HaberSpor Haberleri

Oğuzhan Özyakup Beşiktaş’a kaç puan kazandırdı? İstatistiklerle yıldız futbolcu

Şenol Güneş, üç kritik maçta yaptığı Oğuzhan Özyakup hamlesi ile 6 puan kaptı.

G.Antep, F.Bahçe ve Bursa maçlarında Sosa’yı kenara çeken tecrübeli hoca, Ozzie’yi 10 numaraya çekti. Gurbetçi yıldız, G.Antep ve Bursa maçında ağları sarstı. Derbide son gol öncesi Töre’ye nefis pası attı…

BURSASPOR maçının 89. dakikasında müthiş bir plase ile zafer golünü atan Oğuzhan Özyakup, Teknik Direktör Şenol Güneş’i bir kez daha yanıltmadı. Tecrübeli hoca, gurbetçi oyuncuya ne zaman güvense haklı çıktı ve puanları kaptı. Güneş, bu sezon kötü giden G.Antepspor ve Bursaspor maçlarına 10 numara pozisyonunda Jose Sosa ile başladı. İki karşılaşmanın da ilk yarıları 0-0 bitti. Tecrübeli teknik adam, G.Antepspor maçında Cenk Tosun’u, Bursaspor maçında da Necip Uysal’ı ikinci yarının başında sahaya sürdü. Ama 10 numara pozisyonunda hep Oğuzhan Özyakup’a güvendi ve bu iki maçta da Jose Sosa’yı kenara çekti.

ÜÇ MAÇTA TAKIMINI İPTEN ALDI

Gurbetçi oyuncu da bu iki maçta sahneye çıktı. Ozzie, G.Antepspor maçının 76. dakikasında müthiş bir frikik golü ile kapıyı açtı. Kartal, bu deplasmanda 4-0 galip döndü. Bursaspor önünde de kötü giden Beşiktaş’i ipten aldı ve 3 puanı getiren golü kaydetti. Bu iki karşılaşmanın dışında Şenol Güneş, F.Bahçe derbisinde de Oğuzhan’ı Sosa’ya tercih etti. Arjantinli oyuncuyu 45’te oyundan alan tecrübeli hoca, 10 numaraya Ozzie’yi çekti. Gurbetçi oyuncu, karşılaşma 2-2 devam ederken müthiş bir ara pası ile Gökhan Töre’yi solda buluşturdu. Töre de Gomez’e zafer golünün asistini yaptı.

310 DAKİKA FAZLA OYNADI

Üç kritik maçta da Oğuzhan Özyakup’u tercih eden Teknik Direktör Şenol Güneş, altı puanı hanesine yazdırdı. Gurbetçi oyuncu, bu sezon Siyah-Beyazlı formayı 11 haftada 807 dakika forma giydi. Ozzie, şu ana kadar rakip ağlara 3 gol gönderdi, 5 de asist yaptı. 23 yaşındaki orta saha, geçen sezon ise 11 haftada Slaven Bilic’ten sadece 497 dakika şans bulabilmişti. Sadece bir asist yapabilmişti.

Haber Kaynağı: Akşam

[adrotate banner=”353″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu