Beşiktaş İlçesinden HaberlerGündemHaber

Murat Hazinedar’dan villa iddialarına yanıt: Zaten varlıklıyım

Murat Hazinedar

CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, başkan seçildikten sonra 5.5 milyon lira değerinde villa aldığı yönündeki haberlere tepki gösterdi. Villayı aldığını doğrulayan Hazinedar, paranın eski şirketinin satışından geldiğini savundu.

Murat Hazinedar’ın açıklaması şöyle;

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, bir internet sitesinde yer alan, kendisiyle ilgili haber hakkında açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, bir internet sitesinde yer alan, kendisiyle ilgili haber hakkında açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

odatv.com sitesinde dün çıkan bir haberde, benim Beşiktaş Belediye Başkanı olmadan önce yılda sadece 21.000 TL vergi veren bir avukat iken, göreve geldikten bir yıl sonra, Beşiktaş’ta 5 milyon TL’ye villa aldığım vurgulanarak, “Benim görevimi kötüye kullanarak, haksız zenginleştiğim, yani yolsuzluk yaptığım“ izlenimi yaratılmak istenmiştir.

Peki, gerçek ne?

30 Mart 2014 tarihinde, Beşiktaş Belediye Başkanı seçildikten sonra, yasa gereği, Beşiktaş Kaymakamlığına, kendim ve eşim adına mal beyanında bulundum.

Bu beyan, özetle şöyle:

4 Taşınmaz…………4.700.000 TL
3 Otomobil…………..300.000 TL
Şirket Değeri……38.000.000 TL
Ziynet Eşyaları…..2.300.000 TL
Alacaklar……………7.000.000 TL

TOPLAM………….52 milyon 300 bin TL

Yani ben, göreve başladığımda, toplam mal varlığı 52 milyon lira olan bir avukat ve işadamıydım.

Göreve başladığımda, Beşiktaş Kaymakamlığına verdiğim bu ilk mal beyanı ektedir. (Belgeler için tıklayın)

Eylül 2014’de, Ordu ve Giresun’da araç muayenesi yapan, eşimle beraber ortağı olduğumuz “ORGİ Taşıt Muayene“ firmasının tamamı, Alman-İngiliz – Türk ortaklığı olan TÜVTÜRK’e 17 milyon dolara (yaklaşık 37 milyon TL) satıldı. Bu satış sonrası, eşim ve bana ait olan hisselerin karşılığı bankacılık sistemi kanalıyla şahsi hesaplarımıza yattı.

Bu satış sonrası, mal varlığımdaki nakit artışı hemen Beşiktaş Kaymakamlığına bildirdim. Bu ikinci mal beyanı ektedir.(Belgeler için tıklayın)

Bu satış gizli-kapaklı olmayıp, İhlas Haber Ajansı’nın konuyla ilgili hazırladığı ayrıntılı haber servise konmuş, bu haber tüm önde gelen gazetelerde yayınlanmıştır. Merak edenler, Google’a “Murat Hazinedar şirketini sattı“ yazdığı takdirde, bu haberlere kolayca ulaşabilir.

8 Nisan 2015 tarihinde, görev bölgem olan Beşiktaş’ta S.Ç, Y.E ve K.E adlı şahıslardan, toplam 5 milyon 350 bin TL’ye 630 metrekare arsa ve 570 metrekare kagir bir ev satın aldım. Bu alımın parası, bankacılık sistemi üzerinden satıcılara ödendi. Bu paranın kaynağı, kolayca tahmin edilebileceği gibi, şirket satışından gelen paradır.

Bu alım sonrasında, mal varlığımdaki değişimi, derhal Beşiktaş Kaymakamlığına bildirdim. Bu üçüncü mal beyanı ektedir. (Belgeler için tıklayın)

Benim siyasi kimliğime yapılmak istenen itibar suikastı için kurgulanan “21.000 TL vergi veren Başkan, görevinin ilk yılında 5 milyona ev aldı“ haberinin içyüzü budur.

Yani; 5 milyon TL’ye ev alınmıştır ama kaynağı başkanlık görevi öncesi edinilmiş şirket hisselerinin satışından gelen; yasal, meşru ve helal paradır.

Bu haberi yapan kötü niyetli kişiler, eğer haber öncesi beni arasaydı, onlara bu gerçekleri belgeleriyle tek tek anlatırdım. Ancak, amaçları akıllarınca şahsımı ve mensubu bulunduğum siyasi kurumu karalamak olan bu kişiler, benim paramın kaynağını ve varlıklı olduğumu çok iyi bildikleri için, bunu yapmayarak, en temel gazetecilik ilkesini, cevap hakkı ilkesini ayaklar altına aldılar.

Herkes şunu çok iyi bilsin ki, “Bana itibar suikastı yapmaya çalışanlar, amaçlarına asla ulaşamayacak“

Belgeye dayalı bu gerçekleri, kamuoyunun takdirine sunuyorum.

Saygılarımla,”

[adrotate banner=”332″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu