HaberSpor HaberleriYıldırım Demirören

Yıldırım Demirören Beşiktaş’ı küme düşürüyordu!

demiroren kursude guluyor613

Beşiktaş küme bile düşebilirdi! Denizbank, Siyah-Beyazlılar’ın aldığı 75 milyon dolarlık kredi için Futbol Federasyonu’na 80 milyon dolarlık temlik gönderdi. Yıllık gelirinin en fazla yüzde 25’ini temlik ettirme hakkı bulunan Beşiktaş, son anda rakamı 30 milyona düşürttü ve büyük bir tehlikeden kurtuldu!

Beşiktaş yönetiminin bir süre önce üç banka konsorsiyumundan (Denizbank, Şekerbank ve Bankpozitif) aldığı krediye karşılık Denizbank’ın Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderilen 80 milyon dolarlık “temlik” kulübü zor durumda bıraktı…

TFF Ana Statüsü’ne göre, yıllık bütçelerinin yüzde 25’inden fazlasını temlik ettiren kulüplerin Disiplin Kurulu’na sevkini gerektirmesi ve buradaki yaptırımın da küme düşürme cezasına kadar gitmesi Siyah-Beyazlılar’a korkulu saatler yaşattı. Beşiktaş’ın TFF’deki alacaklarına karşılık Denizbank’tan gelen 80 milyon dolarlık temlik sonrası, Beşiktaş Kulübü Disiplin Kurulu’na sevkten son anda kultuldu.

TFF Hukuk Müşavirliği’nin olayla ilgili tutanak tuttuğu kriz, son dakikada asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu’nun devreye girmesiyle çözüldü. Beşiktaş yönetimi, TFF Hukuk Müşavirliği’nin disipline sevk işlemlerini yaptığı sırada Denizbank’la görüşerek 80 milyon dolarlık temliği geri çektirdi. Beşiktaş, ileride başını ciddi şekilde derde sokabilecek bir olaydan temliğin geri çekilmesiyle kurtulmuş oldu.

RAKAM AŞAĞI ÇEKİLDİ
Beşiktaş’ın mali işlerden sorumlu asbaşkanı Ertunç Soğancıoğlu ise, olayı doğrulayarak, “Konu Denizbank’ın uygulama yanlışılığından kaynaklandı. Neyse ki son anda olayı çözdük” dedi. Soğancıoğlu, konuyla ilgili olarak, “Kulüplerin temlik konusunda her yıl için bütçenin en fazla yüzde 25’i kadar bir hak tanındığından biz de Denizbank’a buna göre bir rakam verdik. Sonra boşaldıkça diğer miktarlarda TFF’deki gelirlerimize temlik koymaları üzerine protokol yaptık. Fakat onlar bunu yanlış anladılar ve tümünü birden göndermişler. Toplam 80 milyon dolarlık temlik gönderdiler. Ama sonra bunun olamayacağını söylediğimizde bunu geri çektiler. Federasyonun bu gelen 80 milyon dolarlık temliğe teyit vermemesi normal. Şu anda Denizbank’tan aldığımız krediye karşılık TFF’de bulunan temliğimiz sadece 30 milyon dolar” açıklaması yaptı.

İŞTE O MADDE
TFF ANA STATÜSÜ
MADDE 76 KULÜPLERİN YAPISI VE TESCİLİ
4) TFF kulüpler tarafından sunulan bu mali cetvelleri denetleme yetkisine sahiptir. Mali yükümlülüklerini karşılaması için gerekli mali güce sahip olmadığı veya son bilançosuna göre Genel Kurulunda onaylanan yıllık bütçe gelir tutarının %25’inden fazlasını temlik ettiği belirlenen kulüpler Disiplin Kuruluna sevk edilir ve ihlalin yoğunluğuna bağlı ve kademeli olarak ihtar, bir para cezası, puan indirimi ya da küme düşürme yaptırımı ile cezalandırılır. Ayrıca kulübün yetkililerine de hak mahrumiyeti cezası verilir.

HTSPOR / ÖZEL HABER / Tahir KUM

[adrotate group=”74″ banner=”79″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu