BeşiktaşHaber

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları sona erdi. Türkiye 35. sırada

Tokyo 2020 16. ve son günde yapılan madalya mücadelesiyle tamamlanırken genel sıralamada ABD, Çin’i geçerek birinci oldu. Türkiye, ikişer altın ve gümüş ile 9 bronz olmak üzere 13 madalyayla oyunları 35. sırada tamamladı.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları hüsran ile bitti.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları 16. ve son günde yapılan madalya mücadelesiyle tamamlandı.

Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda günün madalya müsabakalarının ardından genel sıralamada ABD, Çin’i geçerek birinci oldu.

Yahya Şahan’dan Milli Olimpiyat Komitesine: Nerede bu devşirme sporcular

Türkiye, ikişer altın ve gümüş ile 9 bronz olmak üzere 13 madalyayla oyunları 35. sırada tamamladı.

ABD son gün yarışların ardından 39 altın, 41 gümüş ve 33 bronz madalyayla uzun süre gerisinde kaldığı Çin’i geçmeyi başardı.

Çin 38 altın, 32 gümüş ve 18 bronz madalyayla ikinci olurken, ev sahibi Japonya 27 altın, 14 gümüş, 17 bronzla üçüncülüğü elde etti.

İltica yoluyla Türkiye'ye gelen Naim Süleymanoğlu da 'devşirme sporcu' karşıtıydı

Milli Olimpiyat Komitesi Devşirme Sporcu politikası uzun süredir eleştiriliyordu.

Uzun yıllar Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak görev yapan, Yahya Şahan “olimpiyatlarda kürsüde yer almak için onca paralar vererek devşirdiğiniz sporcular kürsünün yanından bile geçemiyorsa demek ki bu politikalar yanlış.” demişti.

Hürser Tekinoktay’dan Olimpiyat Komitesine: “Kas Hırsızlığı yapmayın”

İltica yoluyla Türkiye’ye gelen Naim Süleymanoğlu da ‘devşirme sporcu’ karşıtıydı

Ülkemize 1986 yılında Bulgaristan’da yaşanan iç karışıklıktan kurtulmak için aynı zamanda aynı yıl Melbourne’ de düzenlenecek olan Dünya Halter Şampiyonasına ülkemiz adına katılmak için Türkiye’ ye sığınıp iltica yolu ile gelen Naim Süleymanoğlu Londra Olimpiyatlarının ardından devşirme sporcuların Türkiye adına yarışmaları konusunda üzüntüsü dile getirdi.

Naim Süleymanoğlu, “Ben iltica ederek kendi isteğim ile bu ülkeye geldim. Kimliği ve ırkı ne olursa olsun bir sporcu ülkemiz adına müsabakalara katıldığı zaman üzüntü duyuyorum.

Belli bir seviyeye gelmiş sporcu getirip, ülkemiz için yarıştırmak benim spor anlayışıma uygun değil. Kendi genç ve yetenekli sporcularımıza yatırım yapmamız şart” diyerek görüşlerini belirtmişti.

İltica yoluyla Türkiye'ye gelen Naim Süleymanoğlu da 'devşirme sporcu' karşıtıydı

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu