Spor Haberleri

Pascal Nouma: Keşke bu transferlerle birlikte oynayabilseydim

pascal roportajBeşiktaş’ın unutulmaz futbolcusu Pascal Nouma, Fotomaç gazetesindeki köşe yazısında Beşiktaş’ın yeni transferlerine övgü yağdırdı.

İşte Pascal Nouma’nın yazısı;

Yapılan transferler Beşiktaş’ın öncelikle vizyon çıtasını en üst seviyeye çıkarttı. Başarı ilk önce stratejik olarak gerçekleştirildi.

Şimdi sıra sportif başarılara geldi.

MANUEL FERNANDES: Genç futbolcu tam bir futbol savaşçısı. Çok düşündüm onu kime benzetebilirim diye. Aklıma Danimarkalıların dünyaca ünlü futbolcusu Gravesengeldi. Belki ten renkleri birbirlerinden çok farklı ama oyun stilleri ve savaşçı ruhları tam anlamıyla örtüşüyor. Benficagibi üst düzey bir kulüpte 18 yaşından itibaren devamlı forma şansı bulmak kolay değil. Kiralık olarak gittiği İngiltere serüveninde iyiden iyiye yıldızı parlayınca Valencia’nın iştahını kabarttı. Benfica kulübüne verilen 15 milyon euro galiba bu konuya yeterince açıklık getiriyor. Zaman zaman inanılmaz işler yaptı. Ama yine de sergilediği performans onun potansiyelinin çok çok altındaydı. İspanyolları bir türlü tatmin edemeyince, kader ona vatandaşlarıyla birlikte yeniden zirveye yürüyüş yolu açtı. Zaman zaman kuvvetli fiziği ile orta alanda çaldığı topları Simaove Quaresma’ya aktaracak.

Uzaktan attığı mermi gibi şutlarıyla İnönü tribünlerini coşturacak. Savunmadaki kritik müdahaleleri ile tribünlerden alkış alacak. Beşiktaş’ın vitesini yükseltebilecek bir oyuncu ve çok tecrübeli.

İzlemek için sabırsızlanıyorum

SİMAO SABROSA: Kartal’ın Quaresma’sının yükünü hafifletecek süper starı Simao Sabrosa. Beşiktaş’a geldiğinde uyum sorunu kesinlikle yaşaması mümkün değil. Portekiz’de uzun yıllar forma giydiği Benfica’nın Kartal’ıyla, zirve yaptığı Madrid’in 1903’ünün buluştuğu takıma geliyor. İşin esprisi tabii ki bu ama gerçekten uyum sorunu yaşaması mümkün değil. Quaresma, Almeida, Manuel Fernandes gibi vatandaşlarının yanında Gutigibi bir süper yıldızla birlikte forma giyecek.

Beşiktaş, Simao’nun kariyerinin altın çağı olabilir.

Özellikle Quaresma ile birlikte neler yapabileceklerini izlemek için şimdiden sabırsızlanıyorum.
Biri sağ diğeri sol kanatta Kara Kartal’ın kanatları olacaklar. Simao’nun süratli ve kıvrak vücut hareketleri ile ceza sahası içine yaptığı dalışlar rakip savunma oyuncularının korkulu rüyası olacak.
Muhtemelen de Kartal’ın penaltı ve ceza sahası çevresinde kazandığı vuruşların sayısı artacak. Üstün futbol zekası ile tribünlerin ateşini daha da körükleyecektir.

HUGO ALMEİDA: Uzun boyu, güçlü fiziği ile rakip savunma oyuncularına oldukça zor anlar yaşatacaktır.
Böylesine bir fizik yapıdaki futbolcudan beklenmeyecek derecede sert vuruşları var. Attığı şutlar Türkiye Liglerinde öğrendiğim kadarıyla eski Trabzonsporlu Hami Mandıralı ile eş değermiş.

Yerden ve havadan iki yönlü de toplara hakimiyeti mevcut. Anlayacağımız üzere Kartal’ın en büyük problemi olan kanat ortalarına artık vurabilecek bir futbolcusu var. Hugo Almeida kariyerinde hep istikrarlı bir grafik çizdi. Üç sezon Porto ve dört sezon W.Bremen serüveni yeteneklerini oldukça geliştirdi. Özellikle Almanya gibi disiplin bir ligde uzun yıllar forma giymesi büyük bir referans.

Vatandaşlarıyla büyük bir uyum sağlayacağını düşünüyorum. Kesinlikle onun yerinde olmak isterdim. W.Bremen formasıyla ilk yarıda forma giydiği 26 maçta 13 gol atması büyük başarı.
Gollerine Beşiktaş formasıyla devam edeceğine inanıyorum.

Hiçbir şey için geç değil

Ben Pascal Noumaolarak şampiyonluk umudunun halen olduğuna inanıyorum. Evet kesinlikle 14 puanlık fark ve aradaki takımların çokluğu zorluk derecesini arttırıyor. Ama unutulmaması gereken bir gerçek var. Süper Lig takımları artık kolay kolay hiçbir takıma teslim olmuyor. Beşiktaş ligin ikinci yarısında yeni transferleri ile hemen reaksiyon almaya başlarsa o zaman rakiplerinin performansına bağlı bir şekilde yükselişe geçecektir. Guti, Quaresma, Simao, Almeida ve Manuel Fernandes sadece bu sezon yapılmış en iyi transferler değil Türk Futbol tarihinin en iyi transferleri.
Hangisini seç derseniz gerçekten karar veremem.
Keşke diyorum o futbolcularla birlikte oynayabilseydim, belki bunu söylersem neler hissettiğimi anlayabilirsiniz. Onları izlemek için şimdiden sabırsızlanıyorum.

[adrotate group=”74″ banner=”79″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu