin Beşiktaş’taki kampüsünde çıkan yangının ardından yanan tarihi binanın akıbeti merak ediliyor. Yalçın Bayer’in yazısı;

BEŞİKTAŞ ve Ortaköylülerden, Galatasaray Üniversitesi binası yangını üzerine Galatasaray camiasına uyarılar:
12/13 yıl öncesine gidelim. Ortaköy’de, Boğaz Köprüsü’nün altındaki Gaziosmanpaşa Ortaokulu yanıyor/yakılıyor! Olay büyük üzüntü yaratıyor. Okul mezunları bir platform oluşturuyorlar. Dönemin İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey “Okulun onarılarak ilk eğitim yılında açılacağını söylüyor. Ancak hiçbir gelişme olmuyor. Platform sözcüleri (Hasan Bozkurter), “İşadamı ve sporcu mezunlarımız olarak biz yapalım” diyorlar. Balıbey “Kaynak bekliyoruz, bekleyin” diyor. (Bu arada yanan yer hemen valilik kararıyla otopark olarak çalıştırılmaya başlıyor) Ama bakanlıktan yine bir hareketlilik görülmüyor. Bu kez 10 bin imza toplayıp dönemin Valisi Muammer Güler’e (yeni İçişleri Bakanı), Milli Eğitim Bakanlığı’na ve İl Özel İdaresi’ne veriliyor.

Yine bir şey olmuyor.

Bir gün öğreniyorlar ki… Yanındaki Yüzme İhtisas Kulübü’nün (Eski 23 Nisan İlkokulu) sözleşmesi BTGM tarafından uzatılmıyor. 70 yıllık bu yüzme ve su topu takımı, Türkiye’nin yüz akı kulüplerinden biri… Bu dalda yüzlerce oyuncu yetiştiren ve Türkiye’yi uluslararası yarışmalarda temsil eden kulüp yerinden edilirken, verilen sözler unutuluyor! Yani yeni bir yer gösterilmiyor kendilerine… (Sporculara bugün havuzdan havuza koşarak çalışıyorlar.)

Bu tartışmalar olurken, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İl Özel İdaresi izni ile yanan okul ile YİK’nın yerleri birlikte ihaleye çıkarılıyor. Platform üyeleri, Bölge İdaresi’ne başvurarak satışı durduruyorlar. Ama kim dinler!…

Bağışçının ‘eğitim’ kaydı ile verdiği okulun yeri ile YİK’nın yeri THY ile Avusturyalı bir Türk’ün oluşturduğu Do&Co adlı ikram hizmetleri şirketine veriliyor. Aylık 450 bin TL, artı KDV ile ve 25 yıllık işletme hakkıyla… Yani 160 milyon TL’ye…
Bu yerler şimdi ‘butik otel’ olarak hizmete girecek; restorasyonu bitmek üzere… Güzel bir yer olacağını da eklemek gerekiyor.

Platform üyelerinin söyledikleri şu: “Bize de okul restore edilecek, eğitim yapılacak” denmişti, ne yazık ki hiç dikkate alınmadı, ranta dönüştürüldü.

Galatasaraylılara da yanan yerin restore edilip eğitim için açılacağı sözü veriliyor. Acaba doğru mudur? Eğer böyle ise, bizim GOP Ortaokulumuz da eğitime açılsın demek hakkımız yok mu? GS’liler bu durumu göz önüne almalıdırlar.”
YİK’nın yeri Hatice Sultan, GOP Ortaokulu’nun yeri de Fehime Sultan yalıları olarak biliniyor. Babaları Padişah 5. Murat tarafından 1899-1901 yılları arasında ‘düğün hediyesi’ olarak yaptırılmıştı.

[adrotate group=”3″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu