GündemHaber

Beşiktaş Meydanında Atatürk ve din tartışması

besiktas sergi saldiri613

16 Ekim Cumartesi günü Beşiktaş Meydanı’nda üzerinde 3 büyük dinin simgesi ile Atatürk portresinin bulunduğu “İbadet Bölgesi” isimli çalışmanın CHP Gençlik Kolları üyesi oldukları iddia edilen kişiler tarafından saldırıya uğramasının yankıları sürüyor.

rosan boschHollandalı tasarımcı Rosan Bosch amacının prokovasyon olmadığını ifade ederek tabeladaki Atatürk portresinin yerine saldırının fotoğrafını koyarak “Beşiktaş’ta yaşanılanların tekrar yaşanmasını istemiyorum. Ben de tabelada bulunan o resmin yerine, tabelanın saldırganlar tarafından parçalanırken çekilen fotoğrafını sergilemeye karar verdim” dedi.

Üzerinde 3 büyük dinin simgesi ile Atatürk portresinin bulunduğu “ibadet bölgesi” isimli tabelanın sürüklenmesi ve üzerindeki resmin sökülerek götürülmesi üzerine çok üzüldüğünü belirten Rosan Bosch “Üzerlerinde farklı türden resimlerin bulunduğu 25 tabelayı bu sabah Kadıköy ve Üsküdar meydanına da bıraktık. Ancak Beşiktaş’ta yaşanın olayın ardından saldırıya uğrayan tabeladaki resmi değiştirdim. Amacım kavramları tartışmaya açmaktı. Sergide buna benzer 24 eserim daha var. Provokasyon amacım yoktu, bu ifade etme özgürlüğüdür. Olayın daha da büyümesini istemiyorum” diye konuştu.

[adrotate group=”77″ banner=”80″] [adrotate group=”77″ banner=”81″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu