HaberPolitika Haberleri

Atatürk’ün gerçek sesi ortaya çıktı (Video)

ataturk fabrika613Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün cızırtısız ve tiz olmayan gerçek sesi ve görüntülerinin olduğu video, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliği ile yayınlandı.

Hatırlanacağı gibi Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay bir süre önce Atatürk’ü tiz sesi ile dinlemeye alıştığımızı, ancak Atatürk’ün gerçek sesinin normal bir ses tonunda daha tok olduğunu ifade ederek bu videoyu yakında yayınlayacaklarını dile getirmişti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirilen “Osmanlı İmparatorluğu, Cumhuriyetin İlk Yılları ve Atatürk’e ait yazar tabanlı filmlerin restorasyon” projesi ile ilgili tanıtımda Atatürk’ün gerçek sesinin olduğu video da gösterildi.

Bakan Günay, projeyi gecikmeyle de olsa hayata geçirmenin kendileri için büyük bir gurur olduğunu ifade ederken Prof. Dr. Asiye Korkmaz ise görüntü ve ses restorasyonunun pahalı ve zor bir iş olduğunu ifade ederek “Bu film sinema tarihihin ilk üretilen malzemesidir. Nitroselülozdur. Dinamite eşdeğer bir malzemedir. 38 derecede kendiliğinden tutuşur ve büyük patlamalarla yanar” diye konuştu. Korkmaz, filmlerin bazılarının sessiz olduğunu da kaydederek, gösterilen formatın HD formatta olduğunu söyledi.

[media id=270 width=600 height=340] [adrotate group=”74″ banner=”79″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu