HaberSpor Haberleri

Beşiktaş ve Quaresma’yı izlerken…

cahit goverennQuaresma gibi yetenekli ve genç bir futbolcunun Beşiktaş’ta forma giymesi Türk futbolu için büyük şans.

Futbol’un yavaş oynandığı 60’lı yıllarda Can Bartu’yu çıplak gözle seyrederken olağan üstü keyif alırdık. Şimdi ise Quaresma’yı izlerken mest oluyoruz. Neden mi ?
Çünkü; Kuvvetli fiziğinin verdiği avantajı, beyin gücü ile ayaklarına indiren Portekiz’li yıldız adeta bir futbol sihirbazı.

Sahanın her yerinde koşan, pres yapan, top kazanmadaki hünerini kullanma becerisi ile süsleyen; orta değil, takım arkadaşına pas yapan Quaresma, adeta şov yapıyor.

Bir futbolcu için çok önemli olan sezgi ve beceriyi çabuklukla pekiştirip, kontra atakta rakip kaleye en kısa yoldan giden yetenekli oyuncu rüzgar gibi.

Yüksek tempoda oynanan oyunda baş rolü üstlenen ve forma giydiği her maça damgasını vuran Quaresma, en iyi savunmanın hücumdan geçtiğini çok iyi biliyor.

Telaş ile çabuk oynamayı birbirinden ayıran, bunu her enstantanede sergileyen Portekiz’li, yüksek kazanma arzusu ve hırsı ile takımının ateşleyicisi.

Mükemmel bir kanat oyuncusu olarak da dikkat çeken Quaresma, kaleye yeterli düzeyde şut atarak, gol şansının her vesileyle arttırıyor.

Tepeden tırnağa futbol kostümleriyle donanımlı süper yetenek Quaresma, kazanma stratejisini oyunun bütününe yayarak mücadele veriyor.

Yaptığı driplinglerle rakip savunmaların dengesini bozan, takım arkadaşlarına boş koridorlar açan Quaresma, gençliğinin bir tezahürü olarak çağdaş futbolun tüm gerekleri ile gereksinimlerini sergiliyor.

Mükemmel birleşik hareketleri ile taraflı – tarafsız tüm futbol tutkunlarına müsabaka boyunca seyir zevki veren Quaresma Allah vergisi yetenekleri ile adeta göz kamaştırıyor.

Cahit Göveren

[adrotate group=”74″ banner=”79″]

[adrotate group=”53″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu