HaberSpor Haberleri

“Quaresma’yı 7 senedir tanıyorum, problem çıkarmaz”

tello nihat sevinc613

2007-2008 sezonunun başında Beşiktaş’a gelen Şilili futbolcu Rodrigo Tello, bu sezonki başarısızlıktan Quaresma transferine kadar birçok konuda ilginç açıklamalar yaptı.

İşte Tello’nun DHA’ya yaptığı açıklamalar;

“GEÇEN SENE İYİ DE OYNASAK KÖTÜ DE OYNASAK BİR ŞEKİLDE PUANLARI ALABİLİYORDUK. BU SEZON BUNU BAŞARAMADIK”

“Bu sezon kaybettiğimiz puanlar sebebi ile şu anda ligin dördüncü sırasındayız. Çünkü geçen sene iyi de oynasak kötü de oynasak bir şekilde puanları alabiliyorduk. Bu sezon bunu başaramadık. Özellikle kendi evimizde kaybettiğimiz puanların sonucunda çok gerilere düştük. Bu sezon iyi ve kötü maçlarımız oldu, ama sonuçta puantaj olarak kendimize avantaj sağlayamadık. Bu durum geçen sezon ile bu sezon arasındaki en büyük farktı. Bu sezon artık ligi bitirebileceğimiz en iyi yerde bitirmeye çalışacağız. Önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi’ne katılmak bize bir teselli olacaktır. Ancak içinde bulunduğumuz durumdan memnun olduğumuzu söyleyemeyiz”.

“BU SEZONU KAYBETTİYSEK HEP BERABER KAYBETTİK. SUÇLU OLARAK YENİ GELEN ARKADAŞLARIMI GÖSTEREMEYİZ”

tello ikilimucadeleTello bu sezon başında 21 Milyon Euro harcanarak takıma katılan yeni oyuncuların takıma katkı sağlamak için geldiklerini, ancak yaşanan başarısızlıkta sadece onların değil tüm takımın sorumlu olduğunu söyledi.

“Sezon başında transfer olan arkadaşlarımız bize katkı sağlamak için geldiler. Ancak bazen adaptasyon sorunları yaşanabiliyor. Bu bizim takımda yaşandı demiyorum ama böyle durumlar var. Tam tersi, yani yeni takımınıza çok iyi adapte olduğunuz durumlarda oluyor. Ancak biz bu sezonu kaybettiysek hep beraber kaybettik. Suçlu olarak yeni gelen arkadaşlarımı gösteremeyiz. Yaşanan başarısızlığın nedeni genel olarak takımın yaşadığı düzensizliktir. Bu sene iyi bir ritim tutturamadık. Sene başında şampiyon olmuş bir takım vardı ve yeni gelen arkadaşlarımız bize daha güç katmak için geldiler. Çünkü lig her sene bir önceki yıla göre daha çekişmeli geçiyor. Bu zorluğun altından kalkabilmemiz için biraz daha güce ihtiyacımız vardı ve transferler yapıldı. Sonuç olarak bir hata varsa hepimizin hatası, sadece yeni gelenlerin hatası değil”.

“QUARESMA İLE ANLAŞILIRSA BU DURUM BEŞİKTAŞ İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR ADIM OLUR”

Rodrigo Tello, Beşiktaş’a yeni sezonda transferi gündemde olan eski takım arkadaşı Quaresma ile son dönemde hiç görüşmediğini ama onun büyük bir futbolcu olduğunu söyledi.

“Ben Quaresma’yı Sporting Lizbon’da A takıma yükseldiği ilk günden bu yana tanıyorum. Daha sonra büyük takımlara transfer oldu ve kendisi ile görüşmelerim devam etti. Kendisinin çok büyük bir futbolcu olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Eğer Beşiktaş kendisi ile anlaşırsa bu durum Beşiktaş için de çok büyük bir adım olur. Onun transfer olması durumunda yapacağı ilk şey bir an önce Türkiye’ye alışmak ve kendisini evinde gibi hissetmesidir. Daha sonra tüm gücünü Beşiktaş için kullanacağına eminim. Ben kendisi ile son dönemde hiç görüşmedim ama transferi gerçekleşir ise ona yardım ederim.”

“QUARESMA’YI 7 SENEDİR TANIYORUM VE PROBLEM ÇIKARDIĞINI GÖRMEDİM”

Tello Quaresma’nın problem yaratacak bir futbolcu olduğu görüşüne de katılmadığını ifade etti.

“Ben onu 7 senedir tanıyorum ve bu sürede bir problem çıkardığına şahit olmadım. Belki genç olduğu dönemlerde bazı sıkıntılar yaşamıştır ama artık yaşı ilerledi ve kişiliği de oturdu. Ben problem yaşayacağına veya sıkıntı yaratacağına inanmıyorum”.

Tello, Quaresma veya başka bir yabancı oyuncunun transferi sonrası takımdan hangi yabancının gönderileceğini yönetim ve teknik heyetin belirleyeceğini söylerken, kendisinin Beşiktaş ile bir yıl daha sözleşmesi olduğunu hatırlatarak Beşiktaş’ta çok mutlu olduğunu söyledi.

“Bu teknik direktörümüzün ve yönetimimizin alacağı bir karar. Takıma yeni gelecek oyuncu da katkı sağlamaya gelecektir. Bu her sene böyle olmuştur. Türkiye’de 8 yabancı kısıtlaması olduğunu herkes biliyor. Sezon sonu kadromuzda 11 oyuncu olacak ve bazılarının gitmesi gerekecek. Yönetim ve teknik heyet sürekli bu konu ile ilgili konuşuyordur. Ayrıca bu ilk defa olan bir durum da değil. Geçen senelerde de yeni gelen arkadaşlarımız için birkaç arkadaşımız gitmek zorundu kalmıştı. Her sene olan bir şey ve biz bekleyip göreceğiz. Benim takımdan gönderilme durumum olursa bir şey söyleyemem. Beşiktaş’ta bir senelik daha kontratım var ve burada çok mutluyum. Tek düşüncem önümüzdeki sene elimden gelenin en iyisini yaparak takımıma katkı sağlamaktır”.

“FENERBAHÇE MAÇINI KAYBETMEMİZ ŞAMPİYONLUĞU KAYBETMEMİZİN TEK SEBEBİ DEĞİLDİ”

Şilili oyuncu bu sezonun 30. haftasında oynadıkları Fenerbahçe maçında Bilica’nın penaltı noktasını kazmasını hayatında ilk defa gördüğünü söylerken, maçı kaybetmelerinin şampiyonluğu tam olarak etkilemediğini, sezon başından bu yana yaptıkları hatalar sonucu şampiyon olamadıklarını söyledi.

“Fenerbahçe maçı ligin kaderi açısında önem taşıyan bir maçtı. Bir penaltı pozisyonu oldu ve arkasından Bilica’nın bir hareketi oldu. Ben Bilica’nın hareketi ile ilgili çok fazla yorum yapmak istemiyorum ama ben futbolculuk yaşamım boyunca böyle bir duruma şahit olmamıştım. Bobo’nun penaltıyı kaçırmasına gelince de şunları söyleyebilirim: Bobo Beşiktaş’a geldiği günden bu yana penaltıları kullanan oyuncu ve bugüne kadar tüm penaltıları gole çevirdi. Fenerbahçe maçında penaltı kaçırması bizim o maçı kaybetmemize neden oldu diyemeyiz. Ben Bobo penaltıyı kaçırdı ve şampiyonluğu kaybettik demek istemiyorum. Evet önemli bir maçı bir şekilde kaybettik ama ne Bilica’nın yaptığı hareket ne de Bobo’nun penaltı kaçırması bu maçı ve şampiyonluğu yüzde yüz etkiledi demek istemiyorum. Bu sadece geçmişten gelen hatalarımızın bu maça bağlanması oldu”.

“OFANSİF ORTA SAHA POZİSYONUNDA OYNAMAK BENİM İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR ZEVK VE İÇİMDE HEP BÖYLE BİR İSTEK VARDI”

Şilili oyuncu 2005 yılı UEFA Kupası finalinde sol bek olarak Sporting Lizbon forması giyerken, 2010 yılında Beşiktaş’ta “10” numara pozisyonunda oynayan bir oyuncu olması durumunu da değerlendirdi. Her zaman forvet arkası ve hücuma dönük bir bölgede oynamak istediğini ve son dönemde oynadığı bölgeden çok mutlu olduğunu söyledi.

“Sporting Lizbon’da oynadığım dönemlerde özellikle son 3-4 yılımda sol bek olarak forma giyiyordum ama orada da çok farklı bölgelerde oynadım. Günler geçtikçe kendinizi daha da geliştiriyorsunuz. Beşiktaş’a ilk geldiğim dönemlerde de sol bek ve sol açık oynuyordum. İçim de her zaman ofansif orta saha oynaya isteği vardı. Bu isteğimi gerçekleştirmek istiyordum çünkü benim için ileride oynamak daha büyük bir zevkti ve beni daha çok mutlu ediyordu. Beşiktaş’ta bu isteğimi gerçekleştirdim ve şu an yerimden çok memnunum. Bana güvenenlere çok teşekkür ediyorum”.

Şili ile Dünya Kupası’na gitmek istediğini söyleyen Tello, 30 kişilik kadroda yer aldığını, 23 kişilik kadroda yer almak için ise çok çalışacağını vurguladı.

“Her oyuncun hayali Dünya Kupası’nda oynamaktır. Ben Şili’nin 30 kişilik kadrosuna dahil edildim. Bu sayı önümüzdeki günlerde 23’e inecek. Ben o 23 kişinin arasında olmak için elimden geleni yapacağım. Önümüzdeki bir aylık sürede bu hayalimi gerçekleştirmek için çalışacağım”

“CRİSTİANO RONALDO 8 YIL ÖNCE ‘BEN EN BÜYÜK OLACAĞIM’ DÜŞÜNCESİ İLE HAREKET EDİYORDU. HERKESTEN DAHA FAZLA ÇALIŞIYORDU VE AMACINA ULAŞTI”

Sporting Lizbon’dan eski takım arkadaşı Cristiano Ronaldo’nun bir gün çok büyük bir futbolcu olacağını bildiğini söyleyen Tello, ” O her zaman herkesten çok çalıştı. Ronaldo’nun büyük bir futbolcu olacağından hiç şüphe etmedim”.

“Ben Cristiano Ronaldo ile de Sporting Lizbon’da beraber oynadım. O A takıma çıktığı ilk günden buyana çok büyük bir futbolcu olacağından hiç kuşkum olmamıştı. 8 yıl önce ‘Ben en büyük olacağım’ düşüncesi ile hareket ediyordu. Herkesten daha fazla çalıyordu. Çok fazla özveri gösteriyordu. Bu özverinin sonucunu da almaya başladı. Hiçbir şey bedavaya gelmiyor. Amaçlarınız için çabalamanız gerekiyor. O herkesten çok çabaladı. İlk Manchester United’e transfer olduğu zaman orada çok büyük başarılar kazanacağına emindim. Başarılar kazandı, kazanıyor ve daha çok kazanacaktır”.

“BİZİ KİMİN ŞAMPİYON OLACAĞI ÇOK İLGİLENDİRMİYOR. KENDİ İŞİMİZE BAKIP BURSA’YA KAZANMAK İÇİN GİDECEĞİZ”

Rodrigo Tello son olarak Bursaspor ile oynayacakları ligin son maçına değindi. Tello, “Tek istediğimiz şey şuanda Fenerbahçe veya Bursaspor’un yerinde olmaktı ama olmadı. Artık kimin şampiyon olacağı çok ilgilendirmiyor” dedi.

“Bizim tek istediğimiz şey şuanda onların yerinde olmaktı. Fenerbahçe veya Bursaspor gibi kon haftaya kadar şampiyonluğu kovalamak isterdik. Ancak olmadı ve şimdi belki kimin şampiyon olacağını biz belirleyeceğiz. Bizi kimin şampiyon olacağı çok ilgilendirmiyor. Kendi işimize bakıp Bursa’ya kazanmak için gideceğiz. Maçı kazınırsak kim şampiyon olur, kim ikinci olur bizi çok ilgilendirmiyor” diye konuştu.

[adrotate group=”74″ banner=”75″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu