HaberSpor Haberleri

Fikret Orman: Bursa taraftarı cami avlusundan alınıp hapse atılmadı!

Fikret Orman

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, ‘Spor Hukukunda Güncel Gelişmeler, Sorunlar ve Spor Kulüplerinin Yeniden Yapılandırılması’ konulu sempozyumun çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Orman, yarınki derbi Galatasaray derbisi için “Tabiki derbi maçta hakem hataları olacaktır. Ancak sonuca etki etmesin. Güzel bir maç olsun. Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun” dedi.

Öte yandan dün siyah-beyazlı takımın kadrosuna katmış olduğu Dentinho’nun yarınki derbi maçta 18 kişilik kadro içinde olacağını duyduğunu kaydeden Başkan Fikret Orman, “Dentinho’nun oynayıp oynamayacağı teknik bir konudur. Ona hocamız karar verir. Ancak Dentinho’nun 18 içinde olacağını duydum. Fakat hocamızla görüşmedim. Bugün takımın kampına gideceğim. Son antrenmanını takip edeceğim” diye konuştu.

Beşiktaş ile Bursaspor taraftarları arasında yıllardır süre gelen olaylar ve Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı’nın yapmış olduğu açıklamalar konusunda ise Başkan Orman, şunları kaydetti:

“Yaşanan olaylarda suçlu olup olmadığına karar verecek kişi ben değilim. İnsanların hapse girmesinden dolayı dertli olduklarını görüyorum. Yaşanan olaylarda başka taraftarlar hatta Beşiktaş taraftarı da olsa da şiddetten dolayı içeri alınmıştır. Bu kişiler camii avlusu veyahut evlerinden alınmamıştır. Toplumsal olay oluşturulmuştur. Mazeret göstermeye gerek yok. Olanı çözmek topluma liderlik yapmaya soyunan kişilerin liderliklerini yapmaları gerekiyor.”

Kulüpler Birliği Vakfı’nın toplantılarında da yaşanan gelişmelerin değerlendirildiğini aktaran Başkan Fikret Orman, sözlerini şöyle tamamladı:

“Kulüpler Birliği Vakfı’nda yöneticiler bazında anlaşmazlık yok. Bursaspor başkanı ile de iyi ilişkilerimiz var. Gerçek olan şudur yöneticiler taraftar popülizmi için bazı duruşları gösteriyor. Ancak bunlar geçmiş çağlarda kaldı. Yöneticiler saygınlıkları ile camialarına örnek olmaları gerekiyor. Bir taraftar başkanı için kulübünü tutmaz kulübünü sevdiği için tutar. Kulüpler Birliği Vakfı’nda içeride sorun yok. Bunu kamuoyu önünde çözelim dediğimizde taraftar baskından korkanlar oluyor.”

[adrotate banner=”283″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu