HaberSpor Haberleri

Teselli ikramiyesi / Beşiktaş: 1 – Fenerbahçe: 0

almeida quaresma

Teselli ikramiyesi / Beşiktaş: 1 – Fenerbahçe: 0… Spor Toto Süper Final 4. hafta maçında Beşiktaş Fenerbahçe’yi Hugo Almeida’nın golüyle 1-0 yenerek ezeli rakibine şampiyonluk yolunda ağır hasar verdi.

Fiyapı İnönü Stadı’nda Beşiktaş’ın cezası nedeniyle sadece kadın ve çocuk taraftarlar önünde oynanan maçta Beşiktaş’a 1-0’lık galibiyeti getiren gol, 3 maçlık cezasının ardından ilk kez forma giyen Hugo Almeida’dan 45. dakikada geldi. Zaman zaman rakibi karşısında etkili olan Fenerbahçe son yarım saatte silik bir futbol ortay koyarken Beşiktaş ise Fernandes, Almeida, Holosko, Quaresma, Ekrem ve Veli ile bulduğu net pozisyonları değerlendiremedi.

Beşiktaş Fenerbahçe maçı dakikaları;

3. dakikada Mehmet Topuz’un sağdan ortasında ceza alanı içinde Alex ve Semih’in müdahale edemediği top yandan auta gitti.  33. dakikada Simao’nun pasında müsait pozisyonda topla buluşan Fernandes, sol çaprazdan ceza alanına girdiği anda kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta attı.  35. dakikada Semih’in sağda ceza alanı içinde yerden pasında topla Alex’in yerden şutunda, meşin yuvarlak kaleci Cenk’te kaldı.  45. dakikada Quaresma, sağdan ceza alanına inerken son çizgide güzel bir orta yaptı. Arka direkte topla buluşan Almeida, kafayla sert vurdu. Son çizgide Gökhan Gönül’ün engelleyemediği meşin yuvarlak filelere gitti ve Beşiktaş ilk yarıyı 1-0 önde kapadı.

Beşiktaş Fenerbahçe maçı özeti için tıklayın

56. dakikada Cristian’ın pasında ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Stoch’un şutunda, İbrahim Toraman’dan seken meşin yuvarlağı Cristian bir kez daha önünde buldu. Bu oyuncu boş pozisyonda sert vurdu, ancak kaleci Cenk, meşin yuvarlağı kornere çeldi. 58. dakikada Simao’nun ara pasında sol çaprazda ceza alanı içinde topla buluşan Veli, bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun aşırtma vuruşunda, kaleci Volkan’a çarpan top kornere çıktı.  61. dakikada geri pasta Yobo’nun hatasını iyi değerlendiren Almeida, topu aldığı anda kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun yerden vuruşunda, Volkan bir kez daha başarılı şekilde meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.  86. dakikada Aurelio’nun pasında savunmanın arkasında topla buluşan Holosko, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Kaleci Volkan, zamanında kalesini terk ederek bu oyuncunun vuruşunu önledi. Pozisyonun devamında Ekrem başarılı olamayınca Beşiktaş, kendisini rahatlatacak golü bulma fırsatını kaçırdı.

[adrotate banner=”244″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu