HaberSpor Haberleri

Zirveye adım adım / Antalyaspor: 3 – Beşiktaş: 5

besiktas antalya kirmiziSüper Lig’de haftanın en önemli maçında Beşiktaş, Antalyaspor’u deplasmanda 5-3 mağlup etti. Hugo Almeida hat trick yaparken Necip Uysal da galibiyette büyük rol oynadı. Fernandes ise nefis asisti ile mest etse de kaptırdığı toplarla saç baş yoldurdu.

Beşiktaş’a Antalya deplasmanında 3 puanı getiren goller Hugo Almeida (3), Olcay Şahan ve Manuel Fernandes’den geldi.

4. dakikada Mehmet Akgün’ün yerden pası ile ceza sahası yayı üzerinde topla buluşan Filip Holosko’nun gelişine çektiği şutta top farklı şekilde üstten dışarı çıktı.

6. dakikada Oğuzhan’ın yerden pası ile sağ kanatta topla buluşan Mehmet Akgün hiç bekletmeden ceza sahası arka direğine topu çıkardı. Almeida ise yükselip kafayı vurdu ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1 – 0.

13. dakikada Aissati’nin pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Diarra’nın bekletmeden yaptığı şutta top savunmadan kornere çıktı.

21. dakikada son çizgiye kadar inen Uğur İnceman’ın yerden pasıyla altıpas üzerinde topla buluşan Isaac düzgün bir vuruşla takımına 1 – 1 beraberliği getiren golü kaydetti.

26. dakikada sağ çaprazdan sahasına kadar giren Almeida, kaleci Hakan Arıkan’la karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu üstten auta gönderdi.

41. dakikada orta sahadan gönderilen uzun topla sağ kanatta buluşan Aissati, Uğur Boral’ı geçtikten sonra sağ çaprazdan çektiği şutta kaleci McGregor topu kornere çelmeyi başardı.

43. dakikada Beşiktaş tekrar öre geçti. Bu dakikada Uğur Boral’ın pası ile sol kanatta topla buluşan Fernandes, rakiplerini geçip topu yüksekten altıpas üzerine gönderdi, Almeida da kafa vuruşunda meşin yuvarlağı filere gönderdi: 1 – 2.

47. dakikada İbrahim Toraman’ın yerden pasında topla buluşan Holosko, hiç bekletmeden topu penaltı noktası üzerinde bulunan Olcay’a bıraktı. Olcay da düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 1 – 3.

50. dakikada ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Aissati hiç bekletmeden ortasını altıpas çizgisi üzerinde bulunan Diarra’ya yaptı. Diarra da gelişine yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı kalecinin solundan ağlarla buluşturdu: 2 – 3.

56. dakikada Diarra’nın pası ile sağ çaprazda topla buluşan Isaac, ceza sahası içerisine girdikten sonra çektiği şutta top kaleci McGregor’un son anda müdahalesiyle kornere çıktı.

69. dakikada Beşiktaş gol sayısını 4’e çıkardı. Bu dakikada ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Olcay, yerden pasını penaltı noktası üzerindeki Oğuzhan’a verdi. Oğuzhan’ın pasında ise topla buluşan Almeida’nın yerden çektiği şutta top kalecinin sağından ağlarla buluştu: 2 – 4.

83. dakikada sağ çaprazda topla buluşan Diarra yerden pasını arka direkte bulunan Ömer Şişmanoğlu’na çıkardı, bu oyuncu da meşin yuvarlağın gelişine yaptığı vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 3 – 4.

90+4. dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında Oğuzhan, Hasan Türk ve Almeida’nın taşıdığı topla son buluşan Fernandes sağ çaprazdan yaptığı düzgün bir vuruşla topu kalecinin solundan ağlarla buluşturdu: 3 – 5.

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, yedikleri ikinci golün maçın kırılma anı olduğunu belirterek ”Ancak bu gol net ofsayttı” dedi.

Spor Toto Süper Lig’inin 12. haftasında kendi evinde Beşiktaş’a 5-3 mağlup olan Medical Park Antalyaspor’da, teknik direktör Özdilek, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında oyuncularını mücadelerinden dolayı tebrik ettiğini söyledi.

Futbolcularının müthiş bir mücadele örneği gösterdiklerini anlatan Özdilek, kaybettikleri için üzgün olduklarını belirtti. Antalyaspor tarihinin en önemli maçlarından birine çıktıklarına dikkati çeken Özdilek, liderliğe yükselememenin üzüntüsünü yaşadıklarını kaydetti.

Yedikleri 5 golü de ”basit” olarak nitelendiren Özdilek, ”Beşiktaş 6-7 kere geldi 5’i gol oldu. Bizim 7-8 net pozisyonumuz var, ama sadece 3’ünü gole çevirdik. Oyunu hiç bir zaman yakalayamadık. Rakip hep önde gitti. 4-3’den sonra son 12 dakikada maçı kazanacak pozisyonlar ürettik. Coşkulu oynadık, ama olmadı. Beşinci golü saymıyorum. Son 10 dakika riski almak zorundaydık. Gol pozisyonu ürettik, ama bir türlü golü bulamadık” dedi.

Beşiktaş’a yenilmelerine rağmen hedeflerinden şaşmadıklarını anlatan Özdilek, ”Oyun, mücadele ve istek anlamında oyuncularımdan memnunum. Yolumuza devam edeceğiz. Rakibimizi tebrik ediyoruz. Almeida’nın attığı ikinci gol maçın kırılma anıydı. Bu gol net ofsayttı. İkinci gol maçın gidişatını değiştirdi. Devreye 1-1 girebilseydik, maçın skoru çok daha farklı olabilirdi. Son 10 dakikada girdiğimiz pozisyonları sonuçlandırabilseydik, 5-4’ü yakalayabilirdik” diye konuştu.
Antalyaspor’un bulunduğu yeri hakettiğini ifade eden Özdilek, iyi oyunlarını devam ettirmek istediklerini vurguladı. Çok gol yiyen bir takım olmadıklarına işaret eden Özdilek, yedikleri golü defans oyuncularına bağlamadıklarını, takım savunmasını sağlıklı yapamadıklarını belirtti.

Medical Park Antalyasporlu Ali Tandoğan, kolay kazanacakları bir maçtan puansız ayrılmanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Sahada gol arayan, 90 dakika boyunca mücadele eden bir Antalyaspor olduğunu belirten Tandoğan, Antalyaspor’un hedeflerine sağlam adımlarla ilerlediğini kaydetti. Tandoğan, taraftara da desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Uğur İnceman ise takım arkadaşlarını mücadelelerinden dolayı tebrik etti. Kendilerine 90 dakika destek veren ve karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından sevgi gösterisinde bulunan taraftara da teşekkür eden İnceman, iyi bir maç çıkardıklarını, şanssızlıklar nedeniyle yenildiklerini vurguladı.

-Beşiktaş cephesi-

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, çok iyi oynadıklarını ve çok pozisyon bulduklarını söyledi.
Rakibin maçtan bir puan alması halinde lider olacağını hatırlatan Aybaba, çok gol attıklarını, golden sonra ise alan daraltmakta sıkıntı yaşadıklarını kaydetti.

Gol attıktan sonra iyi savunma yapamadıklarına dikkati çeken Aybaba, ”Maçın son 5 dakikasında rakibin 2 net gol pozisyonu var. Onlardan biri gol olsaydı farklı şeyleri konuşuyor olacaktık. Oyuncularımı kutluyorum. İnanılmaz istekli oynuyorlar. Sahada adeta 2 kişilik performans sergiliyorlar. Yediğimiz basit gollerle ilgili ciddi bir çalışma yapmamız lazım. Çok gol atan takım görüntüsünü devam ettirip, basit gol yiyen takım görüntüsünden çıkmak istiyoruz. Keyif veren, futbolseverleri heyecanlandıran oyuncularımı kutluyorum. Daha iyi olması için elimizden geleni yapacağız” dedi.
Bir gazetecinin, ”Mehmet Akgün oyundan çıktıktan sonra sağ kanattan Antalyaspor, çok gol pozisyonu üretti” şeklindeki yorumu üzerine Aybaba, ”Mehmet Akgün oyunda kaldığı süre içerisinde başarılıydı. Sakatlandığı için değişiklik yaptık. Takım içinde orada olabilecek tek oyuncu İbrahim Toraman’dı. İbrahim Toraman o bölgenin oyuncusu olmaması nedeniyle çok pozisyon verdik. Öndeki oyuncular da gol ararken o bölgeyi çok boşalttılar. Sıkıntı yaşadık” diye konuştu.
Almeida’nın performansını da değerlendiren Aybaba, şöyle konuştu:

”Sezon başındaki ilk 2 aylık dönemde Almeida kendi içinde sorunlar yaşıyordu. Bunu da bize yansıttı. Bir şeyi başarmak için insanların birbirini anlaması lazım. Biz, birbirimizi çok iyi anlayan bir takım olduk. Bu sonuçların temelinde birbirimizi daha iyi anlamak, takımı bir yere getirmek için arzulu olmak ve bir aile gibi hissetmek yatıyor. Bir şeyi başarmış değiliz. Önümüzde çok büyük yol var. Bu takım iyi takım oldu, ama başarılmış birşey yok. Daha sakin ve çok çalışarak, birbirimizi öne iterek taraftarımız ve camiamız ile başarılı olacağımıza inanıyorum”

Beşiktaş’ın kaptanı İbrahim Toraman ise kazandıkları için mutlu olduğunu dile getirdi. Rahat kazanabilecekleri maçta basit goller nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını anlatan Toraman, iyi bir takım olma yolunda ilerlediklerini belirtti.
Karşılaşmada 3 gol yemelerinin daha fazla gol atmayı düşünmelerine bağlayan Toraman, ”Daha fazla gol atalım derken o coşku içerisinde tecrübesizlikler nedeniyle gol yiyoruz. Her maç kalemizde 3 gol görüp, 4 atamayabiliriz. Bu yönde eksikliklerimiz var. Savunma sadece 4 oyuncuyla olan bir şey değil. Takımın geneliyle ilgili bir durum” dedi.
Siyah-beyazlı genç oyuncu Oğuzhan ise zorlu bir deplasmandan 3 puan aldıkları için mutlu olduğunu belirtti. Oğuzhan, performansının her geçen maç arttığını ve ilerideki haftalarda daha iyi olacağını kaydetti.

[adrotate banner=”267″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu