HaberSpor Haberleri

“Yeter Demirören” sesleri altında gelen galibiyet / Beşiktaş: 3 – Gençlerbirliği: 2

quaresma tanju

“Yeter Demirören” sesleri altında gelen galibiyet / Beşiktaş: 3 – Gençlerbirliği: 2… Spor Toto Süper Lig’de heyecan Beşiktaş Gençlerbirliği maçı ile devam etti. Beşiktaş Gençlerbirliği karşısında zorlandığı mücadeleyi 3-2 kazandı.

Spor Toto Süper Lig’de 27. hafta heyecan Beşiktaş Gençlerbirliği maçı ile devam etti. Siyah beyazlılar, ilk yarısını 1-0 geride kapattığı maçı 3-2  kazanarak Galatasaray ve Fenerbahçe’yi takibini sürdürdü. Beşiktaş’a galibiyeti getiren goller 49. dakikada Ricardo Quaresma, 57. dakikada Hugo Almeida ve 73. dakikada Manuel Fernandes’den geldi. Gençlerbirliği’nin gollerini ise 23. dakikada Herve Tum ve 70. dakikada Azofeifa attı.

Beşiktaşlı taraftarlar maçtan önce ve maç boyunca Başkan Yıldırım Demirören’i protesto etti. Siyah beyazlı taraftarlar İnönü Stadı’nı “Yeter Yıldırım Demirören”, “Fenerbahçe’ye, Federasyona başkan olsana”, “İstifa et Demirören mesut et bizi” tezahüratlarıyla inletti. Beşiktaş’ta Manuel Fernandes sarı kart görerek Galatasaray maçında cezalı duruma düştü.

Beşiktaş Gençlerbirliği maçı dakikaları;

5. dakikada Soner’in pasında Ersan’ın savunmada müdahale edemediği topu alan Tum, dönerek kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta gönderdi.  20. Fernandes’in ara pasında ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Quaresma’nın dönerek sert şutunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti. 23. dakikada Beşiktaş Gençlerbirliği maçı gol perdesi açıldı. Bu dakikada Ersan Gülüm’ün kaptırdığı topu Soner Azofeifa’ya gönderdi. Bu oyuncunun yerden pasında Ernst’in ayağına çarpan meşin yuvarlağı altıpasta önünde bulan Tum, topu boş kaleye göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. 27. dakikada ceza sahası içinde Quaresma’nın şutu üstten auta gitti. 45. dakikada Veli Kavlak’ın ceza sahasının hemen dışından şutunda top yandan auta gitti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş Gençlerbirliği maçı ilk yarısı kırmızı siyahlıların 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Beşiktaş Gençlerbirliği maçı özeti için tıklayın

49. dakikada Manuel Fernandes’in pasında ceza alanı önünde topla buluşan Almeida, topu sağa açtı. Quaresma’nın vuruşunda Cem Can’a çarpan top filelerle buluştu ve Beşiktaş Gençlerbirliği maçı skoruna denge geldi. 51. dakikada Soner’in pasında sağ tarafta topla buluşan Azofeifa’nın, rakibini geçtikten sonra yerden vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti. 53. dakikada Hurşut vurdu, Cenk topa sahip oldu.57. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Ekrem Dağ’ın ortasında Hugo Almeida iki savunmacının üzerine çıkarak kafayı vurdu ve Beşiktaş Gençlerbirliği karşısında 2-1 öne geçti. 70. dakikada Gençlerbirliği ikinci golü buldu. Azofeifa’nın dönerek sert şutunda, Cenk’in elinden kaçırdığı top ağlara gitti ve Beşiktaş Gençlerbirliği maçı skoruna yeniden denge geldi. 73. dakikada Quaresma’nın dönerek şutunda, savunmadan seken meşin yuvarlağı ceza alanı içinde alan Fernandes, yerden düzgün bir vuruş yaptı ve top filelere gitti. Bu golle Beşiktaş Gençlerbirliği karşısında 3-2 öne geçti. Kalan dakikalarda iki takımın da çabaları sonuç vermedi ve Beşiktaş Gençlerbirliği maçı siyah beyazlıların 3-2 galibiyetiyle sona erdi.

Beşiktaş Gençlerbirliği maçı sonrası görüşler;

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Gençlerbirliği maçı sonrasında düzenlenen basın toplantısında futbolseverlere iyi bir maç izlettirdiklerini ifade ederek “İlk yarı bizim için iyi geçmedi. İkinci yarıda daha iyiydik. Simao’nun girişiyle sahaya iyi yayıldık ve kanatları iyi kullandık. Bununla beraber de pozisyonlar bulduk. Haklı bir galibiyet aldık. Özellikle de böyle çok çalışan ve mücadele eden bir takıma karşı. Bu nedenle galibiyetten mutluyuz” diye konuştu.

Carvalhal, fikstür hakkında ise şunları söyledi:

”Takvimi eleştirmiyorum, yanlış anlaşılmasın. Sadece gerçeklerden bahsediyorum. Rakibimiz maçını cuma günü oynadı. Bugün rahat bir şekilde bizim maçımızı izlediler. Perşembe günü tekrar bizim maçımızı izleyecekler ve 3 gün sonra da Galatasaray ile maç yapacağız. Galatasaray’ın en son maçta sakatlanan oyuncusu çok rahat bir şekilde 8-9 gün içinde formuna kavuşabilir. Beşiktaş’ta sakatlanan bir oyuncu ise en az 3 maç kaybediyor. Çünkü bizde 10 gün, 3 maç demek.”

Beşiktaş’ın Gençlerbirliği karşısında ilk golünü atan Quaresma, takım olgusuyla iyi mücadele ettiklerini belirterek “Takım olgusuyla iyi mücadele ediyoruz. Son zamanlarda sıkıntılar yaşadık. Bu sıkıntılardan doğan yorgunluk oldu. Sahada takım olarak üst seviyede mücadele ettik. Kazanma arzusu üst seviyedeydi. Önemli olan bu şekilde devam etmek. Bu şekilde devam edersek hedeflerimize ulaşırız” diye konuştu.

Dikkati Çekenler

Beşiktaş’ın ikinci golünü atan Hugo Almeida ise ”Kaybettiğimiz puanlar oldu. Bu puanları kaybetmemeliydik. Bazen önüne geçemeyeceğiniz durumlar oluyor. Futbolda bugün ve yarın geçerli. Hedefimize ulaşmak için bugünden çalışmalıyız. Önemli 3 puanı aldık. Bu galibiyetle yolumuza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa da oyunu defansif olarak düşünmediklerini dile getirerek “Oyun ilk yarı istediğimiz gibi geçti. Beşiktaş’a fazla pozisyon vermediğimizi düşünüyorum. Biraz sakin olsaydık, topu biraz daha elimizde tutsaydık, pozisyonlar üretebilirdik. İkinci yarıya şanssız başladık. Quaresma’nın attığı gol, bizim şanssızlığımızdı. Bu golden sonra Beşiktaş biraz daha etkili oldu. Orta alanda kontrolü kaybettik ve Beşiktaş ikinci golü buldu. 2-2’yi bulduktan sonra maçı kontrol altına alalım derken, Fernandes’in iyi koşuları ve Ernst’in ileriye dönük oynaması bizi sıkıntıya soktu” dedi.

[adrotate banner=”118″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu