HaberSpor Haberleri

Ali Rıza Dizdar; Galatasaray kendini üstün mü görüyor?

Beşiktaş Haysiyet Divanı ikinci başkanı Ali Rıza Dizdar, önümüzdeki sezon maçlarını Türk Telekom Arena’da oynaması gündemde olan Beşiktaş’ın durumunu değerlendirdi / Beşiktaş Haberleri

Radyospor’da Figen Civan ve İlker Koç’un konuğu olan Ali Rıza Dizdar, ” Arena’yı devlet yaptı Galatasaray’a verdi. Galatasaray’ın mülkü değil ama kullanım hakkı var. Bu yüzden başkasına vermek istemeyebilir ” dedi.

BUNA DEVLET ÇÖZÜM BULACAK

Avukat Ali Rıza Dizdar, yaşanan duruma devletin çözüm bulacağını söylerken; ” Arena’yı devlet yaptı ve Galatasaray’a verdi. Galatasaray’ın mülkü değil ama kullanım hakkı var bu yüzden başkasına vermek istemeyebilir. Herkesin stadı kendinin gibi gözükür ama kullanım hakkına sahiptir. Başkası isterse ya kendi rızasıyla verir yada devlet izniyle kullanılır. Bunun bir bedeli olur. İstediği parayı isteyebilir. Buna devlet çözüm bulacak ” dedi.

NEDEN ARENA’YI PAYLAŞMIYORSUN

Dizdar; ” Genel sekreterlikle konuştum. Aslında Fenerbahçe’nin stadında oynamak istiyormuşuz. Eskiden İnönü’de Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş beraber otururduk. Bu centilmenlik anlaşmasıdır. Şimdi stadımız yapılıyor. Neden kullanım izni verilmesin. Galatasaray’a devlet Arena’yı yaptı, neden paylaşmıyorsun. Bizim rakiplerimiz gelmemizi istemiyorsa, bundan şeref duymuyor utanıyorsa, ayıptır. Eskiden tüm kutlamalar bizde yapılırdı. Biz İstanbul’daki taraftarı İzmir’e, Kasımpaşa’ya mı götüreceğiz. Devletin bu sorunu çözmesini bekliyorum.

GALATASARAY KENDİNİ ÜSTÜN MÜ GÖRÜYOR, İDARECİLİK BÖYLE OLMAZ

Ali Rıza Dizdar, Galatasaray’lı yöneticileri eleştirirken; ” Galatasaray 1. kullanım hakkında sahip ama devlet ikinciyi tahsil ederse benimde hakkım olur. Galatasaray kendini üstün mü görüyor. İdarecilik böyle olmaz. Başkan kendi karar alamaz, yönetimle alır. Ben devlet ile yapılan sözleşmeyi bilmiyorum, bir şey diyemem. Devlete o kadar masraf çıktı. Olimpiyat stadı yapıldı. Galatasaray devlete yaptırdı. Bunu devlet çözsün, ya Arena’da oyna diyecek ya Fenerbahçe stadında ” dedi.

SAMET AYBABA’NIN BAŞARILI OLACAĞINA EMİNİM

Tecrübeli avukat, Samet Aybaba’nın teknik direktör olmasını değerlendirirken, Aybaba’ya güvendiğini söyledi; ” İçimizden gelen herkese saygı duyarım çünkü bizi tanır ve başarılı yapmak için uğraşır. Sadece şampiyonluk değil, geleceğin Beşiktaş’ını kurmak istiyoruz. Samet hocanın yapacağına eminim. Benim yönetim kurulu arkadaşlarımı eleştirmem söz konusu değil, böyle bir hakka sahip değilim” diyerek sözlerini tamamladı.

[adrotate banner=”251″]

 

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu