HaberSpor Haberleri

Elimizden kaçırdık! Asvel: 88 – Beşiktaş Cola Turka: 85

iverson cevher613

ULEB Eurocup’taki temsilcilerimizden Beşiktaş Beşiktaş Cola Turka, B Grubu’ndaki üçüncü maçında deplasmanda Asvel’e şanssız bir şekilde 88-85 mağlup oldu.

Maça Asvel, Matt Walsh- Bangaly Fofana ikilinsin basketleri ile başlarken, temsilcimiz Michal Ignerski ve Fedov Likholitov ile skor üretti. Karşılaşmanın 4. dakikasını 11-13 Beşiktaş Cola Turka önde geçti. Michal Ignerski’nin etkili oyununa Mickael Gelabale ile karşılık veren ev sahibi takım skordaki dengeyi korudu. Andrija Zizic ve Matt Walsh ile Siyah Beyazlıların top kayıplarını iyi değerlendiren Asvel ilk periyodun son dakikasında Serhat Çetin’in 3 sayılık basketine engel olmadı ve temsilcimiz ikinci periyoda 26-27 önde noktaladı.

İkinci çeyreğe Andrija Zizic’in arka arkaya bulduğu basketlerle başlayan Asvel’e temsilcimiz James Ogilvy ve Serhat Çetin ile karşılık verdi. Ev sahibi takım 15. dakikayı 34-31 önde geçerken, Cevher Özer ve Bekir Yarangüme ile rakip potada etkili olan Beşiktaş Cola Turka 18. dakikada 5 sayılık üstünlüğü yakaladı (34-39). Cüneyt Erden’in 3 sayılık basketinin ardından James Ogilvy ile sayılar bulan temsilcimiz, ilk yarıyı 40-46 önde kapattı.

İkinci yarıya top kayıpları yaparak başlayan Beşiktaş Cola Turka, çabuk toparlandı ve Mire Chatman, Fedov Likholitov ve Allen Iverson ile sayılar bularak farkı 24. dakikada 11 sayıya çıkarttı (45-55). Paul Lacombe ile oyunun bu bölümünde basketler bulan ve savunma direncini arttıran Fransa temsilcisi, 28. dakikada farkı 3 sayıya kadar indirdi (56-59). Serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla skor avantajını koruyan Siyah Beyazlılar, son periyoda 56-64 önde girdi.

Final periyoduna Bangaly Fofana ve Matt Walsh’ın basketleri ile iyi başlayan Asvel, 7-0’lık bir seri ile 32. dakikada farkı 1 sayıya indirdi (63-64). Bu çeyrekteki ilk sayılarına Michal Ignerski ile ulaşan temsilcimiz, ve Matt Walsh’u durdurmakta zorlanınca ev sahibi takım, uzun bir aranın ardından tekrar skor üstünlüğünü ele geçirdi (67-66). İki takımın da skor bulmakta zorlandığı 2 dakikalık bölümün ardından ve Fransa temsilcisi Matt Walsh ile Beşiktaş Cola Turka ise Fedov Likholitov ile suskunluğunu bozdu. Son 3 dakikaya ev sahibi takım, 72-68 önde girdi. Michal Ignerski’nin 3 sayılık basketinin ardından Fedov Likholitov ile bir basket daha bulan temsilcimiz, son 2 dakikaya farkı 1 sayıya indirerek girdi (76-75). Pota altından ve serbest atış çizgisinden bulduğu basketlerle skor üstünlüğünü koruyan Asvel maçtan 88-85 galip ayrıldı.

[adrotate group=”74″ banner=”79″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu