HaberSpor Haberleri

İsmail Köybaşı şov! Beşiktaş: 2 – Gençlerbirliği: 2

ismail koybasi goll bp

Spor Toto Süper Lig’in 29. hafta açılış maçında Beşiktaş Gençlerbirliği ile 2-2 berabere kaldı. İlk yarıda asist yapan ve iyi oynayan İsmail Köybaşı ikinci yarıda döküldü ve maçın kaderini belirleyen isim oldu.

İnönü Stadı’nda Gençlerbirliği’ni ağırlayan Beşiktaş 2-0 öne geçtiği maçı 2-2 berabere bitirerek taraftarını yine üzdü. Beşiktaş’ın golleri 27. dakikada Simao Sabrosa ve 52. dakikada İbrahim Toraman’dan gelirken Gençlerbirliği’nin gollerini 62. dakikada Jedinak ve 72. dakikada Mustafa Pektemek attı.

Beşiktaş sahaya Rüştü Reçber, Roberto Hilbert, İbrahim Toraman, Tomas Sivok, İsmail Köybaşı, Necip Uysal, Fabian Ernst, Nihat Kahveci, Manuel Fernandes , Simao Sabrosa ve Hugo Almeida 11’iyle çıktı. İlk yarı boyunca rakibine mutlak üstünlük kuran Beşiktaş, özellikle sol kanattan Simao ve İsmail Köybaşı ile etkili olarak birçok pozisyon buldu. Beşiktaş Gençlerbirliği maçında ilk pozisyon 4. dakikada Beşiktaş’tan geldi. Ernst’in pasıyla topla buluşan Simao’nun vuruşunda top kalecide kaldı. 6. dakikada Nihat Kahveci’nin şutu yandan auta gitti. 9. dakikada bu sefer Fabian Ernst şansını denedi, top yine auta gitti. 19. dakikada Gençlerbirliği kalecisi Özkan’ın ilerde olduğu anda İsmail Köybaşı topu kaleye doğru gönderdi ancak top çapraza açıldı. Nihat Kahveci arka direkte topu istediği gibi çeviremedi ve Beşiktaş mutlak bir golden oldu. Beşiktaş’ın aradığı gol 27. dakikada geldi. Soldan ceza sahasına giren İsmail Köybaşı arkada boş pozisyonda bekleyen Simao’ya gönderdi. Portekizli yıldız gelişine plaseledi ve Beşiktaş Gençlerbirliği karşısında 1-0 öne geçti.

32. dakikada Nihat Kahveci ceza sahası dışından mükemmel vurdu, Özkan müthiş kurtardı. Pozisyonun devamındaki köşe vuruşunda Fabian Ernst’in şutu defanstan döndü. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş Gençlerbirliği maçı ilk yarısı siyah beyazlıların 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Beşiktaş ikinci yarıya da hızlı başladı. 52. dakikada sağ kanattan Nihat Kahveci’nin kullandığı köşe vuruşunda iyi yükselen İbrahim Toraman’ın kafa vuruşunda top ağlarla buluştu ve Beşiktaş Gençlerbirliği karşısında farkı 2’ye çıkardı. 2-0’dan sonra daha rahat oynamaya başlayan Beşiktaş 59. dakikada 3. gole çok yaklaştı. Fabian Ernst’in sağ kanattan ortasında boş durumdaki Almeida kafayı vurdu ancak top Özkan’ın üzerine gitti.

Beşiktaş’ın rahatını bozan gol ise serbest vuruştan geldi. Kaleye yaklaşık 25 metre uzaklıktan Michael Jedinak mükemmel vurdu ve top ağlarla buluştu. Farkın 1’e inmesinin ardından Beşiktaş’ta panik başladı ve İsmail Köybaşı saç baş yoldurdu.

Paniği gören Tayfur Havutçu oyuna müdahale etti. 67. dakikada Nihat Kahveci’nin yerine Mehmet Aurelio, Manuel Fernandes’in yerine de Bobo oyuna dahil oldu. 71. dakikada Bobo’nun pasıyla ceza sahasında topla buluşan İbrahim Toraman vurdu, top defansa çarparak kornere çıktı. Köşe vuruşunun ardından İsmail Köybaşı inanılmaz bir hatayla topu kaptırdı. Pozisyonun devamındaki kontra atakta Mustafa Pektemek Rüştü’yü avladı ve Gençlerbirliği 2-2 beraberliği yakaladı. Kalan dakikalarda Beşiktaş’ın baskısı gol getirmedi. Bobo, Almeida ve Ernst ile yakalanan pozisyonlardan gol çıkmadı. 90+2’de Simao’nun frikiğinde top direği yalayarak auta çıktı.

[adrotate banner=”113″] [adrotate banner=”105″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu