GündemHaber

Ulus pazarı eski günlerini arıyor

ulus pazariBeşiktaş Ulus’taki meşhur Sosyete Pazarı uzun bir aranın ardından yeni yerinde bir buçuk yıldır açık olmasına rağmen eski popülaritesine kavuşmanın yollarını arıyor.

Milliyet gazetesinden Mine Aydn’ın haberi;

Ulus pazarının yeni yeri İstanbul’un daha merkezi olan Ortaköy Dereboyu Caddesi’nde. Fakat esnaf talep azlığından yakınıyor. Unutulması için yeterli olan altı yıllık bu uzun aranın bir bedelini ödediklerine inanıyorlar. Bu süre içinde şehirde hızla çoğalan alışveriş merkezleri rekabet güçlerini kırdığı için eski şöhretlerine kavuşma şanslarını daha düşük görüyorlar. Esnafı en çok endişelendiren konulardan bir diğeri de alışveriş merkezlerinin bir yan etkisi olarak pazar kültürünün içten içe yok olmaya başlaması.

Pazar eski parlak günlerini dünyaca ünlü markaların ihraç fazlası veya taklit ürünlerini uygun fiyatlara satarak elde etmişti. Öyle ki dönemin ünlü isimlerine bile her perşembe bu pazarda rastlamak mümkün hale gelmişti. Pazar eskisi kadar olmasa da yine ünlü isimleri ağırlıyor. En son pazarda heyecan yaratan isimlerden biri ise reyting rekorları kıran dönem dizisi Muhteşem Yüzyıl’ın başrol oyuncusu Hürrem Sultan rolündeki Meryem Uzerli’ymiş. Eskiye göre daha az ünlü ağırlayan pazarda esnaf bu tür öne çıkan isimlerin daha çok ziyaret etmesiyle parlak günlere dönülebileceğine inanıyor.

[adrotate banner=”264″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu