Haber

Obama: Kabul ediyorum bozguna uğradım

obama konusma613

ABD Başkanı Barack Obama, ara seçimlerde kendisi ve partisinin ekonomik kriz nedeniyle halktan bozgun yediğini belirterek tüm sorumluluğu üstlendi.

Obama, seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere Beyaz Saray’da bir basın toplantısı düzenledi. Cumhuriyetçiler’in Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu ele geçirmesi ve Senato’da da güçlenmesiyle kariyerinin en büyük yenilgisini yaşayan Obama, çok uzun bir gece geçirdiğini söyledi. Yorgun gözüken ve ancak ara sıra gülümseyen Obama, ses tonu ile de alınan sonucun kendisi ve partisi için ne kadar ağır olduğunu ortaya koydu. Ancak Cumhuriyetçiler ile de çalışmak istediğinin kaydeden Obama, “Bunun kolay olacağını söylemiyorum. Her farklılığı giderecek her anlaşmazlığı çözebileceğimizi iddia etmiyorum.” dedi. Obama halkla irtibatı sağlama konusunda hata yapıp yapmadıkları yönündeki bir soru üzerine de, zaman zaman işlerin aciliyeti dolaysıyla kendilerini bu noktaya (Beyaz Saray) getiren halka ulaşmada yoldan çıktıklarını kabul etti.
“BOZGUN”

Siyasi terslikler karşısında meseleleri yeniden ele almanın her başkanın tecrübe etmesi gereken bir şey olduğunu kaydeden Obama, gülümseyerek “Gelecek her başkana bu bozgunu benim dün aldığım gibi almalarını önermiyorum. Bu dersi almak için daha kolay yollar olduğundan eminim.” diye konuştu. Yenilgiyi ekonomi konusundaki hayal kırıklığına bağlayan Obama, önümüzdeki haftalarda Cumhuriyetçi ve Demokrat Parti liderleri ile bir araya gelerek vergi indirimlerini ele alacaklarını kaydetti.

Seçimlerin böyle sonuçlanmasının sağlık reformuna duyulan tepkiden kaynaklandığına inanmadığını dile getiren Obama, ancak bu gibi konular konusunda Cumhuriyetçiler ile çalışmak istediği sinyalini verdi. Obama “Eğer Cumhuriyetçilerin sağlık sistemimizi nasıl iyileştireceğimiz konusunda fikirleri varsa, eğer reformu daha elverişli hale getirecek değişiklik önerileri varsa, bu fikirlerden bazılarını dikkate almak isterim.” ifadesini kullandı.

SORUMLULUĞU ÜSTLENİYORUM

Obama, başkan olduktan sonra bıraktığı Illinois eyaletinin senato koltuğunun Cumhuriyetçilere geçmesi ile ilgili bir soru üzerine ise ekonomide iyileşme sağladıklarını ancak halkın zayıf ekonomik şartlar dolaysıyla hüsrana uğradığını ifade etti. ABD Başkanı, “Şu açık ki, birçok Amerikalı bu iyileşmeyi henüz hissetmedi ve bunu bize dün (Salı) söyledi. Başkan olarak bunun sorumluluğunu alıyorum” diye konuştu.

Obama, bir soru üzerine, Demokratların Temsilciler Meclisi’ndeki koltuklarını kaybettiğini görmenin “kötü bir his” olduğunu ve bu durumun, neleri farklı ya da daha iyi yapabileceğini sorgulamasına yol açtığını kaydetti.

[adrotate group=”74″ banner=”79″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu