HaberSpor Haberleri

Rüştü Reçber: Fikret Orman daha toy!

rüstü basin toplantisiBeşiktaş’tan ayrılmak zorunda kalan tecrübeli kaleci Rüştü Reçber sonunda konuştu. Rüştü, başkan Fikret Orman için ‘toy’ ifadesini kullandı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, katıldığı bir TV programında, milli kaleci Rüştü Reçber hakkında, “39 yaşında bir oyuncuyu takımda görmek istemiyorum. Yeni gelecek olan teknik adam ne der bilmiyorum, ancak Rüştü’nün Beşiktaş’ta devam etmesi doğru değil”  sözleriyle siyah beyazlı camiada büyük tepki toplamıştı. Orman’ın konuşmasından sonra sessizliğini koruyan Rüştü Reçber sonunda patladı!

Sabah gazetesinin Rüştü ile yaptığı röportaj;

‘Rüştü’nün konuşma orucu için iftar vakti’ diyelim mi?

Aslında bir büyük basın toplantısı yapıp yanıt verecektim ama kısmet bu rastlaşmamızaymış. Yine de malum olayı çok uzun konuşmak istemiyorum, bana yakışmaz.

– Görüyorum ki vücudunda dirhem yağ yok. Hani gençleri bozacak, taş gibi bir sporcu fiziği var hâlâ. 2-3 sene rahat oynarsın sanki.

Önemli olan kaç sene oynayacağım ya da bırakacağım değil ki abi. Tavır, şekil, zamanlama ve üslup şık olmadı.

– İlk duyduğunda ne düşündün?

Amerika’da tatildeydim. Telefonda anlattıklarında dostlar şaka yapıyorlar sandım. Sonra kendim de izledim ve o an bir dal kırıldı içimde. Kendimce bitirdim bu olayı.

– Dino Zoff vardı ben gençken. İtalyan milli takım kalesini dünya kupasında korurken 40 yaşını geçmiş, efsane olmuştu.

Dedim ya abi… Yaş değil tavır üzücü. Ben bunu başkanın kulüp lideri olarak toyluğuna, deneyimsizliğine veriyorum. Yoksa ne taraftarla ne yöneticilerle ne de takım arkadaşlarımla ilgili en ufak bir sitemim, sorunum yok. Bir başkan kulübünde bir futbolcuyu görmek ya da görmemek isteyişte yerden göğe haklıdır. Yeter ki adabıyla, yaraşır söylemlerle olsun.

– Kısa vade planların nedir?

Yurtdışıyla 2-3 takımla temastayım. Olursa yurtdışında 2-3 sene daha kalemi korurum. Bir yandan da hocalık için gereken prosedürleri başlattım.

– Kaleci yorumcu yok gibi programlarda, ne dersin?

Neden olmasın. Aktif futbola devam birinci tercihim. Olmazsa ille ki futbolun içinde kalacağım.

– Sen çok zor günleri aştın defalarca. Hatırladığım kadar Fatih Terim Antalyaspor’da keşfetti seni ilk ama Galatasaray alamamıştı. 1993’te Beşiktaş’la anlaştın ama bu defa da ağır bir trafik kazası geçirip Antalyaspor’a dönmüştün. Sonrasında da 1994’ten 2003’e kadar korudun Fenerbahçe kalesini. “UEFA 2002 yılının en iyileri” anketinde, en iyi kaleci seçildin değil mi? Sonra da Barcelona’ya gittin. Mucize gibisin valla…

Sağol abi. Sonra tekrar Fenerbahçe’ye döndüm. 2007’de de Beşiktaş’a geldim ama sonuç itibariyle dediğim gibi şık olmadı…

[adrotate banner=”254″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu