HaberSpor Haberleri

“Kılıçlı insanlara dur demek saha kapatmakla olmaz”

hikmet cetin613

Beşiktaş’ın önde gelen isimlerinden eski bakan ve Meclis Başkanı Hikmet Çetin, Beşiktaş – Bursaspor maçından önce yaşanan kanlı olaylar nedeniyle her iki kulübe de ceza verilemeyeceğini söyledi.

”Federasyon son olay nedeniyle kulüplere ceza vereceğine hiçbir şey yapmasın daha iyi.” diyen Çetin, Radyospor’da Özgür Sancar’la Haber Özel Programı’na yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Bu konuda yanlış bir şey yapılıyor. Bu olaylarda Bursaspor ya da Beşiktaş Kulüpleri’nin günahı ne? Ya da bizler gibi maçları gidip izlemek isteyen taraftarların günahı ne? Seyircisiz ceza veriyorsunuz. Kendini bilmez kişilerin çıkardığı olayların faturasını kulüplere ve çoğunluğu oluşturan sağduyulu taraftar kitlelerine kesmeniz hiçbir şeyi çözmez. Beşiktaş ve Bursaspor sahalarını kapatmak bu eli, bıçaklı, kılıçlı insanlara dur demek anlamına gelmez. Bunları engellemez. Federasyon ‘Başka yaptırımım yok’ diyor. O zaman hiçbir şey yapma.”

Federasyonun daha önceki uygulamalarına da tepki gösteren Çetin, şiddeti oluşturanların anında hapse atılmaları gerektiğini de söyledi. Çetin, şiddetin önlenmesi için ise cezanın anında verilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi;

“Futbolda şiddeti oluşturanlara karşı yapılması gereken çok açık. Hemen yasal önlem alınmalı. Yasal önlemle normal yasal yolları izlemeyi kastetmiyorum. Görüntüler alınır. Olayı çıkartanlar hemen alır, gerekirse hapis cezası verilir.”

YILDIZ TRANSFERİ YERİNE BORÇ YÜKÜNÜ AZALTMAYI DÜŞÜNSÜNLER

Hikmet Çetin, Beşiktaş’ın yıldız transfer yapmaktan çok borç yükünü azaltacak tedbirler alması gerektiğini ifade ederek, mevcut borç miktarını “ürkütücü” olarak niteledi.

Çetin, Başkan Yıldırım Demirören’in verdiği parayı geri alacağını da belirterek, “Yıldız futbolcun transferi yapılırken, mali tabloyu da bakmak gerekir. Bugün baktığınızda borç oranları 15-20 milyon dolarlardan 200-300 milyon dolarlara doğru gidiyor. En büyük tehlike bu. Beşiktaş’ın son divan kurulu tablosunda mali tabloyla ilgili bilgiler verildi. Tabloyu çok olumlu görmüyorum. Her geçen gün borç artıyor. Beşiktaş’ın mali durumu her geçen gün kötüye gidiyor. Sayın başkan da açıkladı. Elbetteki kulübe verdiği parayı geri alacak. Borç miktarı ürkütücü bir boyutta” şeklinde konuştu.

BEŞİKTAŞ’IN EN ACİL İHTİYACI İYİ BİR GOLCÜDÜR

Beşiktaş’ta yıllardır gol sıkıntısı yaşadığına değinen Çetin, “En önemli sıkıntısı gol sıkıntısı. Mustafa Denizli de b sıkıntıyı gördü. Savunma yaparak, 1-0, 2-1’lik galibiyetlerle şampiyon olabildi. Bugün de Beşiktaş’ın en önemli sıkıntısı gol atamamaktır. Çok iyi bir golcüye ihtiyaç var.” dedi.

YENİ STAT İÇİN YETERİNCE İYİ BİR PROJE VERİRLERSE ANITLAR KURULU ONAY VERİR

Hikmet Çetin, stadın yeniden inşası için gereken iznin çıkmasının yönetimin yeterince iyi proje üretmesine bağlı olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

“İnönü Stadı, dünyada eşi olmayan bir stat. Buranın yeniden yapımı için mükemmel bir projeye ihtiyaç var. Ben hazırlanan projeyi görmedim. Eklemelerle zorunla olarak yapılan yapılar, bugün stadı çirkinleştirdi. Yönetimin hazırlattığı proje yeterince iyi ise Anıtlar Kurulu’ndan geçer. Stadın yeniden yapımına izin verilmesi için projenin yeterince iyi olması gerekir.”

[adrotate group=”74″ banner=”79″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu