GündemHaber

Beşiktaş’ta Düşler Akademisi

besiktasbelediyesi dusler akademisi613

Türkiye Vodafone Vakfı, Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) sektörel işbirliği ve Beşiktaş Belediyesi’nin lojistik ve kurumsal desteği ile, fiziksel ve sosyal açıdan dezavantajlı gençlerin hayata katılımlarını kültür sanat yoluyla desteklemek amacıyla kurulan Düşler Akademisi, verdiği eğitimleri tiyatro alanında da profesyonel platforma taşıdı.

Düşler Akademisi drama ve dans atölyelerinde eğitim gören fiziksel ve sosyal dezavantajlı gençler tarafından kurulan Düşler Kumpanyası tiyatro grubu, ilk oyunu “Bir Aşk Hikayesi” ile 27 Mayıs Perşembe akşamı, Akatlar Mustafa Kemal Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluştu. İşitme, ortopedi ve zihinsel engelli 17-30 yaş arası gençler ve her yaştan Düşler Akademisi gönüllüleri tarafından kurulan Düşler Kumpanyası, ilk oyunları “Bir Aşk Hikayesi”nde gösterdikleri performans ile, seyircilere yepyeni yorumlarla dolu farklı bir tiyatro deneyimi yaşattı.

Dezavantajlı vatandaşların ve halkın büyük ilgi gösterdiği galanın açılış konuşmasını yapan Alternatif Yaşamı Destekleme Derneği (AYDER) Başkanı Ercan Tutal Düşler Akademisi’nin öncelikle “gönüllülük” temelli ve aktif katılımcılığı teşvik eden bir proje olduğunu belirterek; “Amacımız, fiziksel veya sosyal dezavantaj sahibi gençlerimizin sanat atölyelerinde eğitimlerini tamamladıklarında, alanlarında iş edinebilecek yetkinliğe kavuşmalarını sağlamak ve kültürel gelişim için sanatçılar yetiştirmek. Düşler Kumpanyası oluşumu ile sanatın her alanı gibi, tiyatronun da engel tanımadığına bir kez daha şahit olduk. 2008 yılında inançla çıktığımız bu yolda en başından beri maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Türkiye Vodafone Vakfı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Beşiktaş Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ise yaptığı konuşmada “Alternatif Yaşamı Destekleme Derneği, Türkiye Vodafone Vakfı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, ve Beşiktaş Belediyesi 2008 yılında çok önemli bir işbirliği sağladı ve bu işbirliği sonucunda, toplumumuz için önemli bir alanda çok faydalı işler yapılmasına vesile olan Düşler Akademisi ortaya çıktı. Bugün Düşler Akademisi’nin ürünü olan Düşler Kumpanyası’nın ilk oyunun galasında salonun büyük kısmınının dolu olduğunu görüyoruz. Amacımız bu salonu tamamen doldurmaktır. Projeye destek veren tüm ortaklara ve buraya gelerek en büyük manevi desteği veren seyircilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi

[adrotate group=”54″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu