HaberSpor Haberleri

Akatlar Spor Kompleksi’nin yanındaki 40 dönümlük boş arazi, 20 yıllığına 3 milyon dolara Asaş Grup’a mı kiralandı?

Kartalhaber.com’un “Beşiktaş’ta büyük vurgun” başlığıyla yayımladığı habere göre, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman sessiz sedasız Akatlar Spor kompleksi’nin yanındaki boş araziyi Asaş Grup’a sessiz sedasız kiraya verdi / Beşiktaş Haberleri

Kartalhaber.com’un “Beşiktaş’ta büyük vurgun” başlığıyla yayımladığı habere göre, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman Sporium’un sahibi Asaş Grup’a Akatlar’da Beşiktaş Kulübü’ne ait olan yaklaşık 40 dönümlük araziyi 20 yıllığına sadece 3 milyon dolara kiraya verdi.

İşte Kartalhaber.com’un özel haberi;

Beşiktaş Genel Müdürü Gökhan Sarı’nın aracı olduğu belirtilen bu kiralama işleminin ardından Sporium’un sahibi olarak bilinen Asaş Grup Başkanı Saffet Çerci’nin bu alana alışveriş merkezi yapmaya hazırlandığı öğrenildi. Kiralama olayı kimselere haber verilmeden yapıldı.Camiada kimsehinin ruhu duymadı. Büyük maddi sıkıntı yaşayan Fikret Orman yönetimi parayı kulübün kasasına koyarken bu olay borsaya bile bildirilmedi.

Paha biçilmez arazi kelepir fiyata

Beşiktaş’ın Akatlar’da sahibi olduğu boş arazi Siyah-beyazlı takımın basketbol ve voleybol maçlarını oynadığı Akatlar Spor Kompleksi’nin hemen yanında yer alıyor. İstanbul’un en pahalı yerlerinden biri olarak kabul edilen bu arazinin yıllık kiralama bedelinin en azından 1 milyon dolar olması gerektiği belirtiliyor.

Saffet Çerci’nin Beşiktaş eski asbaşkanı Murat Aksu’nun da yakın arkadaşı olması kafaları karıştıdı. Çerci’nin Aksu’nun gizli ortağı iddia ediliyor. Orman’ın Aksu’ya jest olsun diye bu araziyi Asaş Grup’a çok uygun bir fiyata 20 yıllığına kiraladığı iddialar arasında.

Kartalhaber.com’un satışla ilgili olarak Fikret Orman yönetimine sorduğu sorular?

1.Akatlar’da Beşiktaş7a ait olan olan paha biçilmez olan arazi kiraya verildi mi?
2. Bu değerli arazi verilirken genel kurul üyelerinin onayı alındı mı?
3. Verildiyse neden kamuoyuna çıklanmadı?
4. İstanbul’un en değerli yerlerinden olan bu arazi kiraya verilecekse neden açık artırlmaa çıkarılmadan yangından mal kaçırır gibi kiraya verildi?
5. Murat Aksu’ya yakınlığıyla bilinen bir işadamıına neden verildi? Murat Aksu seçimde Orman’ı desteklemişti ve yönetime 4 adamını vermişti. Yoksa bu kelepir kiralamaya olayı bir seçim diyeti mi?
6. Fikret Orman ve kiralayan şirket sahibi arasındaki görüşmelerin Beşiktaş Genel Müdürü Gökhan Sarı arabulucuyla yapıldığı belirtiliyor?
Doğruysa bu işin ardından sarı’ya bir komisyon ödendi mi veya Gökhan Sarı Asaş firmasından komisyon aldı mı?
7. Bu iddia edilenler doğruysa Beşiktaş yönetimi bu heapsızca kiralamayla ilgili camiadan kime hesap vermeyi düşünüyor?

Kartalhaber.com olarak bu soruların peşindeyiz. Aslında daha çok sorulacak soru var. Sayın Fikret Orman va yöneticilerin cevap hakkını seve seve kullanabiliriz. Tabii hakkında içişleri bakanlığının detaylı rapor hazırladığı Gökhan Sarı’nın da…

[adrotate banner=”262″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu