HaberSpor Haberleri

Quaresma’sız da şova devam! Beşiktaş: 4 – Ankaragücü: 0

bobo toraman gol613

Turkcell Süper Lig’de Büyükşehir Belediyespor’a 2-0 yenildikten sonra geçen haftaki 4-1’lik Karabükspor galibiyetiyle kendine gelen Beşiktaş, Quaresma’nın forma giyemediği maçta Ankaragücü’nü de 4 golle mağlup ederek şovunu sürdürdü.

Stat: İnönü
Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Serhan Malkoç, Mehmet Cem Hanoğlu

Beşiktaş: Cenk 6, Ekrem 6, İbrahim Toraman 7, Ferrari 7, İsmail Köybaşı 7, Necip 6 (Dk. 71 Mehmet Aurelio ?), Ernst 6, Guti 7, Nobre 8, Nihat 5 (Dk. 58 Tabata 4), Bobo 7 (Dk. 75 Filip Holosko ?)

Ankaragücü: Özden 4, Uğur Uçar 4 (Dk. 53 Vittek 3), Aydın Toscalı ? (Dk. 28 Özgür Cek 4), Jan Rajnoch 5, Michael Klukowski 5, Güven Varol 6, Hürriyet 5 (Dk. 71 Adem Koçak 3), Mehmet Çakır 6, Marek Sapara 5, Murat Duruer 5, Meye 5

Goller: Dk. 29 ve 67 Bobo, Dk. 61 İbrahim Toraman, Dk. 75 Nobre (Beşiktaş)

Sarı Kartlar: Dk. 17 Uğur Uçar, Dk. 57 Jan Rajnoch, Dk. 74 Güven Varol (Ankaragücü) Dk. 48 İsmail Köybaşı (Beşiktaş)

Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş, Ankaragücü’nü 4-0 mağlup ederek üç puanın sahibi oldu.

56. dakikada Murat Duruer’in soldan ceza alanı içine yaptığı ortada Meye’nin kafa vuruşu üstten auta çıktı.

58. dakikada İsmail Köybaşı’nın pasında ceza sahası ön tarafında topla buluşan Bobo’nun sert şutu üst direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

61. dakikada Beşiktaş farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada sol taraftan kullanılan köşe atışında savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topla buluşan Tabata, sol çaprazdan ceza sahasına girdikten sonra vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlağa dokunan İbrahim Toraman takımını iki farklı öne geçirdi. 2-0.

67. dakikada Beşiktaş durumu 3-0 yaptı. Ceza alanı ön tarafında Guti ile verkaç yapan Bobo, kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda düzgün bir vuruşla Özden’i mağlup etti. 3-0.

69. dakikada Mehmet Çakır’ın pasında topla buluşan Vittek, kaleci Cenk ile karşı karşıya kaldığı anda vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak yan direğe çarparak oyun alanına geri geldi. Üzerine gelen topu kaleci Cenk kontrol etti.

75. dakikada Beşiktaş farkı dörde çıkardı. Bu dakikada sol taraftan Tabata’nın kullandığı serbest atışta topa iyi yükselen Nobre, kafayla meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 4-0.

80. dakikada Guti’nin pasında topla buluşan Tabata’nın vuruşunu kaleci Özden tokatladı. Daha sonra araya giren savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadele Beşiktaş’ın 4-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, haftasonu Fenerbahçe ile oynayacakları derbiyi farklı skor yerine 1-0 kazanmayı tercih ettiğini söyledi.
Takımının Ankaragücü’nü 4-0 mağlup ettiği karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısında konuşan Alman teknik adam, basketbolda A Milli Basketbol Takımı’nın Dünya Şampiyonası’nda finallere kalmasına çok sevindiğini belirtti. Schuster, yarın akşam ABD ile oynayacakları karşılaşmada A Milli Basketbol takımına başarılar diledi. Schuster, ” Yarın onların yanında olacağız ve onlara bütün desteğimizi vereceğiz” diye konuştu.

Ankaragücü karşısında ortaya konan oyundan oldukça memnun olduğunu dile getiren tecrübeli çalıştırıcı, “Portekizli Quaresma oynamadığı için kanatları değil orta sahayı güçlendirmek istedik. Bu nedenle ufak tefek değişiklikler yaptık. Bugün alınan sonuçtan gayet memnunum. Her zaman kadroda değişiklikleri yapmaya seven bir adamım. İlerleyen maçlarda değişik oyunculara görev vereceğim” şeklinde konuştu.

Spor Toto Süper Lig’de gelecek hafta sonu Fenerbahçe ile oynanacak derbi maçla ilgili sorular konusunda yorum yapmaktan kaçınan Alman çalıştırıcı, şunları söyledi: “Bizim Fenerbahçe maçından önce oynayacağımız daha önemli bir maçımız var. UEFA Avrupa Ligi’nde oynayacağımız karşılaşmayı düşünüyoruz. Daha sonra perşembe günü bittikten sonra Fenerbahçe maçını düşüneceğiz. İki takım da biliniyor. İki takımda birbirini iyi tanıyor”

Bir gazetecinin takımının ilk golü attıktan sonra daha rahat ve farklı bir oyun ortaya koyduğunu hatırlatması ve Fenerbahçe derbisinde de erken gol gelirse ne olacağını sorması üzerine Schuster, “Biz ilk golü attığımızda futbolcular kendini biraz daha rahat hissediyor. Ben 1-0 veya 2-0 biten maçı, 2-0’dan sonra bırakan takımları sevmiyorum. Taraftar sizi desteklemeye geliyor ve sonuna kadar onlara mücadelenizi göstermelisiniz. Ancak Fenerbahçe çok büyük ve kuvvetli bir takım. Fenerbahçe karşısında 1-0 kazanmayı tercih ederim” diye cevap verdi.

Basın toplantısına katılan Guti de, ilk yarıda istedikleri gibi oynamayamadıklarını ancak ikinci golü bulduktan sonra farka gittiklerini söyledi. Guti, takıma geldiği günden beri herkesin kendisine oldukça yardımcı olduğunu bununda adaptasyon sürecine olumlu katkı sağladığını kaydetti.

Yıldız futbolcu, gelecek hafta sonu Fenerbahçe ile oynanacak derbi içinde, “Her ülkede derbiler büyük önem taşır. Bende kendimi bu derbiye hazırlıyroum. Sahada elimden geleni yapacağım” diye konuştu.

Ekrem Dağ da, Ankaragücü maçından üç puanla ayrıldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

[adrotate group=”76″ banner=”78″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu