BJK HaberleriHaberSpor Haberleri

Stat işi yine arap saçı!..

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Radyospor’da Özgür Sancar’la Spor Kazanı programına katıldı ve önemli açıklamalar yaptı. Çebi konuşmasında, Vodafone Arena Stadı’nın Ocak ayına yetişemeyeceğinin sinyalini verdi / Beşiktaş Haberleri

Vodafone Arena Stadı’nın Beşiktaş Yönetimi tarafından önceleri  Ağustos ayına yetişeceği, daha sonra da Ocak ayına yetişeceği ifade edilmişti…  Ancak bugün Radyospor’da Özgür Sancar’la Spor Kazanı programına katılan Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, stadın Ocak ayına yetişemeyeceğinin sinyalini verdi…

Çebi’nin stat ile ilgili ve diğer açıklamaları şöyle;

Vodafone Arena Stadyumu’nun açılma durumu hakkında da bağlayıcı bir tarih vermek istemediğini söyleyen Çebi, sözlerini şöyle noktaladı; “Bu sezon bitmeden orada maç oynamayı çok istiyoruz. Ancak inşaat hali, zaman zaman tempo düşüklükleri olumsuz yansıyabilir, bu konuda korkumuz var. Bunu aşmak istiyoruz ama inşaatlarda gecikmeler olması da bu işin doğasında var”.

Öncelikle Türk milli takımında Fatih Terim’in Beşiktaşlı oyunculara fazlasıyla yer vermesine değinen Çebi, “Türk futbolcular arasında kalitesi en yüksek olanlar Beşiktaş’ta olduğu bir gerçek. Bilic’in da onlar üzerinde katkısı da çok fazla. Beşiktaş sezona da başarılı başladı, inşallah böyle de devam eder. Hocamız doğru tercihler yapmıştır, ben bundan sadece onur ve gurur duyarım” dedi.

“Gökhan da zamanı geldiğinde cevap verecek”

Gökhan Töre hakkında çıkan haberlere de değinen ve yönetimin ortak açıklamasında ilettiği fikirlerinin devam ettiğini söyleyen Çebi, “Bu olayın bir milli maç öncesi çıkartılması doğru değildi, ayrıca genç futbolunun yıpratılması da doğru değildi, biz de bunları vurguladık. Biz Gökhan Töre’nin arkasındayız, futbolcu arkadaşları da arkasında, herkes kendisini seviyor. Beşiktaş’a büyük katkı vereceğini düşünüyoruz. Bunlar geçicidir. Bir yıpratma yaptı ama bunu aşacak güçte Gökhan da. Biz de aşması için katkı vereceğiz. Gökhan bunları hak etmedi. Ben de bu konuyla bizzat ilgileniyorum. Gökhan da zamanı geldiğinde bu konulara cevap verecek, onun da kendini savunacak durumlar var, gereğini yapacak. Ancak milli dönemde olması doğru olmaz” diye konuştu.

Musa Muhammed geliyor mu?

Gökhan Töre ile Avrupa’dan birkaç takımın ilgilendiğini ancak Beşiktaş’a gelme istedğinin kendilerini pazarlıklarda güçlü kıldığını ifade eden Çebi, Nijeryalı oyuncu Musa Muhammed hakkında da konuştu.

Çebi 18 yaşını 1 ay sonra dolduracak olan ve geçen sene de istendiğini ifade edilen oyuncunun transferi hakkında sır vermezken, “Bu tür şeyler yapıldığı ve bittiği zaman açıklanır, o gün gelince görürsünüz” dedi.

“Mustafa Pektemek bizimle devam edecektir”

Mustafa Pektemek’in adının yeniden Fenerbahçe ile anılması konusunda da konuşan Çebi, “Bunlar Mustafa’nın kafasını karıştırmaktan başka bir şey değil. Mustafa Beşiktaşlıdır, Beşiktaşlılar’ın da sevdiği bir oyuncudur, o da Beşiktaş’ı seviyor. Zannediyorum bizimle devam edecektir” dedi.

“Demba Ba kronik sakat değil”

Demba Ba’nın sakatlığı konusunda da konuşan ve “Kronik sakat değil, bunlar futbolun fıtratında var” diyen Çebi, şöyle devam etti;
“Bunlar kasıtlı haberler, zaman zaman sakatlıklar olacaktır ama ne kadar az olursa o kadar iyi tabii ki. Şu an Demba Ba iyi, sakatlandığında da tedavi ederek yola devam edeceğiz. Her futbolcu bunları yaşıyor, bu kadar büyütülmesinin arkasında ne var bilmiyorum” dedi.

“Beşiktaş şampiyon yapılacak” iddiası

Lehlerine yaşanan hakem hataları da ön plana çıkartılarak, Süleyman Seba adının verildiği sezonda Beşiktaş’ın şampiyon yapılacağı konusuna da değinen Çebi, “Bu iddiaları çıkaran kişilerin spordan almadığını ve art niyetli olduğunu düşünüyorum. Kimsenin bunları kale almaması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Başka stadyumda oynama durumu

Sivasspor maçının Asaş Stadı’nda oynanması ve bu konuda alınan kararlar hakkında da konuşan Çebi, “Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynayamazdık, çünkü statta yetkililerin yapması gereken ama yapmadıkları iyileştirme bizim tarafımızdan yapıldı. Biz de zemine bakım yapan firmanın telkini ile Sivas maçını dışarıda oynama kanaati getirdik ve en uygun olarak da Ankara’yı bulduk, zaten Ankara’da Beşiktaşlı çok. Kombine sahibi arkadaşların da maça ilgi göstereceğini düşünüyorum ancak şu güne kadar pek ilgi göstermediler, stat ve hava şartlarından olabilir. Ama 10 bin 12 bin kombine sahibinin yerini Ankara’da ayırıp, gelmezlerse diye tedirginlik yaşadık ve formül bulduk. Gelmeyecek olanların yerini satmalıydık.

Kombine sahiplerinin maddi haklarına tabii ki helal getirmeyiz. Formülü buna görece açıkladık ve geri adım da yok. Taraftarı getirmek için kombine sahibi olanlar da geldiklerinde bilet alacaklar, almazlarsa o biletler satılacak. Maddi kayba uğramamaları adına da, aldıkları biletleri ibra ettiklerinde kendi hesaplarına geçecek bunlar. Ayrıca gelmeyenlerin yerine bilet de satarak, taraftar desteğini alacağız” dedi.

İleride bu durumun devam edebileceği sinyalini de veren Çebi, “Kendi stadımızı yok, Olimpiyat’ta oynamayı planladık ama şartlar değişince başka yerlere oynamak zorunda kalıyoruz. Bunu ileride ne kadar olur, kaç defa olur diye kestirmek zor. Ama bir kere daha olmayacağı anlamına gelmez, maalesef taraftar da mağdur, takım da mağdur, bu şekilde zor şartlar altında devam edeceğiz” dedi.

Stat arayışları hakkında rakiplerine serzenişte bulunması hakkında da konuşan Çebi, “Bu konular artık kapandı, başımızın çaresine bakacağız. O açıklamayı incitmek anlamında yapmadım. Çözüm de bulacağız yeter ki taraftar yanımızda olsun” dedi.

[adrotate banner=”326″]

 

 

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu