HaberKültür & Sanat Haberleri

Ali Can Ertuğ intihar etti

alicanertug613

Dünyanın en önemli müzayede şirketlerinden Sotheby’ın yöneticisi Ali Can Ertuğ (37), New York’ta oturduğu apartmandan atlayarak intihar etti.

Sotheby’ın Stratejik İş Gelişiminden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Ertuğ, 32. kattaki evinin camından atlayarak yaşamına son verdi.

Ali Can Ertuğ, Çağdaş Türk sanat eserlerinin satıldığı önemli müzayedelerde imzası vardı.

Ertuğ’un intiharından birkaç saat önce Facebook’taki sayfasına “Huzur içinde yat” diye not yazdığı öğrenildi.

Genç yönetici Ertuğ’un intiharı, özellikle ABD’de yaşayan Türkleri büyük üzüntüye boğdu.

ALİ CAN ERTUĞ KİMDİR?

Ali Can Ertuğ, 1973 yılında doğdu. Alman Lisesi’nde okuyan Ali Can Ertuğ, liseden sonra 1992’de Amerika’nın en iyi okullarından Vassar Üniversitesi’nde sanat tarihi okudu.

Mezuniyetin ardından Sotheby’s’e giren Ertuğ, üç yıl boyunca 19. yüzyıl resimleri departmanında, Osmanlı temalı resim uzmanı olarak çalıştı.

Sotheby’s’nin ardından Christie’s’e geçerek dünyanın en büyük iki müzayede evinde de çalışma başarısı gösteren Ertuğ, 2008’de başkan yardımcısı olarak tekrar Sotheby’s’e döndü.

Ali Can Ertuğ New York’ta yaşıyordu.

SANAT DÜNYASI ŞOKTA

Acı haberin ardından Milliyet gazetesine olayı değerlendiren ünlü sanat insanları ise şunları söyledi;

Raffi Portakal (Portakal Kültür ve Sanat Evi)
Ben 15 yıl öncesi New York’ta tanıdım Ali Can’ı, o dönem Christie’s’te emekleme dönemindeydi ama çok yetenekli, Batılı duruşu olan biriydi. Sotheby’s’e geçtikten sonra düzenlediği müzayedelerle Türk sanatının tanıtımı için çok çaba sarf etti. Yapacağı daha çok şey vardı. Maalesef erken kaybettik. Çok üzgünüm.

Olgaç Artam (Antik A.Ş.)
Ali Can idealleri, uzun vadeli planları olan, başarılı ve hayat dolu bir insandı. Türk sanatçılarının yurt dışına açılması için çok önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Türkiye’yi yurt dışında gurur duyulacak şekilde temsil etmekteydi. Geleceğe yönelik önemli projelerinden bahsederdi. İşine olan sevgisi ve iş sorumluluğunu her şeyin önünde tutardı. Güzellikleri paylaşmaktan keyif alan, hayata sımsıkı bağlı biriydi. Uzun yıllardır AntikDekor dergimizin danışma kurulunda yer alıyordu. Ölümüne inanamıyor ve ailece büyük üzüntü duyuyoruz.

Sevil Binat (C.A.M Galeri)
Bir hafta önce beraberdik, haberi duyduğumda inanamadım. Hayat dolu biriydi, işine gönülden bağlıydı. Her zaman çok sıcakkanlıydı. Türk çağdaş sanatı adına çok önemli işler yaptı. Çok üzgünüm..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu