GündemHaber

Ulus’taki Polat Sitesi’nde “Mezarlık nöbeti”

polat sitesi ulus613

Ulus’taki Polat Sitesi’nin yanındaki boş araziye İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından mezarlık yapılmasına karar verilmesi site sakinlerinin huzurunu kaçırdı.

Milliyet gazetesinin haberine göre Site sakinleri, her sabah site girişinde toplanarak görevlilerin girmesini engelliyor. Çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu belirten site sakinleri, mezarlık yerine çocuklar için park yapılmasını istiyorlar.

Beşiktaş Ulus’taki Polat Sitesi sakinleri dört gün önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Mezarlıklar Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin sitelerine gelerek site içinde bulunan boş arsaya mezarlık yapılacağını bildirdiler. O günden beri gözlerine uyku girmeyen site sakinleri, her sabah uyandıklarında mezarlıkla karşılaşmak istemediklerini belirterek, bu durumdan çocuklarının psikolojilerinin daha şimdiden etkilendiğini söylediler. Her sabah erkenden site girişini tutan site sakinleri, bu sabahta arsada inceleme yapmak için gelen belediye yetkililerine kapıyı açmayarak geri gönderdiler.

2000 yılında yapılan site sakinlerinden Raif Serdaroğlu, “Büyükşehir Belediyesinin buraya yüksek miktarla mezarlık yaptıracağını duyduk. Buna karşıyız, şehrin göbeğinde haber verilmeden yapılması biz site sakinlerini son derece üzdü” diye konuştu.

Diğer bir site sakini olan Asuman Uygur ise; “Bir sabah uyandık ki bahçemizde Zincirlikuyu’ya ilaveten mezarlık açıyorlar haberi geldi. Dozerlerle buraları bu hale getirdiler. Çok heyecanlandık, çünkü çocuklarımızın önünde her gün bir cenaze merasimi olacaktı. Bunun üzerine mezarlıklar müdürlüğüne müracaat ettik. ‘Evet bu arsayı İbrahim Polat’tan aldım ve devlete devrettim’ dedi. Kamulaştırıldıktan sonra burası mezarlık yeri olarak tayin edildi ve çalışmalar için buraya geldiler. Neden karşıyız psikolojik açıdan karşıyız, ölümün acı yüzünü her gün burada çocuklarımıza yaşatmak istemiyoruz. İkincisi burası mezarlık olacak bir mekan değildir. Düşünü ki bir sabah uyanıyorsunuz karşınızda mezarlık var. Trafik, sosyal, ekonomik açıdan her türlü bize zararı var. Çocuklar daha şimdiden ‘teyze bütün hayaletler bizim evimizde mi görünecek, etrafımızda mı dolaşacak biz uyuyamıyoruz’ diyorlar.

Bir başka site sahibi İdem Şimşek de “Burayı ilk aldığımızda buranın boş alan ya da villa olacağını söylediler. Biz de çok büyük hayallerle almıştık geniş ferah diye, bu durum o yüzden son derece bizi üzüyor. Önümüzde devamlı mezarlık ve ölümle burun buruna gelmek, benim bir kızımda var, son derece bizi üzüyor. Çünkü biz burayı çok başka hayallerle aldık” dedi.

Yine bir ev sahibi Cansen Erdoğan da biz burayı önü açık deniz görüyor diye aldık İbrahim Polat buraya en fazla villa yaptıracağını söylemişti. Şehrin içinde böyle geniş bir yer var diye aldık. Tabi ki belediye rant ve gelir elde etmek isteyecektir. Ama buraya bir çocuk parkı yaptırabilir ve büfesini işletebilir. Ama buraya insanların gözü önüne daha yüksek meblağlı rantlar sağlamak için hele ki bir de insanların ruhi ve psikolojik yapılarını bozacak şekilde yapılar yapılması en kötü şey. Tabi ki onların ruhlarına saygımız sonsuz ama birazcık daha şehir dışında daha mantıklı yerlerde, hem onların ruhlarının huzura erişebileceği hem de bizlerin her gün bu gerçekle yüzleşmeden yaşayabilecekleri yerler yapılması lazım” şeklinde konuştu.

[adrotate group=”38″]

Dikkati Çekenler

Bir Yorum

  1. sayın site sakinleri hava ile civa ile aldığınız binler milyonlar ödediğiniz yerin ibb nin resmi açıklamasına göre 1983 imar planında buranın mezarlık olduğu aşikarken sizlerin bunu gözardı edip şimdi rant var peşkeş diyip hayıflanmanızı ve mezarlığın çok kötü bir şey olduğunu söylemenizi kınıyorum belediyede ücretsiz her ada parselin imar paftasını veriyorlar bilginize egitim şart..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu