HaberSpor Haberleri

Beşiktaş’a şok UEFA incelemesi

uefa mufettisi bjk

Beşiktaş’ın borçları başını ağrıtmaya devam ediyor. Şimdi de UEFA’nın mali müfettişi dün İstanbul’a gelerek Beşiktaş kulübünün hesaplarını incelemeye aldı.

Sabah gazetesinin haberine Türkiye Futbol Federasyonu’nun denetleme ve onay yetkisini yeterli görmeyen Avrupa futbolunun patronu UEFA, özel mali müfettişi ile uluslararası denetleme kuruluşu Price Waterhouse şirketinin iki çalışanını dün İstanbul’a gönderdi. İsmi sır gibi saklanan mali müfettiş, UEFA adına TFF’yi muhatap kabul ederek Beşiktaş’ın futboldaki alacak-vereceklerini ve özellikle de yapılan ödemelerin dekontlarını istedi. Daha önceden Beşiktaş’a yapılan uyarıların ardından UEFA dün sabah erken saatlerde kendi adına denetim ve teftişi yapacak mali müfettişi TFF binasına gönderdi. Daha önce UEFA’dan gelen uyarı üzerine hazırlığını yapan siyah-beyazlı kulüp dün futbol idari temsilcisi Semih Usta ve BJK Futbol Lisans Sorumlusu Pınar Eker’i mali dokümanları ve sportif borçların ödemelerini içeren dekontları ve sportif borç olmadığına dair yapılan özel anlaşmaları UEFA adına denetim yapan müfettişe teslim etti. Müfettiş, belgeler üzerinde çalışırken, bir taraftan federasyon bilgi havuzundaki kayıtları diğer taraftan sportif ödemelerle ilgili dekontları karşılaştırdı. UEFA müfettişinin dünkü mesaisi 11 saati bulurken, bugün de devam edecek.

Ertunç Soğancıoğlu’na göre sorun yok!

Beşiktaş’ın, Zapotocny ve Sivok transferinde 30 Eylül itibariyle Udinese’ye ödenmeyen 3,5 milyon Euro başta olmak üzere Fernandes’in yetiştirme parası, Ersan Gülüm transferinden Adanaspor’a, Mustafa Pektemek transferinden Gençlerbirliği’ne geciktirilen borçlar gibi 10’un üzerinde borç dosyası var. Şikayetlerin UEFA’ya intikal etmesi nedeniyle inceleme süreci başlamıştı. UEFA, Beşiktaş için ilk kez böyle bir uygulamada bulundu. Asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu, “Türk futbolu olağanüstü bir dönemden geçiyor. Her kulüp mali sıkıntılar çekiyor. Biz de bunları belli bir takvime bağladık. Bu konudaki dekontları, ödemeleri ve dosyaları müfettişe teslim ettik. Beşiktaş’ı sıkıntıya düşürecek bir durum yok” dedi.

TFF aylar önce uyardı

UEFA, Beşiktaş’a Türkiye Futbol Federasyonu üzerinden 30 Eylül itibariyle “Çok sayıda borcunuz var. Yükümlülüklerinizi yerine getirmediğiniz görünüyor. Bu şikayetleri ortadan kaldıracak adımları adın. Yoksa UEFA kupalarına alınmamak gibi cezalara varan yaptırımlarla karşılaşabilirsiniz. 19 Aralık’ta sportif borçlarınız, ödemelerinizle ilgili ayrıntılı bir teftişe tabi tutulacaksınız” uyarısında bulunmuştu.

[adrotate banner=”206″] [adrotate banner=”207″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu