Fulya DavasıHaberSpor Haberleri

Haluk Şahbaz yönetime acil çağrı yaptı! “Fulya davasının temyiz edilmesi demek…”

bjk 4

Beşiktaş Divan Kurulu üyesi ve eski Genel Sekreteri Haluk Şahbaz, Fikret Orman başkanlığındaki yönetim kuruluna seslenerek Fulya davasının temyiz edilmesinin, kulübün zararına hareket etmek olacağını söyledi.

Haluk Şahbaz, Beşiktaş yönetim kuruluna iki ayrı yazı göndererek tavsiyelerde ve ihtarda bulundu. Şahbaz’ın ilk yazısı şöyle;

“15.12.2015 tarihinde İstanbul 6. Asliye Hukuk Mahkemesinin ekte sunduğum duruşma zaptında görüleceği gibi kulübümüzün 2007 yılı dönemini kapsayan idari ve mali kongredeki dönemin yönetim ve denetim kurullarının ibra kararı bozulmuştur.

Bu nedenle yönetim kurulunuzun 22.12.2015 Salı günü yapılacak ilk toplantısında aşağıda belirttiğim konularda ivedilikle kararlar alması gerekmektedir.

1 – Dönemin yönetim kurulu başkanı Yıldırım Demirören’in uhtesinde bulunan kulübümüze ait senetler için derhal mahkemece tedbir kararı alınması,

(Senetleri aldığı tarihi kapsayan dönemdeki yönetim kurulu da oy birliği ile ibra edilmemiştir.)

2 – Daha önce yönetim kurulundan ihtarname ile talep ettiğim Ernst&Young tarafsız denetleme şirketinin kulübümüzün 2007 yılı ve öncesi için hazırladığı ve bugüne kadar ısrarla açıklamadığınız denetleme raporunun derhal açıklanması.

“Ki bu rapor açıklandığında, içeriğinde ibra edilmeyen yönetim kurulunun kulübümüze verdiği zarar ve ziyanlar ile ayrıca uyguladıkları tüm kanunsuz iş ve işlemler ortaya çıkacaktır. Artık bu raporu açıklamamakla kulübümüze zarar verdiğinizin bilincine vararak raporun derhal açıklanmasını sağlayınız ve bundan sonra bu suça ortak olmaya devam etmeyiniz.”

3 – Yönetim ve Denetleme kurulunun ibrasının iptaline mahkeme tarafından hüküm verildiğinden dolayı;

Sorumlu olan yönetim ve denetleme kurulunun mali yükümlülüğünün tespiti konusunda derhal bir dava açılması konusunda karar alınması,

Haluk Şahbaz: Şan Ökten Tesisleri yapın

4 – Şan Ökten Tesislerinin kullanım amacına uygun olarak kulübümüz tarafından değil, yapılan anlaşmalar gereği müteahhit firma tarafından yaptırılması için karar alınması,

5 – Dava neticesi ibranın bozulmasına neden olan konulardan biri olan Fulya Süleyman Seba Projesi ile ilgili bahse konu sözleşme maddelerinin yerine getirilip %67 – %33 tespitinin dava açılarak uygulanması için karar alınmasını.

Önemine binaen yukarıdaki maddelerin ivedilikle karara bağlanması ve gereği için derhal harekete geçilmesi konusunda bilgilerinize sunarım.

Kulübümüzün ali menfaatleri için konunun yönetim kurulunuzda ciddiyetle ele alınıp gereğinin yapılacağına inancım sonsuzdur. İhtaren bildiririm.

Haluk Şahbaz...”

Hasan Arat’ın borsadaki şirketi Arat Tekstil’in hisseleri dün seçimi kaybetmesiyle birlikte inişe geçti.

Fikret Orman, NTV Spor’da yaptığı açıklamada “Beşiktaş’ın Fulya’da kazandığı bir şey yok” ifadelerini kullanmasının ardından Haluk Şahbaz ikinci bir yazı yazarak şunları kaleme aldı;

“Beşiktaş Jimnastik Kulübü
Yönetim Kurulu Başkanlığına

Bugüne kadar çeşitli tarihlerde gerek Divan Toplantılarındaki konuşmalarımla ve gerekse ihtarname, dilekçeler vs. şeklindeki taleplerime ilaveten bir kere daha ve son defa Yönetim Kurulunuzu aşağıda bahsedeceğim konuda ikaz etmek gereği duyuyorum.

Mahkemenin ibra kararını iptal ettiğinden beri çeşitli basın yayın organlarında, sosyal medyada ve sayın başkanın NTV Spor televizyonunda yaptığı söyleşiden anlaşıldığı kadarı ile mahkeme kararını temyiz etme düşüncesinde olduğumuz intibaına varmış bulunmaktayım.

Bu düşüncemin yanlış olmasını diler, İstanbul 6. Asliye Hukuk Mahkemesinin kararını temyiz etmeyeceğinizi umarım.

Zira kulübümüzün yararına olan bu kararın temyiz edilmesi demek kulübümüzün yararını istememek ve zararına hareket etmek olacağından aklıselim sahibi olan hiç kimsenin bu yola gideceğini tahmin etmiyorum.

Bu yola gitmek kulübümüze ihanetle eşdeğerlidir. Yönetim kurulunuzdan hiçbir üyenin böyle bir karara imza atıp bundan böyle kulübün menfaatlerine hıyanet etmiş bir kişi olarak Beşiktaş tarihine geçmek isteyeceğini düşünemiyorum.

Kulübümüzün menfatlerinin haricinde bir tutumda olmayacağınızı ve en doğru kararı vereceğinizden zerre kadar şüphem yoktur. İhtaren bilgilerinize sunarım.

Haluk Şahbaz”

[adrotate banner=”309″]

İki eski dost arasında soğuk rüzgarlar esiyor. Hasan Arat “Serdar Bilgili ne yüzle ortaya çıkacak?”

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu