HaberSpor Haberleri

Yönetim Schuster’in işine karışmasın, futbolcuların parasını versin

Beşiktaş Postası yazarı Fuat Yaman, Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster ile Fatih Tekke arasında yaşandığı iddia edilen kavgayla ilgili olarak şunları söyledi;

Futbolcu ile teknik direktör arasında bir sorun varsa bunu kendi aralarında halletmeliler. Yöneticiler karışmamalı. Yöneticilerin görevi tribünde oturup maçı izlemek ve futbolcuların paralarını gününde vermektir.

Bu bağlamda Bernd Schuster de “sorunu biz aramızda hallederiz” diyerek çok doğru söylemiş. Yöneticilerde tavşana kaç tazıya tut zihniyeti var fakat bunu ne Fatih Tekke yutar ne de Bernd Schuster.

Fatih Tekke konusunda bir futbolcu gidip hocaya “Fatih hassas bir dönemden geçiyor (sakatlıktan yeni kurtuldu)” der ve olay kapanır.

Benim de 2 tane futbolcum kendi aralarında kavga etmişlerdi önce yanıma çağırıp konuştum, sonra ikisine beraber 15 dakika koşma cezası verdim. Koşmaya başladıktan 2 tur sonra birbirleriyle sohbet etmeye, şakalaşmaya başladılar ve sorun kapandı. Arayıp hiç bir yöneticiden yardım istemedim.

Yönetici dediğin tribünden maçı izler mali konulara bakar. Futbol – antrenör arasına giremez ve girmemelidir. Schuster’in bu sorunu kendi halletmesi lazım. Bu her teknik direktör için geçerli en ufak bir sorunda tatsızlıkta yöneticilere sarılmamaları lazım.

Schuster’in de hataları var sahada kaçan şutlardan atılamayan gollerden sonra oyuncularına küçümser gözlerle bakıyor. Bunlar hoş şeyler değil futbolcunun moralini bozar ve sıkıntı doğurur.

[adrotate group=”74″ banner=”79″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu