Spor Haberleri

Beşiktaş Olimpiyatta gülemedi…Beşiktaş 0 – 2 Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig’in 8. haftası dev bir derbiye sahne oldu. Kırmızı ve sarı kartların havada uçuştuğu dev maçta Fenerbahçe, Beşiktaş’ı 2-0’la geçti, liderlik koltuğuna oturdu. Sarı Lacivertliler’in gollerini Emenike ve Sow kaydetti. Beşiktaş’ta Olcay Şahan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Lige iyi bir başlangış yapan Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Fenerbahçe’yi konuk etti. Maça Fenerbahçe hızlı başladı. Karşılaşmanın 3. dakikasında Alper Potuk, sol kanattan çizgiye indi. Yerden içeriye pasını gönderdi. Emenike boş pozisyonda şutunu attı ve Fenerbahçe 1-0 öne geçti.

Olcay atıldı, ortalık karıştı
Maçın 42. dakikasında Olcay Şahan, Emre Belözoğlu’nu sol kanatta taç çizgisinin hemen yanında düşürdü. 32’de ilk sarı kartını gören Olcay’a hakem Bülent Yıldırım bu faulden dolayı ikinci sarı kartı çıkardı ve kırmızı kartla oyun dışında bıraktı.

Bu kartın hemen ardından iki takım futbolcuları adeta birbirine girdi. Bu sert tartışmaların ardından Emre Belözoğlu ve Veli Kavlak da sarı kart gördüler. Maçın ilk yarısı 1-0’lık Fenerbahçe üstünlüğü ile sona erdi.

Bilic’ten kritik müdahale

Beşiktaş teknik direktörü Slaven Bilic ikinci yarıya kritik değişikliklerle başladı. Hırvat teknik adam, ilk yarının vasat ismi Necip’i oyundan alıp, sakatlıktan yeni çıkan Jose Sosa’yı oyuna dahil etti. Atiba’yı sağ beke çeken Bilic, takımının dizlişiyle de oynadı. Veli’yi orta sahada tek bırakırken, önünde Kerim, Oğuzdan ve Sosa’ya yer verdi. Böylece Demba Ba’nın arkasında 3 forvet arkası hücumcu orta saha oldu.

İsmail Kartal’dan Bilic’e karşılık
Bilic’in yaptığı değişikliklerin ardından, Fenerbahçe’nin hocası İsmail Kartal da 2 değişiklik yaptı. Kırmızı kart görme tehikesi bulunan Caner’i oyundan alan Kartal, Hasan Ali kaldırım’ı oyuna dahil etti.62. dakikadaysa bir başka kırmızı kart görme tehlikesi bulunan oyuncu Emre Belözoğlu çıkarken, yerine Moussa Sow girdi. Bu değişiklik üzerine, Sow sol kanada geçerken, Alper, Emre’nin yerine orta sahaya geçti.

Gol geçersiz sayıldı
Maçın 78. dakikasında Emenike, ceza sahasına ortasını kesti. Moussa Sow gelen topa röveşatısını vurdu, top filelere gitti. Ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırarak golü geçersiz saydı.

Sow bu kez attı
Dakikalar 86’yı gösterdiğinde Ramon Motta, topu kaptırdı. Emenike, savunma arkasına koşu yapan Moussa Sow’a pasını gönderdi. Sow topa gelişine şutunu attı ve farkı 2’ye çıkardı: 0-2. Maçın geriye kalan dakikalarında gol olmadı ve Fenerbahçe, deplasmanda Beşiktaş’ı 2-0’la geçerek liderlik koltuğuna oturdu.

Kaynak : Fanatik

[adrotate banner=”309″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu