HaberSpor Haberleri

Patron Kim?

terim demiroren

Beşiktaş Postası yazarı Cahit Göveren’in TFF seçimleriyle ilgili olarak kaleme aldığı ‘Patron Kim?’ başlıklı yazısı;

4 yılda bir yapılan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı seçimi bu kez muhtemelen 27 Haziran 2015 cumartesi günü gerçekleştirilecek. Bu seçim, 7 Haziran genel seçimlerinden önce de yapılabilirdi ama, herkesin bildiği üzere, ülke sathında kimlerin siyasi otorite olacağı sorusunun yanıtı beklendi. Bu kısmi gecikme nedeniyle, seçimde aday olacaklar pek haksız da sayılmazlar. Çünkü, yıllardan buyana “Özerk” olarak kabul edilen Futbol Federasyonu, hep siyasi iradenin işaret ve tercihi altında seçime gitti. O şekilde de göreve getirilip, Türk Futbolu’nun kaosa süreklenmesine neden oldu.

Baksanıza, Beşiktaş’ı ekonomik krize götüren Yıldırım Demirören bu defa Futbol Federasyonu’nu 4 yıldan bu yana her açıdan çıkmaza soktu. Öte yandan, davranış biçimleriyle hemen herkesin tepkisini çeken, geçmiş başarılarının yanında başarısızlıklarıyla da öne çıkan, kabak tadı verip, Türk Futbol Antrenörleri’nin Milli Takım bazında önünü tıkayan Fatih Terim, ne yazık ki hala daha ulusal görevde. Hazret, yeteneksiz Federasyon Başkanı Demirören’in başında sanki, otorite.

Ne yazık ki, yeni sezonda Süper Lig takımlarında 14 yabancı futbolcuya kontenjan tanıyan statünün altında bu futbol ulemalarının imzası var. 4 yıl önce siyasi irade Yıldırım Demirören’i Futbol Federasyonu Başkanlığında görmek istedi ve bu ismi işaret etti. Demirören de kendisini her türlü hata ve yanılgıdan kurtaracağını sandığı Fatih Terim’i “Türkiye Futbol Direktör’ü” ünvanıyla taçlandırdı. Vay, vay, vay. Uyutun insanları bakalım. Kardeşim. “Türkiye Futbol Direktörü” demek, ne demek ? Sizin aklınızdan zorunuz mu var !. Yetmedi. Siyasi irade, Adana 5 Ocak Stadı’nın adı ile İst. Başakşehir Stadı’nın ismini de “Fatih Terim” olarak rötuşladı. Böyle yapmayın.

Eğer statlara eski futbolcuların isimlerini vermek istiyorsanız. İşte size örnek; Taçsız Kral Metin Oktay, Berlin Fatihi Turgay Şeren, Baba Hakkı, Süleyman Seba, Lefter Küçükandonyadis, Can Bartu, Adnan Suvari, Orhan Şeref Apak, Bülent Eken ve Galatasaray’ın centilmen merhum başkanı Özhan Canaydın. Daha sayayım mı ? Şimdi gelelim sadede. Eee, biz de Çanakkaleliyiz. Yarın öbür gün adını tarihten alan Çanakkale 18 Mart Stadı’nın ismine de Fatih Terim yakıştırması yaparsanız, çok hoş olur vallahi. Yazıklar olsun, spora ve onun en çok sevilen dalı futbola yaptığınız bu insafsız müdahaleler inanın spor severleri çok geriyor. Şimdi Futbol Federasyonu Başkanlığı seçimleri var. Bari bu kez futbol camiasını gerçek anlamda özerk bırakın da, bu aile; eğrisiyle, doğrusuyla ve ağız tadıyla bir seçim yapıp, patronunu belirlesin !

[adrotate banner=”133″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu