HaberSpor Haberleri

Fulya’ya otel yapmak isteyen yönetime İBB şoku!

fulya otel e1353158140490

Borcu azaltmak için kaynak arayışına giren Beşiktaş yönetiminin Fulya hayali suya düştü. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde imar değişikliği teklifi kabul edilmedi.

İddialara göre Serdar Bilgili ve İsmail Ünal’ın girişimiyle Fulya’da kalan son araziye otel yapmak isteyen Beşiktaş yönetimine İstanbul Büyükşehir Belediyesi dur dedi.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği’nin, Fulya’da mevcut planlarda “Kapalı ve açık spor alanı” olarak görülen arazisini değerlendirmek için istediği imar değişikliği teklifi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından veto edildi. İBB, “Plan ilke ve kararlarına aykırı nitelik taşıdığı” gerekçesiyle BJK’nin istediği imarı vermedi. Ulaşım Planlama Müdürlüğü, söz konusu 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı tadilatı teklifinin, “Bölgeye ek inşaat getireceği ve bunun ulaşım taleplerini olumsuz etkileyeceğini” tespit edip, bölgesel ulaşım sistemi açısından uygun bulmadığı yönde görüş bildirdi.

BJK’nin istediği değişiklikle ilgili İmar Komisyonu’nun hazırladığı raporu görüşen Belediye Meclisi, komisyonun, “Beşiktaş İlçesi, 56 pafta, 7 ada, 75 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı tadilatı teklifi incelenmiş olup, plan ilke ve kararlarına aykırı nitelik taşıdığından uygun görülmemiştir” kararını oy birliğiyle onayladı.

[adrotate banner=”269″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu