BJK HaberleriHaberSpor Haberleri

Serdal Adalı: Hedef Avrupa şampiyonluğu

serdal adali mazbata613Beşiktaş’ta futbolun yeni patronu Serdal Adalı, hedeflerinin 3 yıl içinde Avrupa Ligi Şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Adalı, Sabah gazetesine ilginç açıklamalarda bulundu;

Doğuştan Beşiktaşlıyız diyebilirim. Babam Rahmetli Hasan Adalı, çok iyi bir Beşiktaşlıydı. Bir dönem rahmetli Reşit Kaynak’ın Beşiktaş’a gelmesi için çok uğraştı. Ailede Beşiktaş ve futbol hiç eksik olmadı. İki oğlum da maçları yıllardır kapalıda izliyor. Ben de localar yapılana kadar tribünlerde çok maç izledim.

Geçen yıl Eylül ayında ortak dostlarımızın olduğu bir ortamda başkan Demirören kendisiyle çalışmamı teklif etti. Çok ikna ediciydi. “Gel birlikte düzeltelim. Dışardan eleştirmekle olmaz” dedi. Ben de kabul ettim. Eşim Eren Hanım da İstişare Heyeti’nde Revna Hanım’la birlikte hizmet veriyor.

Ağabeyim Hünkar Şevki Adalı Adanaspor’un başkanlığını yaptı. Bu işe soyunurken babamızdan nasihatler aldık. “Bir işin hakkını verin. Deplasmanlarda bile olsanız kulübün kasasından bir bardak çay içmeyin” derdi. Ben de Beşiktaş’ın kasasından bir çay içmem, içirtmem. Tek kuruşu boşa harcatmam.

‘KOMİTE ÇÖZÜM İÇİN VAR’

Beşiktaş Futbol Komitesi olarak sorunları çözmek, teknik kadro ve futbolcuların işini kolaylaştırmak için varız. Hocamızla da çok iyi anlaşıyoruz. Sorunların çözülmesinden, paraların ödenmesinden çok memnun ve bunu her fırsatta dile getiriyor. Sınırları iyi koruduğunuz müddetçe aramızda sorun olmaz.

(Futbolcuların ödemeleri için cebinden 5-6 milyon Euro verdiği ile ilgili soruya) Bu durumlarda para konuşmaktan hoşlanmam. Ne verdiğimize, ne vereceğimize değil işimize motive olalım. Benim prensiplerim var. Bir futbol takımında ödemeleri zamanında yapacaksın. Futbolcunun kafasını rahat tutacaksın. Yüksek paralar yerine, zamanında, mantıklı paralar ödeyeceksin.

YÜZDE 99 ŞAMPİYONUZ!

Lig yarışında şampiyonluk şanslarını değerlendiren Adalı, “Trabzonspor ve Fenerbahçe maçlarının sonuçları belirleyici olur. Bu iki maçı alalım yüzde 99 şampiyon oluruz. O havayı ve güveni yakalayalım yeter. Çünkü biz kaliteli bir takımız” dedi. Siyahbeyazlı yönetici, “Türkiye’de yıllardır hakem hatalarına en çok maruz kalan kulüplerden biriyiz. Sessizliğimiz acizliğimiz olarak değerlendirilmesin. Türk futbolunu da düşünüyoruz. Biz bir şeye karar verdiğimizde iş sadece gazete sayfalarıyla, tv ekranlarıyla sınırlı kalmaz. Hiç kimse hakemler üzerinden oyun oynamasın” diye konuştu.

DENİZLİ DAHA İMZA ATMADI

Teknik direktör Mustafa Denizli ile bir yıllık sözleşme imzalandığı haberlerinin doğru olmadığını belirten Adalı, “Sözleşmesinin uzatılması konusunu tamamen başkanımız Yıldırım Demirören’e bıraktık. Başkan, hocamızla belirli aralıklarla görüşüyor. Şu ana kadar imzalar atılmadı. Zaten acelesi yok. İmzanın bence önemi de yok. Önemli olan duygu birlikteliğidir. Biz hocamızdan, hocamız bizden memnun. Sezon sonuna kadar bir ara oturulur anlaşılır herhalde. Dediğimiz gibi top başkanımızda” yorumunu yaptı.

ALTYAPIYI KONTEYNIRLARDAN KURTARACAĞIZ

Altyapıdan beklentimiz çok büyük. O alanda çok deneyimli Sayın Sinan Vardar ciddi çalışmalar yapıyor. Ulvi Güveneroğlu göreve getirildi. BEFAM daha aktif hale gelecek. Altyapıdan 3 yıl içinde 10 tane futbolcuyu A takımda görmek istiyoruz. Muhammed başta olmak üzere bir sürü genç yetenek var. Eğer bir takımda altyapıdan yetişmiş 10 tane futbolcunuz yoksa sürekli başarı sağlamanız mümkün değildir. Fulya’daki manzarayı gördüm. Ümraniye’de bu konuda çok ciddi çalışmalarımız var. Yeni saha ve tesis hazırlığı içindeyiz. Yakında o çocuklarımızı konteynırlardan kurtaracağız.

ŞAN ÖKTEN’DE YAKIŞANI YAPACAĞIZ

Adalı Ailesi olarak Şan Ökten Tesisini yeniden yapacağız. Seçim öncesi yönetim kurulu ve futbol komitesinden arkadaşımız Cengiz Zülfikaroğlu oradaki sıkıntıyı gündeme getirdi. Ben de ‘Adalı Ailesi olarak bu işi üstleniriz’ dedim. Sözümüz geçerli. Bu arada İnönü Stadı’nın yenilenmesi için çalışmalar sürüyor. Beşiktaş’ın büyük bir taraftarı var. Rakiplerimizi kıskandıracak, Beşiktaş’a yakışacak bir stada ihtiyaç var. İnönü bu haliyle yakışmıyor. Başkan bizzat kendisi dosya takibi yapıyor. O stat mutlaka yapılmalı.

HEDEF AVRUPA KUPASI
Hayallerini ve hedeflerini her zaman yüksek tuttuğunu söyleyen Serdal Adalı, en büyük isteklerinden birinin Beşiktaş’ın Avrupa’da kupa kazanması olduğunu söyledi. Türkiye’deki başarıları artık yeterli göremeyeceklerini vurgulayan Adalı, “Bu üç yılın sonunda Beşiktaş’ı Avrupa Ligi Şampiyonu olarak, o kupayı kaldırırken görmek istiyorum. Tabii bunun için kaliteli, uyumlu ve güçlü bir kadroya ihtiyaç var. Adımlarımızı bu hedefe göre atacağız. İnanırsak başarırız” diye konuştu.

YILDIZLAR SPONSORLARDAN
Gelecek sezon için iki yıldız transferi sözünü hatırlattığımız Adalı, “Bu konuda araştırmalarımızı gizli bir şekilde sürdürüyoruz. Yıldız transferlerini sponsorlarla çözmeye çalışacağız. Kulübün kasası en son başvuru yerimiz olacak” ifadesini kullandı. Serdal Adalı, yıldızları ünlü işadamı Mübariz Mansimov’un alacağı iddiaları hakkında ise, “Mübariz Bey çılgın bir Beşiktaşlı. Türkiye Kupası’nı kazanan takıma 500 bin dolar prim yollamış. Şimdi BJK TV’nin yeniden kuruluş masrafların A’dan Z’ye karşılıyor. Mübariz Bey’in varlığı Beşiktaş için bir şans. Yıldız alsa da almasa da varlığı bize yeter” dedi.

MALİYETLERİ DÜŞÜRÜYORUZ
Futbol Komitesi olarak öncelikli hedeflerinin takımın maliyetini düşürmek olduğunu belirten Serdal Adalı, “Geçmişte yaşananları sorgulama niyetinde değilim. Komitedeki arkadaşlarımızla bu konuda çok uyumlu çalışıyoruz. Örneğin Rüştü yılda 1.5 milyon Euro yani 3.2 milyon TL garanti para alıyordu. Konuştuk, fedakarlık istedik. Yeni sezonda yılda 1.6 milyon TL alacak. Bu da yüzde 50 indirim demek. Toraman’la da daha önceden ilk yılı 2 milyon Euro’dan başlayan 2 milyon 350 bin Euro’ya kadar uzayan 4 yıllık bir kontrata söz kesilmiş. Biz göreve gelince ‘Bu rakamlar yüksek’ dedik. Rakamları her yıl için 500 bin Euro aşağı çekip öyle anlaştık. Tabi ki Türk parasına çevirdik. Maliyeti düşürüyoruz. Yerlide tavanımız Toraman olacak. Serdar Özkan’a da teklif yaptık, bekliyoruz. Yavaş yavaş yeni politikamızı oturtacağız” dedi.

[adrotate group=”54″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu