Gündem

Beşiktaş Belediyesi – 2: Ağaçları ve sürücü görüşünü kapatan panolar, kaldırımda arabalar…

filiz eyubogluBeşiktaş Belediyesi’nin görsel kirlilikte 1. olma nedeni elbette sadece kendi turuncu binası ve Cumartesi pazarı ve marketli nikah dairesi değil. En çok geçtiğim Beşiktaş, Etiler, Levent semtleri için söylüyorum, nerede biraz yeşillik, ağaçlar var, hemen önlerine onlarca büyük reklam panoları konuyor, “billboard” deniyor galiba (meraklıyız ya İngilizce konuşmaya). Zaten ağaç az, yeşillik az… Bir de bunların önleri devasa panolarla kapatılıyor.

Gelişmiş ülkelerin insanları, uzmanları ya da sadece biraz akıl mantık ve zekası olan insanlar bunu görse anlamaları çok zor olur! Herşey ancak bu kadar TERS yapılabilir… Bu konuda kesinlikle bu belediyeden nefret hali içindeyim. Bu devasa panolar sadece ağaçları kapatmak için konmuyor. Nerede bir kavşak var, arabalısınız, dönecekesiniz, görüş alanınızı öyle kapatacak şelkilde konmuş oluyor ki, ya allah deyip yavaş yavaş ama mecburen hiç bir gelen var mı göremeden dönüşe giriyorsunuz. Bunu yapanlara da Allah’tan akıl dilemek gerekiyor.

Bu nesneler sadece sürücüler için değil yayalar için de çok zararlı. Malum kaldırım diye bir şey bizde pek yoktur. Olanlara da arabalar konmuştur (çekici nedense bunları çekmez de en geçişi engellemez, trafiği aksatmaz yerdekileri çeker). Dönemeçleri kapatacak şekilde buralara araba park edenler var, bunların nasıl bir torpili varsa, çekilmiyorlar ve gene geleni görmeden dönüyorsunuz.. .:( Yerleri gayet iyi belirterek kaldırımlara, refüjlere konan arabaları neden çekmedikleri hakkındaki bir şikayet yazdım Beşiktaş Belediyesi Web sitesinden kimbilir nereye gitti, kayıt no kaydetmediğim için ve yazılımları da çok şahane oldugu için bulamıyorum acaba bir yanıt verdiler mi diye? Lafı uzattım) bir ayaklık bir kaldırım varsa da oraya gene kalın ayaklı hem çirkin hem geçişi kapatan hatta bazen insanların kafalarını çarptıkları reklam panolar konuyor. Gelkir elde etmek için olsa gerek de bu kadarı da hakikaten fazla. İsmail Bey’in gelip Melodi Pasajı karşısındaki ışıklardan Pasaj’a doğru durup –durabilirse—yeşil ışığı beklemesini rica ediyorum. Ufacık bir üçgen içinde şunların ayakları var:

1- Trafik ışıkları,
2- Trafik işareti
3- Reklam panosu.

Birkaç kere başını çarpanlar oldu. ABD’de olsa belediyeye dava açardı bu insanlar. Sağlam bir insansanız bile kaldırımda yürümek imkansız, kaldırım ya yok, ya da böyle araba ya da pano ayaklarıyla dolu—yaşlısı, engellisi, bebek arabalısı nasıl yürüsün? Ben hiç memnun değilim bu belediyelerden… Hep konuşacağına, dergi çıkarıp yaptıklarını yazacağına, bir kere de tebdil-i kıyafet edip bir dolaş bakalım, kan ter içinde kalmadan mahallende semtinde yürüyebiliyor musun? Son olarak: Beşiktaş Belediyesi Web sitesinde şikayet/öneri kısmını yenilemiş. Ama çok kullanışsız bir yazılım. Benim yukarda yazdığım gibi genel bir şikayet / öneri gireceksiniz. İlla semt – mahalle – sokak- kapı numarası soruyor!!! Genel bir şikayette ya da bir öneride bunlar belirtilemez ki! Ya da bir sokakla ilgili bir sorun yazacaksınız illa onun ait olduğu mahalleyi bilmeniz gerekiyor. Onlarca mahalle var, nasıl bilebilir vatandaş hangi sokak hangi mahalleye ait??? Bu çok ciddi yazılım sorunları giderilmemiş. Görünen o ki bir şekilde yazılmış ancak test edilmemiş. Yazılım testi ciddi iştir. Umarım fark eder, düzeltirler.

Filiz Eyüboğlu

[adrotate group=”75″ banner=”77″]

Dikkati Çekenler

5 Yorum

  1. dogru diyorsunuz sizin gibi düşünceli insanlar olmasa bu gibi çevre konuları kimsenin gündeme alıçagı yok bunu belediyemizin gündeme alıp bir an önce yeşil alanlarımızın yok edilmesine engel olunması kocaman kocaman reklam tabelalara çeki düzen verilmesi bir an önce çirkin olayın takibi yapılmazsa yay yolu diye bir şey kalmaz

  2. fazla agresif yazmıyor musunuz? yazmanın da bir üslubu olmalı. kendinizi yazar gibi hissettiğinizi yazmışsınız. Biraz daha yumuşak yazsanız daha çok okuruz. Strese girdim okurken. Konudan değil tarzınızdan.

  3. böyle bir yarışma mı yapıldı? görsel kirlilikte hangi ilçe birinci olacak diye bir yarışma yapıldığını hiç duymamıştım. Nerede yapıldığı hakkında bilgi verir misiniz? Daha kirli semtler ve ilçeler biliyorum çünkü.

  4. Bill boardları once Buyuk sehir hepsini kaldırdı ….. Sonra kendi kurdugu reklam firmasının boardlarını yerlestırdı az sayıda eskıye gore cevresel goruntu kırlılıgı adı altında . Bır sure oyle gıttı sımdı yenı yenı besıktas beledıyesı aralıklar ıle yerlestırılen buyuksehirin yanına kendı bill boardlarını koydu ve anlasıldıgı gıbı heryer tekrardan bill boardlar fıskırmaya basladı. Besıktas beledıyesıne gelınce malesef Etıler de yesıl alan bırakmadı.Ben 48 senelık bır Etıler lı olarak uzuntu ıcındeyım . Hersey rant olmamalı hele sosyalist, halk için var olan bir parti için .Bu yonetim park bulusmaları -tekne gezileri ve konserler ile sadece olmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu