HaberPolitika Haberleri

“Başbakan İsviçre bankalarından hesabı olmadığına dair yazı alsın”

kilicdaroglu chpp613

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Wikileaks iddialarının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan İsviçre bankalarından hesabı olmadığına dair bir yazı almasını istedi.

CHP’nin internet sitesi yeni bir yaklaşım ve içerikle yenilendi. İnternette teknik ve uygulama açısından yeniliklerle bütünleşen site, seçmenleri, gönüllüleri, milletvekillerini, CHP Genel Merkezini bir büyük çatı altında buluşturuyor. Facebook ve twitter’in doğrudan entegre olduğu yenilenen sitenin tanıtımı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapıldı. Kılıçdaroğlu, burada Wikileaks belgeleriyle ilgili bir soruyu cevaplandırdı. CHP Genel Başkanı, şöyle konuştu: “CHP’nin yaklaşımı şu: belgeleri yalanlayan hiçbir organ yok. Bazı iddialar var, bu iddialara da sorumlu kişiler kamuoyunu tatmin edici açıklamalar yaparlar. Bizim istediğimiz de o. Siyasal iktidar ve muhalefet mesafeli yaklaşmalı.”

Başbakanın hesaplarıyla ilgili iddialar konusunda da Kılıçdaroğlu, Başbakandan İsviçre bankalarına başvurup ‘hesabı olmadığına dair bir yazı’ almasını istedi ve bundan doğal bir şey olmadığını kaydetti. Kendisinin terör örgütü üyeleriyle Almanya’da görüştüğü iddialarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, o dönemki tutumları eleştirerek Türkiye’de olduğuna dair gidip uçak bileti aldığını ifade etti.

CHP Parti Meclisi Üyesi Ekrem Oktay da internet sitesine ilişkin bilgiler verdi. Oktay amaçlarının CHP’yi internette lider parti yapmak olduğunu söyledi. Dünyadaki 17 örneğin araştırıldığını dile getiren Oktay, seçim döneminde sitenin önemli bir işlev göreceğini ifade etti. Sitenin İngilizce versiyonunun da olduğunu kaydeden Oktay, referandumda neden hayır dendiğinin burada anlatıldığını belirtti.

CHP’nin yeni sitesinde “CHP destek takımı, tartışma ve fikir forumları, milletvekillerine ve genel merkeze doğrudan e-posta atabilme imkan, Facebook ve twitter bağlantıları, en son haberler duyurular, CHP Kadın ve Gençlik Kolları, AB Bürüksel Temsilciliği ile Bilim ve Kültür Platformu, Genel Başkanın video mesajları, CHP TBMM Grubundan notlar ve örgütlerden haberler, CHP’nin programı, tüzüğü ve bildirgeler” yer alıyor.

Yeni sitenin açılışını ise Kılıçdaroğlu bir tıklama ile yaptı. Kılıçdaroğlu, 22 milyon kişinin interneti kullandığını söyledi. Başbakanın, “Bu internetle, twitter ile olmaz. Tezek kokusunu koklamak lazım.” sözlerinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, seçime giren siyasi partilerin kendilerine sunulan her imkanı kullanması kadar güzel bir şey olmadığını belirtti. Kılıçdaroğlu, internete girenlere de ulaşılması gerektiğini kaydetti. “Başbakan beğenir beğenmez, o onun sorunudur.” diyen Kılıçdaroğlu, sitenin daha da zenginleşeceğini ifade etti.

[adrotate group=”75″ banner=”77″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu