HaberSpor Haberleri

Adnan Dalgakıran; Fenerbahçe’ye benzememiz sıkıntı yaşamamıza neden oldu

Adnan Dalgakıran: Beşiktaşlılık, ‘Quaresmacılık’ olmuş… Beşiktaş Kulübü İletişim, Yeniden Yapılanma ve Stratejik Planlama Komitesi’nde görev alan yönetici Adnan Dalgakıran, Beşiktaşlılığın kendi zamanında başka bir şey olduğunu, şimdi ise ‘Quaresmacılık’ olduğunu söyledi / Beşiktaş Haberleri

Beşiktaşlı yöneticiler ile siyah – beyazlı kulübü takip eden muhabirler, sohbet toplantısında bir araya geldi. Dedeman Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Beşiktaş Genel Sekreteri Mesut Urgancılar, Mali İşlerden Sorumlu Yönetici Berk Hacıgüzeller ve İletişim, Yeniden Yapılanma Planlama Komitesi’nden sorumlu yönetici Adnan Dalgakıran’ın yanı sıra gazeteciler katıldı.

Organizasyonda yöneticiler, Beşiktaş’ın içinde bulunduğu durum ve gelecekte yapılması planlanan konular hakkında bilgi verdi. Gazetecilerin de bir takım isteklerini dinleyen yöneticiler, bu tür toplantıları sık sık tekrarlayacaklarını dile getirdiler.

Toplantıda ilk olarak söz alan Mesut Urgancılar, Beşiktaş’ın en büyük probleminin seçilenlerin değil, seçenlerin olduğunu dile getirerek, üyelerin kendilerine güvenerek karar veren birer üye olmaları gerektiğini savundu.

“FENERBAHÇE’YE BENZEMEMİZ SIKINTI YAŞAMAMIZA NEDEN OLDU”

Adnan Dalgakıran’ın, kulübün mali durumunun kötüye gidişi ile ilgili yaptığı benzetme dikkat çekti. Dalgakıran, Beşiktaş’ın, transfer politikasında Fenerbahçe’ye benzemeye başladığı dönem itibari ile sıkıntılı sürece girdiğini ifade ederek, şu ifadeleri kullandı:

“Bana göre Beşiktaş’ın transfer politikasında Fenerbahçe’ye benzemeye başlaması ile birlikte sıkıntılar yaşanmaya başladı. Yüksek maliyetli futbolcuların takıma kazandırılması ve bu oyunculardan gerekli verim alınamaması bugün yaşadığımız sıkıntılarda önemli rol oynadı.”

“TÜRKİYE AVRUPA’NIN KATAR’I OLDU”

Adnan Dalgakıran ise transfer piyasasında Katar gibi gözüktüklerini belirterek, “Beşiktaş için yapacağımız değişiklikler sadece Beşiktaş’ı değil, Türk futbolunu değiştirecek. Sanki Türkiye transfer döneminde Avrupa’nın Katar’ı oldu. Kulüplerin içindeki mali durum ortada. Beşiktaş’ı bir sistem üzerine nasıl oturtacağız? Bunu düşünüyoruz.” dedi.

Dikkati Çekenler

“3 BİN KİŞİNİN ÜCRETİNİ 2 KİŞİ YATIRIYOR”

Dalgakıran ayrıca, kulüpte üyelik aidat ücretlerini ödemesinde aynı kişilerin başka şahısların paralarını da yatırdığını söyledi. Adnan Dalgakıran, “3 bin kişinin aidatını 2 kişi yatırıyor. Böyle kurumsallık olmaz. Haklar ipotek altına alınıyor. Kulüpler bu kişilerce eleştiriliyor. Yeni bir tüzük çalışması yapıyoruz. Bunun önüne geçeceğiz.” şeklinde konuştu.

Adnan Dalgakıran son olarak da şimdilerdeki Beşiktaşlılığın, Quaresmacılık olduğunu ve bu konuda çok zorlandıklarını dile getirdi. Dalgakıran, “Beşiktaş’ın anayasasını oluşturuyoruz. Futbolcu da buna uyacak, teknik direktör de. Transferde Fenerbahçe gibi olduk. Beşiktaşlılık benim zamanımda başka bir şeydi, şimdi Quaresmacılık olmuş.” diyerek sözlerini tamamladı.

“ŞAMPİYONLAR LİGİ KUPASINI HEP BERABER KALDIRACAĞIZ”

Beşiktaş’ın Mali İşlerden Sorumlu Yöneticisi Berk Hacıgüzeller de ileride bir gün mutlaka bu takımın Şampiyonlar Ligi Kupası’nı alacağını iddia ederek, şöyle konuştu: “Her konu en ince ayrıntısına kadar değerlendiriliyor. Beşiktaş’ta hem kriz, hem kaos ortamı var. Günü değil, saati kurtarmakla karşı karşıyaydık. Yönetimlerde yetki devredilir; ama sorumluluk devredilmez. Eski yönetimlerde sorumluluk da devredilmiş. Bu diğer kulüplerde de böyle. Hassas bir dönem yaşıyoruz. Bu uçağın burnunu yukarı kaldırmamız gerekiyor. Şimdi belki şaşıracaksınız; ama ileride bir gün Şampiyonlar Ligi’nde kupayı kaldırmaya hep beraber gideceğiz. Ben buna inanıyorum.”

[adrotate banner=”270″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu